Terug

De kosten om uw werkplaats én monteurs up-to-date te houden

De kosten om uw werkplaats én monteurs up-to-date te houden

Het runnen van uw eigen werkplaats voor trailer- en vrachtwagenonderhoud vraagt om een grote investering in kapitaal, tijd en management. Krabt u weleens achter uw oren als u bedenkt hoeveel geld u heeft vastgelegd in uw werkplaats? Als uw bedrijf groeit, dan kan het verstandig zijn om uw financiële flexibiliteit te vergroten en de praktische voordelen van het uitbesteden van traileronderhoud opnieuw te bekijken. Er zijn vele mogelijkheden zoals een mix van simpel eigen onderhoud in huis en specialistisch trailer onderhoud door derden.

Eigen werkplaats – belangrijke factoren

Hier zijn enkele factoren waaraan u moet denken als u een eigen trailer- en vrachtwagenwerkplaats heeft.

Locatie

U heeft een werkplaats nodig met minstens één reparatieruimte inclusief een inspectieput voor voertuigen. Maar is één werkstation voldoende voor uw vloot als u uw bedrijf uitbreidt? En is uw terrein groot genoeg om extra werkplaatsen te maken?

Het inrichten van de werkplaats met de juiste gereedschappen en werkplaatsmachines is een aanzienlijke investering. Essentieel voor een werkplaats en alle voorkomende trailer reparaties zijn ondermeer hijswerktuigen en liften, diagnostische apparatuur, luchtcompressoren, pneumatische accessoires waaronder bandenverwijderaars, koelsysteemgereedschap, stroomgeneratoren en draaibanken.

Voorraad reserveonderdelen

Het is handig om een ​​voorraad essentiële reserveonderdelen bij te houden die overeenkomen met de merken en modellen van de aanhangwagens in uw wagenpark. Hier zit vaak veel kapitaal in verstopt; ook wel bekend als de drie R-en (rente, ruimte en rentabiliteit)

Werkplaatsrisico's

In de folder 'Motor Vehicle Maintenance Workshops' meldt verzekeringsmaatschappij Aviva dat elk jaar meer dan 2.000 ongevallen in werkplaatsen aan de UK Health and Safety Executive worden gemeld. Het schetst een zeer lange lijst van de risico's die Aviva heeft geïdentificeerd over verschillende aspecten van werkplaatsen, waaronder onderhoud en mechanische reparatie, fysieke belasting, schilderen, opslag en huishouding.

Om deze risico's te minimaliseren, is de werkplaats eigenaar verplicht om bepaalde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften na te leven. In het Verenigd Koninkrijk omvat dit bijvoorbeeld het ‘Control of substances to substances to health regulations’ (COSHH).

Ervaren monteurs voor trailers

Hoeveel van uw tijd en budget wilt u uitgeven aan het werven, beheren, behouden en trainen van ervaren trailermonteurs? Als uw onderhoudsvereisten net zo hard groeien met uw bedrijf, heeft u dan een flexibele oplossing met meer monteurs? En als het onderhoud tijdelijk minder wordt, wilt u dan teveel mensen op de loonlijst hebben staan?

Het is interessant om de basiskosten van het inzetten van een vrachtwagenmonteur in verschillende landen in Europa te bekijken. Het gemiddelde jaarlijkse loon exclusief belastingen, sociale lasten en de sociale lasten van de werkgever voor een vrachtwagenmonteur bedraagt ​​bijvoorbeeld € 31.992 in het VK; € 25.599 in Frankrijk; € 36.107 in Duitsland en € 29.733 in Italië.

Traileronderhoud: uitbesteden of niet?

De hamvraag is: wilt u als vlootmanager de administratieve en financiële last dragen van het managen van uw eigen trailerwerkplaats(en) of wilt u het onderhoud van uw oplegger liever geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan een specialist zoals TIP en Toscon, zodat u uw aandacht kunt vestigen op andere delen van uw bedrijf, waar u meer waarde kunt toevoegen?

TIP/Toscon expertise op het gebied van opleggeronderhoud

Het uitbesteden van trailer en opleggeronderhoud groeit: TIP Trailer Services en Toscon onderhouden de trailers en trucks van haar klanten vanuit 84 locaties verspreid over 17 landen. Het geeft onze klanten internationaal bereik en gemak, flexibiliteit en gemoedsrust, omdat we hen elke trailer-service kunnen bieden die ze nodig hebben, waar ze zich ook bevinden.

Onze klanten variëren van multinationale transportbedrijven met grote wagenparken tot eigenaar-chauffeurs met één oplegger.

Schaalbare en flexibele onderhoudsmiddelen

We doen meer dan het beheer van onze eigen vloot van meer dan 70.000 trailers; we bieden ook onderhoud en reparatie en andere diensten met toegevoegde waarde voor ongeveer 45.000 trailers die eigendom zijn van klanten. (bron: TIP jaarverslag 2017).

Als zodanig beschikken we over aanzienlijke schaalbare en flexibele hulpmiddelen, waaronder monteurs en werkplaatsen om uw onderhouds- en reparatievereisten snel en professioneel te verzorgen.

TIP Trailer onderhoudsstatistieken

We hebben bewezen onderhoudservaring en expertise. In 2017 waren we druk met o.a.:

 • onderhoud van 109.000 trailers,
 • inspectie van meer dan 1.040.000 banden,
 • 2.000.000 werkopdrachten en ongeveer 270.000 werkplaats reparaties,
 • inkoop van € 84.400.000 aan onderdelen,
 • oplossen van 86.000 ‘pech langs de weg’ gevallen.

(bron: TIP jaarverslag 2017)

De prestaties van de vloot verbeteren en de bedrijfskosten verlagen

We bieden een pakket services om de prestaties van uw trailervloot te verbeteren en tegelijkertijd de TCO (total cost of ownership) te verlagen door onder andere de ‘downtime’ van de trailer te beperken. Met 84 werkplaatsen en een vloot van meer dan 160 mobiele service auto’s in heel Europa, bieden we een uitgebreide reparatie- en onderhoudsservice aan, hetzij voor één enkele trailer op een eenmalige basis, of via een op maat gesneden contractueel uitbesteed programma dat geschikt is voor een hele vloot.

Onderhoud door derden

Als het gaat om uit te besteden werk, bieden we een breed pakket aan, waaronder niet-gecontracteerd onderhoud en reparatie; kwalitatief onderhoud, reparaties en originele onderdelen. Al onze diensten worden aangeboden tegen concurrerende prijzen.

Gecontracteerd onderhoud

We bieden ook een contractuele onderhouds- en reparatieservice voor trucks, trailers en opleggers. Klanten krijgen zo de zekerheid van vaste maandelijkse tarieven, waardoor de budgettering makkelijker wordt. Deze modulaire diensten kunnen desgewenst ook pan-Europese wegenwachtdiensten omvatten waardoor u verzekerd bent van maximale support.

Onze traileronderhoud- en reparatieservice biedt:

 • Jaarlijkse inspecties om de kwaliteit van uw vloot te waarborgen
 • Periodieke controle op werking van apparatuur
 • Inspecties voor remmen, assen en algemene oplegger opbouw op basis van aanbevelingen

door fabrikanten en de verwachte jaarlijkse kilometerstand

 • Vlootbeheer
 • Onderhoud van banden
 • Services voor pech langs de weg (Roadside Assistance)
 • Schadeherstelbeheer
 • Reefer onderhoud
 • Onderhoud van de laadklep

Wilt u meer informatie hoe u toonaangevende onderhoudsdiensten voor uw vrachtwagens, opleggers en trailers? Neem dan contact op met uw lokale TIP Trailer Services-manager via dit formulier. Of neem voor de verschillende diensten van Toscon een kijkje op de site.

2018/11/07

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09