Terug

Pechhulp service – Wees voorbereid op het onverwachte

Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt als het gaat om wegtransport. Er ontstaan ​​daarom continu innovatieve technologieën om onzekerheid, persoons- en materiële schade te beperken. Het is bewezen dat dergelijke, vaak op telematica gebaseerde technologieën, zoals bandenspanningscontrolesystemen (TPMS), onverwachte pech onderweg kunnen voorkomen. Niet alle pechgevallen zijn echter te voorspellen of te voorkomen.

Mocht het ergste gebeuren, dan hebben je chauffeurs hulp nodig om de veiligheid van zichzelf, het voertuig en de lading te waarborgen.

In Noord-Amerika vinden jaarlijks naar schatting 500.000 vrachtwagenongevallen plaats, met een stijgende trend sinds 2009. Beschadigde banden zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de deze ongevallen en zijn daarom de meest voorkomende oorzaak van vrachtwagenongevallen. (bron: ProlicyAdvice)

Als onze ervaring in Europa enigszins overeenkomt met die van het vrachtvervoer in de VS, dan neemt het aantal pechgevallen langs de weg gestaag toe.

Gevarendriehoek achter trailer

Oorzaken van onverwachte pech

Er zijn verschillende oorzaken voor pech onderweg, sommige ontstaan door ouderdom van het materieel of gebrek aan onderhoud, andere zijn te wijten aan onvoorspelbare incidenten op de weg. Volgens onderzoek kunnen onverwachte pechgevallen ontstaan door verschillende oorzaken, waarvan de volgende de meest voorkomende zijn:

 1. Lekke band
 2. Motorstoring
 3. Defecte remmen
 4. Defect elektrisch systeem
 5. Schade aan chassis en koelunits (bron: Wedolo)


Wees voorbereid op het onverwachte

Bij de voorbereiding op het ‘worst-case’ scenario is het belangrijk om een ​​duidelijk actieplan klaar te hebben, voor het geval je in een stressvolle situatie komt zoals een pechgeval op de weg.

Er zijn verschillende punten die moeten en kunnen worden geregeld, zodat je chauffeurs het vertrouwen hebben om op de juiste manier te handelen in het geval van pech. Essentieel is hierbij om van tevoren te kiezen voor een betrouwbare pechhulpverlener, het communiceren van de keuze aan de chauffeurs en het verspreiden van het telefoonnummer van de pechhulpverlener aan de chauffeurs.

Mobiele werkplaats bij trailer

Kies een vertrouwde aanbieder van pechhulp

Bij het kiezen van een vertrouwde partner voor pechhulp is het belangrijk om te letten op verschillende factoren:

 • 24/7 bereikbaarheid
 • Geografisch servicenetwerk en aantal samenwerkende werkplaatsen
 • Aantal beschikbare mobiele service units (mobiele werkplaatsen)
 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Aantal ondersteunde talen
 • Beschikbaarheid van online incidentregistratie

Pech kan zich op elk moment en op elke locatie voordoen, daarom is het belangrijk om het hele jaar door 24/7 noodhulp te hebben in alle landen waarin je bedrijf actief is. Net zo belangrijk is de beschikbaarheid van hulp in de talen die je chauffeurs begrijpen.

Voor een meer gedetailleerd begrip van de storingsstatus en geschiedenis, kan toegang tot een webportaal waar de gegevens worden opgeslagen helpen om trends te identificeren en updates van de storingsstatus te ontvangen.

Kaart Europa met landen waar pechhulp aangeboden wordt

24/7 Pan-Europese pechhulp service met TIP Pechhulp

TIP’s Roadside Assistance biedt hulp en service voor je trailers 24/7, 365 dagen per jaar zonder kosten vooraf. In het geval van pech, bieden wij je ondersteuning in meer dan 18 talen. De service is beschikbaar in 16 Europese landen in Zuid-, Oost-, Midden- en Noord-Europa, , het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Met TIP’s pechhulp service heb je toegang tot een uitgebreid wagenpark van mobiele werkplaatsen. Het grote netwerk van serviceproviders van TIP omvat in totaal 1.048 werkplaatsen met servicewagens in Europa. De mobiele service units kunnen, afhankelijk van land en pechlocatie, direct naar de pechplaats komen om het voertuig weer op weg te helpen. Elke mobiele werkplaats is uitgerust om gescheurde schuifzeilen te repareren of kleine carrosseriereparaties uit te voeren, maar ook om complexe diagnosetechnologieën voor trailers uit te vervoeren, om remmen te testen en elektrische storingen te detecteren.

TIP heeft meer dan 110 werkplaatsen voor het onderhouden en repareren van je wagenpark en de eigen TIP trailervloot, waardoor het absoluut noodzakelijk is om hoogwaardige service te bieden door hoogopgeleide monteurs.

Daarnaast hebben klanten toegang tot het TIP Roadside portaal, waarmee je eerdere pechgevallen in kunt zien en de actuele status van een incident kunt bekijken.

Dankzij het grote geografische netwerk kan TIP's Roadside Assistance wereldwijd optreden en lokaal helpen in Europa en Canada!

Neem geen risico: neem contact met ons op en ontdek hoe je jouw chauffeurs, lading en voertuig het beste kunt beschermen.

2021/08/25

Deel dit kennisartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerde kennisartikelen

"Europese trailermarkt Lead-Time index, gepresenteerd door TIP "

Om de Europese trailermarkt beter te begrijpen, onthullen wij voor het eerst onze gegevens als insiders v...

2022/06/13

"Beheer je trailerprestaties door middel van relevante onderhoudsop..."

Of je nu een grote of een kleine trailervloot hebt, het goed onderhouden van een trailervloot is van groo...

2022/04/07

"Duurzame reis: uitdagingen en oplossingen"

Om een "klimaatcatastrofe" te voorkomen, moet de temperatuurstijging volgens wetenschappers binnen de 1,5...

2022/03/23