Is uw trailer klaar voor de zomer?

Is uw trailer klaar voor de zomer?

De komst van de zomer betekent verschillende dingen voor verschillende fleetmanagers. Hoe zal het feit dat alle scholen in heel Europa zomervakantie hebben invloed hebben op de verkeersstroom en uw vermogen om goederen op tijd te leveren? Zorgt uw traileronderhoudsprogramma ervoor dat uw trailers klaar en helemaal in orde zijn voor in het geval dat u in vakantiefiles vast komt te zitten? En wanneer kunt u samen met uw chauffeurs en traileronderhoudstechnici zelf ​​zomervakantie nemen?

Hoe lang duurt een Europese zomervakantie?

De lengte van de schoolvakanties varieert in heel Europa. De vakantie begint altijd tussen eind mei en de tweede helft van juli en eindigt eind augustus of begin september. In sommige landen variëren de schoolvakanties volgens het niveau van de opleiding. Lagere schoolkinderen in Bulgarije genieten van de langste zomervakantie van 15 weken. In Italië hebben kinderen 14 weken vrij, terwijl 13 weken de norm is in Bosnië en Herzegovina en Turkije, Letland, Litouwen, Portugal en Turkije. Kinderen in verschillende Duitse deelstaten, Nederland en Groot-Brittannië behoren tot de minder gelukkigen, want hun zomervakantie duurt meestal slechts 6 weken. [bron: EU]

Verkeersstroom in de zomervakantie

Naarmate de zomer begint, stijgt de verkeersstroom naar populaire vakantiebestemmingen. Tegelijkertijd komen ook de stadswegen minder vast te zitten tijdens piekuren, doordat de scholen tijdelijk gesloten zijn. Hoe beïnvloeden deze factoren de routeplanning voor uw trailers en leveringen?

“Autoroute du Soleil”

Een voorbeeld van een te vermijden vakantieroute is het trage verkeer op de beruchte A7 “Autoroute du Soleil”. Deze weg gaat helemaal van Lyon door de Rhône-vallei naar Orange en gaat dan naar het oosten naar de Cote d’Azur. Vermijd deze route, vooral in de zuidelijke richting, vanaf begin juli wanneer alle Franse scholen sluiten en in de noordelijke richting eind augustus. Anders zult u lange vertragingen op de snelweg ondervinden. Oplossingen omvatten het nemen van de langere maar minder drukke route over de Alpen vanaf Grenoble of het reizen op minder gezinsvriendelijke momenten, zoals ’s nachts.

Trailer onderhoud ter voorbereiding op de piek van het zomerverkeer

Als uw trailers komen vast te zitten in zomerfiles, zal een goed traileronderhoudsprogramma ervoor zorgen dat er minder kans is dat uw trailer onverwachts niet meer correct werkt.

Een trailer heeft constant zorg en aandacht nodig. Overweeg om het onderhouds- en reparatiebeheerprogramma uit te besteden aan betrouwbare, correct gekwalificeerde experts zoals TIP Trailer Services.

TIP stelt een geregeld traileronderhoudsprogramma voor. Dit zal u helpen om technische problemen te voorkomen, de kosten onder controle te houden en ervoor te zorgen dat alle trailers klaar zijn voor hun ritten in de zomer en in alle andere seizoenen.

Belangrijkste trailer onderhoudsdiensten

De diensten die door het traileronderhoudsprogramma van TIP worden geleverd, omvatten onderhoud, reparatie, naleving van de regelgeving zoals APK, verplichte tests en periodieke uitrustingstests.

Het programma omvat ook bandenonderhoudsdiensten en toegang tot onze Europese wegenhulpdienstoplossing 24/7, 365 dagen per jaar. Wij kunnen reparaties beheren via ons vaste prijs reparatieproces. TIP kan ook de verantwoordelijkheid op zich nemen voor veel van de tijdrovende vlootadministratie.

Bent u klaar voor de zomer?

Via zijn traileronderhoudsprogramma geeft TIP u toegang tot een groot aanbod van hooggekwalificeerde technici die beschikbaar zijn voor het onderhoud van uw trailers waardoor u met een gerust hart uw vakantiedagen kunt plannen en uw trailervloot kunt klaarmaken voor uw ritten in de zomer.

Bent u klaar voor de zomer?

Voor meer informatie over de traileronderhouds- en reparatiediensten van TIP, kunt u met TIP contact opnemen via dit formulier.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *