Terug

5 redenen voor het leasen van trailers via TIP

5 redenen voor het leasen bij TIP

Uit ons TIP-onderzoek komt naar voren dat de volumes van goederenvervoer in de 28 lidstaten van de EU blijven groeien met 2% per jaar, waarbij goederenvervoer over de weg veruit de belangrijkste methode van vervoer is met een constant totaal marktaandeel van 71%. Tussen 2020 en 2025 zullen de volumes van goederenvervoer met gemiddeld 3,2% per jaar groeien en dit stijgt naar 3,5% in de vijf daaropvolgende jaren. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

Leasen past het beste bij wagenparken waarbij voor tenminste een jaar een extra trailer moet worden gefinancierd. Als je een trailer wil gebruiken voor maximaal 365 dagen, dan is huren voor jou de beste oplossing.

Voor wagenparkbeheerders die munt willen slaan uit deze groei moet het leasen van trailers bij TIP alle aandacht krijgen. Hier zijn 5 redenen waarom:

  1. Ervaring met trailer lease bij TIP

We zijn een van de toonaangevende leasebedrijven voor trailers in Europa en Canada met een groot en divers wagenpark van ruim 70.000 trailers. We hebben een onovertroffen geschiedenis in trailer lease. TIP heeft ruim 50 jaar ervaring met het leveren van toegevoegde waarde aan de behoeften van onze klanten op het gebied van trailer lease en -huur gedurende de gehele levenscyclus van hun trailers. We hebben trouwe klanten die we al ruim 20 jaar bedienen. In 2018 was het leasen van trailers goed voor 44% van onze omzet. We hebben ambitieuze groeiplannen.

Naast het onderhoud van ons eigen wagenpark, bieden we onderhoud en reparatie en andere diensten aan voor circa 54.000 trailers of soortgelijke eenheden. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

  1. Uitgebreid assortiment trailers

Wellicht wil je meer van de trailers leasen die je al hebt rijden of wil je nieuwe typen leasen om in nieuwe markten je activiteiten uit te breiden. Normaal gesproken beschikken wij in ons wagenpark over het juiste type trailer voor je. In overeenstemming met de vraag van klanten, bestaat een groot aandeel van ons wagenpark uit koeltrailers, schuifzeiltrailers, containerchassis, open trailers, kastentrailers, vacuüm trucks en nog veel meer. Soms willen klanten echter andere trailers leasen zoals trailers met losbodems, autonome aanhangwagens, vuilniswagens, autotrailers en brandstoftankwagens. Als we een specifieke specialistische trailer niet op voorraad hebben, kunnen we deze voor je aanschaffen en aan je leasen.

  1. Leaseopties en financiële voordelen

De klanten van ons wagenpark lopen qua bedrijfsomvang uiteen van eigenaar/chauffeur tot aan belangrijke multinationale wagenparken. Ze kennen allemaal hun eigen fase van zakelijke groei en hebben andere financieringsbehoeften voor de lease. We bieden een reeks leaseopties waaronder lease met en zonder koopoptie en sale en lease back. Ga voor meer informatie over de leaseopties naar de TIP-website.

Als je via TIP leaset, hoef je niet de volledige aankoopsom van een trailer bij elkaar te krijgen, maar betaal je regelmatig kleine termijnbedragen gedurende een overeengekomen vaste looptijd. Voor belastingdoeleinden word je beschouwd als huurder en je hoeft je dus geen zorgen te maken over de afschrijving van de trailer of de verkoop achteraf aan het einde van zijn levensduur. Als de uiteindelijke eigenaar van deze trailers neemt TIP de verantwoordelijkheid voor deze zaken op zich.

TIP koopt in grote aantallen trailers bij fabrikanten in en geeft wat van de schaalvoordelen door aan de klanten in de vorm van een concurrerende prijs en toegang tot trailers tegen lagere kosten, tot nieuwere modellen en modernere technologie dan wanneer de klant deze rechtstreeks koopt.

  1. Diensten met toegevoegde waarde

Een van onze verbintenissen naar jou toe is om je te helpen de bedrijfstijd van jouw trailer te maximaliseren en via uitbesteding het beheer van de onderhouds- en pechhulpdiensten op ons te nemen. Je kunt je dan richten op de kerngebieden van je activiteiten waar jouw wagenpark de beste marges op kan behalen.

Als onderdeel van je leaseovereenkomst zal je leasetrailer regelmatig worden onderhouden door leden van onze 900 vaardige trailermonteurs in een van onze 93 werkplaatsen met ongeveer 610 werkplaatsposten verspreid over 17 landen in Europa en Canada. De onderhoudsservice bestaat uit standaard vervanging van banden, vervanging van as- en remonderdelen, vervanging van onderdelen van de koeleenheid en andere vervangingen.

Je hoeft maar te bellen naar onze pan-Europese pechhulpdienst die 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar in 18 talen tot je beschikking staat. Een monteur van de pechhulp van TIP, of een van de vele partners in mobiele onderhoudswagens, schiet je chauffeur en trailer dan te hulp die met pech langs de kant van de weg staat.

  1. Beperk de risico’s van leasen

We accepteren dat de trailer door dagelijks gebruik gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst kleine deukjes en lichte beschadigingen kan oplopen. We streven naar het aangaan van langdurige relaties met onze klanten en geven er daarom de voorkeur aan om de kosten van lichte beschadigingen zelf te dragen. Je kunt voor extra gemoedsrust echter onze schadeverzekering afsluiten zodat de grootste kosten van je leasetrailer veroorzaakt door schade, brand en verlies van apparatuur gedekt zijn.

Hoe lease ik een trailer van TIP?

We hebben onze dienst voor het leasen van trailers zo eenvoudig mogelijk gemaakt voor onze klanten. Of je nu begint met één trailer of een trailer toevoegt aan je wagenpark van duizend trailers, voor een offerte hoef je alleen contact op te nemen met ons toegewijde team van de klantenservice. Het team van de klantenservice van TIP zal je een oplossing op maat bieden en de offerte kun je snel tegemoet zien.

Kort na het afsluiten van jouw leaseovereenkomst kun je de trailer komen ophalen bij een van onze vele TIP-vestigingen in Europa en Canada of je kunt de trailer op jouw locatie laten afleveren. Vervolgens kun je op weg om nieuwe zakelijke kansen te benutten.

Neem voor meer informatie over de lease van trailers via TIP contact met ons op.

2019/09/23

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09