Terug

‘Treinen, vliegtuigen, schepen en trailers’

Treinen, vliegtuigen, schepen en trailers

Hoewel de economische en politieke situatie in Europa er wat onzeker uitziet, liggen er voor wagenparkbeheerders die er oog voor hebben altijd nieuwe zakelijke kansen voor het grijpen. Er is bijvoorbeeld een toenemende vraag naar intermodale toeleveringsketens waarbij met andere vervoersmiddelen zoals treinen, vliegtuigen of schepen wordt gewerkt. Via trailerverhuur heb je toegang tot nieuwe mogelijkheden en houd je de risico’s van nieuwe avonturen tot een minimum beperkt.

Modale verdeling van vervoer in de EU

De modale verdeling voor verschillende soorten goederenvervoer in de 28 lidstaten van de EU is de afgelopen jaren binnen een aantal basispunten consistent gebleven. De Eurostat-statistieken voor 2017 lieten zien dat het goederenvervoer over de weg goed was voor 51,5% van de vervoerde tonkilometers. Hierna volgen zeevervoer met 32,4%, vervoer over het spoor met 11,6% en luchtvervoer met 0,4%. Voor vervoer binnen de 28 EU-lidstaten ging 76,7% per tonkilometer via goederenvervoer over de weg, 17,3% over het spoor en 6,0% via de binnenvaart.

Mogelijkheden via nieuwe infrastructuur

De ontwikkeling van nieuwe infrastructuurprojecten door overheidsinstellingen en internationale instanties zoals de EU, die spoorwegen, havens en het wegennet omvat, en in sommige gevallen overheidssubsidies voor schippers en vervoerders, is een interessante bron van nieuwe mogelijkheden voor trailerparkbeheerders.

Treinen

Het meest spraakmakende infrastructuurproject is het Belt and Road Initiative (BRI) van de Chinese staat, dat ook wel bekend staat als de ‘Zijderoute’. Het richt zich op investeringen in en ontwikkeling van infrastructuur, waaronder wegen, spoor, lucht en zee in 152 landen en de samenwerking met overheden en internationale organisaties in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika. (bron: Wikipedia)

Voor Europese wagenparkbeheerders zijn de mogelijkheden voor wegtransport van containers en goederen vanaf terminals op de spoorwegen langs de Nieuwe Euraziatische Continentale Brug, een spoorweg die West-China verbindt met Rotterdam en de Maritieme Corridor, die rond de 30 belangrijke havens aan de Zuid-Chinese Zee en de Middellandse Zee met elkaar verbindt, het belangrijkst. (bron: EU)

Eerder tijdens het project hebben Chinese spoorwegbeheerders geschat dat in 2027 7.665 treinen van het oosten naar het westen reizen en weer terug. Voor 2018 was de schatting dat al ruim 6.363 treinen deze retourreis hebben afgelegd. (bron: EastLakeTimes)

Vliegtuigen

In 2018 bedroeg de grensoverschrijdende omzet van e-commerce met inbegrip van reizen in de 16 Europese landen, waaronder West-Europa en Scandinavië €137 miljard, een stijging van 13,2% ten opzichte van 2017. Het grensoverschrijdende deel van de totale e-commerce in Europa was 22,8% (bron: Ecommercenews.EU) Het is dus geen verrassing dat Amazon zijn luchtactiviteiten in Europa heeft uitgebreid om te concurreren met de gevestigde grote spelers in de Europese markt voor exprespakketdiensten, te weten DHL, UPS en FedEx. (bron: FreightWaves) Voor de trailerparken die zijn uitgerust om snel zeer belangrijke en waardevolle goederen te leveren, wat de specialiteit is van luchtvrachtvervoermaatschappijen, liggen er nu nieuwe kansen dankzij de aanhoudende groei van e-commerce en de toenemende concurrentie in de luchtvrachtsector.

Schepen

Wagenparkbeheerders kunnen waarschijnlijk hun voordeel doen met de nieuwe havens en initiatieven die regelmatig worden aangekondigd. Recente voorbeelden hiervan zijn:

  • De haven van Duisburg in Duitsland en het Chinese bedrijf Cosco Shipping Logistics gaan de grootste Europese containerterminal voor de binnenvaart bouwen ten gunste van de Zijderoute, op een locatie van 240.000 m2 en de oplevering staat gepland voor 2022. (bron: TheLoadStar)
  • Het Belgische koeriersbedrijf en expediteur Transuniverse Forwarding en het Turkse multimodale bedrijf Ekol Logistics zijn van plan om een multimodale faciliteit van 40 ha te bouwen in de Noordzeehaven. Dit omvat de Nederlandse haven in Zeeland en de Belgische in Gent. (bron: TheLoadstar)

Trailers

Door het benutten van deze nieuwe kansen wordt de capaciteit van jouw bestaande trailerpark vergroot. Misschien ben je dringend op zoek naar extra trailers om containers op te halen in de haven van Valencia in Spanje of een verzending van goederen bij een multimodale spoorwegterminal in Duisburg. Het kunnen profiteren van internationale trailerflexibiliteit is van essentieel belang. TIP Trailer Services is vertegenwoordigd in 16 Europese landen en daarom je ideale partner voor internationaal trailerverhuur en trailer lease om in te spelen op schommelingen in de vraag.

Pan-Europees trailerverhuur

TIP is een toonaangevend leverancier van trailerlease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie aan klanten die actief zijn op het gebied van vervoer en logistiek in Europa en Canada. Onze klanten lopen uiteen van multinationale transportbedrijven met grote wagenparken tot eigenaren/bestuurders met slechts één trailer. We zijn in Europa actief in zestien landen waaronder de Noord-Europese landen, de Benelux, Midden-Europa, het Middellandse Zeegebied, het VK en Ierland en daarnaast zijn we actief in Canada.

Het trailerpark van TIP met ruim 100.000 voertuigen is verspreid over 78 locaties. Dit zorgt ervoor dat onze klanten beschikken over internationaal bereik, gemak, flexibiliteit en gemoedsrust, omdat we hen kunnen bedienen met alle trailers en bijbehorende diensten die ze nodig hebben, waar ze zich ook bevinden.

Onderhoud en pechhulp

We bieden een waaier aan diensten om de prestaties van het wagenpark van onze klanten te verbeteren en de bedrijfstijd van trailers te maximaliseren. Onze huurcontracten omvatten onderhoud en pechhulp. Via onze 123 werkplaatsen en het park met ruim 200 mobiele servicewagens in Europa en Canada bieden we een uitgebreide onderhouds- en reparatiedienst voor een geheel wagenpark of slechts één trailer.

Om wagenparkbeheerders en chauffeurs zekerheid te bieden tijdens hun leveringen in Europa en Canada, is onze pechhulpdienst 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar.

Neem contact op met je lokale TIP-manager voor meer informatie over hoe je gebruik kunt maken van de toonaangevende trailerflexibiliteit van de trailervloot van TIP.

2019/12/24

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09