Terug

Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!

Verkeersveiligheid heeft een bijzonder hoge prioriteit voor ons als toonaangevende leverancier van trailerdiensten, ook al rijden we zelf niet. Bij TIP nemen we de verantwoordelijkheid en hebben we de mogelijkheid om iedereen om ons heen veilig te houden, vooral onze kinderen. Daarom bieden wij speciale lessen aan kinderen op scholen in Europa, om hen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek op een vrachtwagen en trailer. Momenteel hebben we al meer dan 400 kinderen opgeleid!

We moeten ons allemaal bewust zijn van waar de dode hoeken zitten

Beroepschauffeurs kennen het gevaar van de dode hoek en moeten voornamelijk extra aandacht besteden aan fietsers en voetgangers. Dat leren ze al in hun rijopleiding. Maar ook alle andere weggebruikers moeten zich bewust zijn van het gevaar van beperkt zicht bij een groot voertuig en zich daarnaar gedragen. Het is daarom cruciaal dat iedereen op elkaar let om ongelukken te voorkomen.

Het belang van training vanaf het begin

Kinderen zijn minder ervaren in het wegverkeer. Bij het lopen of fietsen herkennen ze soms gevaren nog niet of zijn ze snel afgeleid. Met dit in gedachten is het onze zorg om onze kinderen bewust te maken van het gevaar van grote voertuigen. En vooral om trainingen aan te bieden die hen in theorie en praktijk laten zien hoe belangrijk hun gedrag in het wegverkeer ook is en waar ze op moeten letten.

Bij deze training nemen we onze eigen trailer mee naar het schoolterrein!

Onze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 en 8. Om ze extra bewust te maken, en ze de gevaren echt te laten ervaren, kiezen we ervoor om met een truck en trailer de scholen te bezoeken. De leerlingen van de basisscholen staan iedere keer weer ​​versteld als onze vrachtwagens met trailer het schoolterrein oprijden.

De training begint met een korte theoretische introductie in de klas met een quiz. Daarna verkennen de kinderen het voertuig (de vrachtwagen en de trailer) met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme.

Daarna gaan we naar buiten voor een bijzonder hoogtepunt: de proefzit in de grote bestuurderscabine. Hier ervaren de kinderen direct wat een chauffeur in een vrachtwagen ziet van de andere weggebruikers en de weg. De klasgenoten simuleren de "dode hoek" naast het voertuig. Op welke hoogte zijn de andere leerlingen nog in de spiegel te zien en wanneer "verdwijnen" ze, terwijl ze er eigenlijk nog steeds zijn. Dit effect verbaast de kinderen iedere keer weer.

Daarom bezoeken we basisscholen en bieden we kindgerichte lessen over het onderwerp "Dode hoek" - in theorie en praktijk. Op deze manier willen we mensen bewust maken van de gevaren in het wegverkeer, met name die van zware bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens en trailers.

Laten we allemaal voorzichtig, waakzaam en veilig de weg op gaan!

In de afgelopen weken hebben we met onze praktijkdemonstratie al meer dan 400 kinderen en leerkrachten in Nederland en Duitsland kunnen inspireren en voorlichten over de gevaren van het dagelijks leven.

De positieve feedback heeft ons aangemoedigd om door te gaan met de trainingen. Heb je ook interesse in een training voor jouw kinderen? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde TIP-locatie of neem contact met ons op via onze website!

2022/07/07

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18