Terug

De opkomst van klantportalen en vraag naar digitale informatie

De pandemie bleek een communicatieve uitdaging te zijn voor veel klanten en leveranciers in alle bedrijven. Bedrijven die hun klanten niet persoonlijk konden ontmoeten, moesten op zoek naar virtuele betrokkenheid en digitale oplossingen, waardoor digitale initiatieven werden versneld om de klantenservice te verbeteren.

Ook de transport- en logistieke sector maakt deel uit van deze trend. Grote spelers zijn actief bezig geweest met het ontwikkelen van hun digitale klantenserviceplatforms als onderdeel van hun strategieën. Hiermee bieden ze pieken in de vraag naar leveringen het hoofd en automatiseren ze hun processen om waarde toe te voegen aan de ervaring van klanten.

2 digitale TIP trailers die uit een scherm komen

Toekomstige klantenservice - hoe digitaal?

De verwachting is dat de klantenservice steeds meer digitaal zal gaan. Uit onderzoek in 2020 door McKinsey bleek dat B2B-bedrijven geloven dat digitale verkoopinteracties twee tot drie keer belangrijker zijn dan traditionele interacties. Uit het onderzoek bleek ook dat klanten in de onderzoeks-, evaluatie-, bestel- en nabestellingsfasen van hun aankooptransacties in toenemende mate een voorkeur tonen voor zelfbedieningskanalen.

Grafiek Digital interactions are twice as important

In het Future of Sales 2025-rapport zeggen analisten van Gartner dat deze toenemende voorkeur voor zelfbediening en digitale kanalen nog belangrijker zal worden "... naarmate babyboomers met pensioen gaan en millennials steeds meer belangrijke besluitvormingsposities vervullen." Het rapport voorspelt dat tegen 2025 80% van de B2B-verkoopinteracties tussen leveranciers en kopers via digitale kanalen zal plaatsvinden.

Voordelen van trailervlootbeheerder

Naast de bestaande traditionele klantenservicekanalen kan een digitaal klantenportaal een trailervlootbeheerder veel extra voordelen bieden. De voordelen zijn onder meer:

 • Zichtbaarheid en milieuvoordelen. Een online klantenportaal stelt de wagenparkbeheerder in staat om bestellingen en leveringen in een versneld tijdsbestek in de gaten te houden en transacties op te volgen. Het digitaliseren van wat voorheen papieren documenten waren, levert milieuvoordelen op.
 • Empowerment van de klant. Het digitaliseren van eerder handmatig ingevoerde gegevens en administratieve taken kan de kosten verlagen en kan zorgen voor meer tijd waarin klanten zich kunnen concentreren op gebieden van hun trailervlootbeheer waar ze maximale waarde kunnen genereren.
 • Gebruiksgemak en snel toegang tot informatie. De vlootmanager kan alle informatie op ieder gewenst moment op één plek vinden. Ze kunnen via één digitaal dashboard informatie vinden over trailercontracten, documenten downloaden en rapporten downloaden over hun trailervloot; en toegang krijgen tot onderhouds- en reparatierapporten om op de hoogte te blijven wanneer trailers onderhouden moeten worden.

TIP en zijn klantenportaal FleetRadar™

Als onderdeel van haar strategie, om ervoor te zorgen dat klanten kunnen profiteren van toonaangevende technologieën, ontwikkelt TIP voortdurend zijn online klantenportaal, FleetRadar™.

Enkele van de vele functies die FleetRadar™ TIP-klanten biedt, zijn:

 • 24/7 toegang tot informatie & gratis ontdekken van de voordelen van het portaal.
 • Een vlootoverzicht en gedetailleerde trailerinformatie op unitniveau voor TIP-beheerde trailers.
 • Gegevens inclusief de leeftijd van de trailer, trailers in reservering, gehuurde trailers, geretourneerde trailers, etc.
 • Indicatie van aanstaande en achterstallige services voor trailers, planner voor 12 maanden.
 • Servicedocumenten om te downloaden
 • Aanpasbare dashboards om de vlootsamenstelling te visualiseren
 • Exporteerbare data: Excel, CVS voor analyse op maat.
 • Beheerrechten voor klanten om toegang en rechten zelf te beheren.
 • Dagelijkse data vernieuwing.

Voordelen Fleetradar

Neem contact op met je TIP-contactpersoon om je aan te melden voor FleetRadar™, het klantenportaal van TIP.

Voor meer informatie over hoe je wagenpark van start kan gaan en kan profiteren van het FleetRadar™-klantenportaal van TIP, kun je contact opnemen met je lokale contactpersoon bij TIP.

2021/10/25

Deel dit kennisartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerde kennisartikelen

"Maximaliseer de efficiëntie van gebruikte trucks & trailers"

Je kunt de operationele efficiëntie van je truck- en trailervloot verbeteren met een paar eenvoudige ver...

2022/08/25

"TPMS: de druk is er nu om ervoor te zorgen dat je trailerpark vold..."

Alle typegoedkeuringen van trailers die na 6 juli 2022 worden afgegeven, moeten worden uitgerust met een ...

2022/07/07

"Europese trailermarkt Lead-Time index, gepresenteerd door TIP "

Om de Europese trailermarkt beter te begrijpen, onthullen wij voor het eerst onze gegevens als insiders v...

2022/06/13