Goed onderhouden trailers onmisbaar voor Europese e-commerce groei

Goed onderhouden trailers onmisbaar voor Europese e-commerce groei

De Europese online retail geniet schijnbaar van een lange fase van eeuwige groei. Afgaande op recente berichtgeving in de media, lijkt de economische groei niet te stoppen en biedt online shopping een prachtige kans voor transportbedrijven in het bezit van een goed onderhouden trailer vloot.

EU-retail groei

Forrester-onderzoek voorspelt dat online shopping in West-Europa de komende vijf jaar gemiddeld met 11,3% per jaar zal groeien, wat in 2022 13,9% van de totale detailhandel zal vertegenwoordigen. Buiten de dagelijkse boodschappen zal het aantal aankopen oplopen tot 20% van de totale detailhandel verkoop in Europa. [bron: EcommerceNews.EU]

Grensoverschrijdende levering

De vooruitzichten voor de levering van online gekochte goederen over de Europese grenzen zijn ook veelbelovend. Uit diepgaand EU-onderzoek naar het koopgedrag op internet van meer dan 260.000 Europese respondenten blijkt dat 33% van online shoppers in 2017 aankopen deed bij verkopers in andere EU-landen, vergeleken met 25% in 2012. 

Op dezelfde manier kocht in 2017, 22% van de online shoppers bij leveranciers buiten de EU vergeleken met 12% in 2012. Zoals te verwachten, maakten Luxemburgers de meeste grensoverschrijdende aankopen met 74% aankopen bij niet-Luxemburgse retailers. Turkije is verantwoordelijk voor het laagste aandeel van grensoverschrijdende aankopen (2%), net achter Roemenië (3%). [Bron: EShopWorld]

In een verdere stimulans voor Europese e-shops en grensoverschrijdende leveringen, kondigde de EU in maart 2018 aan dat zij een vergelijkingssite voor pakket bezorgprijzen zal opzetten. Op deze manier kunnen consumenten en bedrijven beschikken over een neutraal en onafhankelijk referentiepunt voor binnenlandse en grensoverschrijdende bezorgtarieven zodat ze voor de beste online aankoop kunnen kiezen. 

Volgens het EU onderzoek had meer dan tweederde van de consumenten opgegeven om geen online grensoverschrijdende aankopen te doen omdat de bezorgkosten te hoog waren. Uit een studie van 2015 bleek dat grensoverschrijdende pakketprijzen gemiddeld 3 tot 5 keer hoger liggen dan binnenlandse bezorg prijzen.

Top online verkopers

Leider van de Europese online verkoopranglijst is Amazon, dat in 2015 een online omzet van € 38,5 miljard boekte. Het wordt gevolgd door Apple (omzet van € 6,4 miljard), Dixons Carphone (€ 3,9 miljard) en Cdiscount / Groupe Casino (€ 2,4 miljard) ) [bron: EShopWorld]

De IREU Top500 2017-lijst van Europese retailers analyseerde Europese Europese retailers vanuit verschillende invalshoeken en ontdekte dat Apple, Boots, H & M, Ikea, Nike en Zara statistisch gezien voorlopen op alle andere en gezamenlijk ‘de top van de Europese multichannel detailhandel vertegenwoordigen’. [Bron: IREU Top500]

De grootste keuze

Van de 800.000 online winkels in Europa zijn er 175.000 in Duitsland gevestigd. Het VK staat op de tweede plaats met 108.000 online winkels. Nederland staat op de derde plaats met meer dan 82.000 online winkels. Onderzoekers schrijven deze derde plaats toe aan verschillende factoren. Het is o.m. de hoge internet penetratiegraad van Nederland en het feit dat grote e-commerce spelers, waaronder Amazon en eBay, relatief traag waren om zich in de Nederlandse markt te vestigen, waardoor Nederlandse ondernemers lokale online shops konden creëren die een blijvende populariteit genieten in Nederland. Op de vierde plaats staat Frankrijk met 75.000 online winkels. [bron: ecommercenews.eu/Dataprovider]

Meest populaire inkoopcategorieën

Welke online gekochte goederen vervoert u het meest waarschijnlijk in uw opleggers en trailers?

Uit de EU-enquête voor e-commerce statistieken voor particulieren bleek dat “kleding en sportartikelen” (64% van de e-kopers) de populairste online koopcategorie was. “Reizen en accommodatie” was de tweede categorie met 53% van de e-kopers, gevolgd door “huishoudelijke goederen” (46%), “tickets voor evenementen” (39%) en “boeken, tijdschriften en kranten” (34%).

Het nut om uw trailers in topconditie te houden

Om te profiteren van de spannende zakelijke mogelijkheden die online winkelen biedt, moet u uiteraard uw trailers in topconditie houden en hun tijd op de weg maximaliseren.

Met een onderhoudsprogramma van TIP voor trailers minimaliseert u de kans op een onverwachte uitval van de oplegger. Alle trailers hebben regelmatige zorg, aandacht en onderhoud nodig. Overweeg om het onderhouds- en reparatie beheer programma uit te besteden aan betrouwbare, goed gekwalificeerde trailer experts zoals TIP Trailer Services.

TIP biedt een regelmatig gepland onderhoudsprogramma voor trailers. Dit helpt u op technische problemen te anticiperen, de kosten onder controle te houden en ervoor te zorgen dat alle trailers gedurende de seizoenen geschikt zijn voor vervoer. En met de groei van online shopping, wilt u natuurlijk geen nee verkopen tegen een extra bezorgorder.

Belangrijkste onderdelen van trailer onderhoud 

Het trailer onderhoudsprogramma van TIP omvat onderhoud, reparatie, naleving van regelgeving zoals APK, verplichte tests en periodieke materiaaltesten.

Het programma dekt ook bandenonderhoud en banden management met dag en nacht toegang tot onze Europese wegenwacht dienst, 365 dagen per jaar. We kunnen reparaties uitvoeren via onze snelle service met vaste prijzen voor schade aan uw trailer. TIP kan ook de verantwoordelijkheid overnemen voor een groot deel van tijdrovende activiteiten van uw vlootbeheer die niet tot uw kerntaken behoren.

Voor meer informatie hoe u uw trailers in topconditie kunt houden om zorgeloos meer online leveringscontracten voor de detailhandel binnen te halen, neemt u contact op met TIP via dit formulier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *