Terug

Dode hoek sticker verplicht in Frankrijk

Sinds 6 januari 2021 is het in Frankrijk verplicht om speciale dode hoek stickers op zware voertuigen aan te brengen. De Franse regering wil met deze verordening het aantal ongevallen waarbij kwetsbare gebruikers betrokken zijn, zoals fietsers en voetgangers, terugdringen. 

Deze "dode hoek"-sticker, is in Frankrijk bekend onder: Decreet n° 2020-1396

  • Het decreet en de uitvoering zijn niet alleen van toepassing op Franse geregistreerde voertuigen, maar ook op buitenlandse voertuigen welke in Frankrijk rijden.
  • Voertuigen die buiten Frankrijk zijn geregistreerd en in Frankrijk rijden, moeten aan het decreet voldoen.

Wij adviseren onze klanten om de benodigde stickers te plaatsen op de vrachtwagen en trailer als de intentie er is om, naar of door Frankrijk te reizen. Deze sticker wordt in het Frans weergegeven. Stickers die niet in overeenstemming zijn met het ontwerp (bijvoorbeeld vertaalde stickers) worden toegelaten tot 6 januari 2022.  Na 6 januari 2022 wordt alleen het Franse ontwerp toegelaten.

Is je voertuig zwaarder dan 3,5 ton, dan zijn de dode hoek stickers verplicht. Deze moeten op zowel de trekker als de trailer aangebracht worden. Op de trailer moeten de stickers aan beide zijkanten en de achterkant geplaatst zijn. Beschik je niet over de stickers, dan kun je een boete krijgen van € 135,-

Bij TIP ondersteunen we je graag bij het verkrijgen van de stickers. Je kunt deze bij ons bestellen of ze laten aanbrengen in een van onze werkplaatsen. Lees hier meer.

Dode hoek sticker Frankrijk

2021/02/05

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP kijkt terug op bewogen jaar en kijkt uit naar de toekomst"

Om de almaar groeiende klantenkring te kunnen blijven bedienen, zet trailerservicebedrijf TIP fors in op ...

2021/12/21

"‘Wij verkopen geen nee, of het traileronderdeel is in de hele ma..."

In augustus hebben wij een update gegeven over onze vestiging TIP Trailer & Truck Parts. Hierin hebben wi...

2021/11/24

"vidaXL zet in op groei door sterkere samenwerking met TIP"

E-commerce bedrijf vidaXL heeft de afgelopen periode, mede dankzij de toename van internetverkopen, een e...

2021/11/16