Terug

Een nieuw jaar, een nieuwe trailer?

Rij nieuwe koeltrailers

Waarom niet tegelijkertijd met je persoonlijke goede voornemens voor een nog beter en gezonder 2020, ook op zakelijk vlak voornemens maken om je nieuwe omzet te verhogen door het toevoegen van nieuwe trailers aan jouw wagenpark?

Trailerinspiratie in het nieuwe jaar

Staan je oude trailers te vaak in je werkplaats voor reparatie? Zijn de laatste nieuwe opdrachten die je hebt binnengehaald een investering in nieuwe trailers waard?

Het positieve nieuws over trailers in de media haalt je wellicht ook over om voor nieuwe trailers te gaan. Een deel van het nieuws is toekomstmuziek, de dingen waarvan iedereen droomt dat ze over een paar jaar tijd kunnen worden verwezenlijkt, zoals de HT Nitro ThermoTech® concept van Hyundai voor een met schone energie gekoelde trailer.

Het meeste van de innovatieve trailertechnologie die in de media wordt genoemd, is echter tegenwoordig al verkrijgbaar. Lees bijvoorbeeld het nieuws over de ontwerpen van de tankwagen-, koelwagen- en schuifzeiltrailer die zijn genomineerd voor de Ierse Fleet Transport Award 2020 voor trailerinnovatie.

Ander nieuws daarentegen is weer zeer praktisch van aard en legt uit hoe je de totale bedrijfskosten van trailers kunt terugbrengen. Wie zou niet nog een keer nadenken over zijn bestaande trailercapaciteit na het lezen van het verhaal over de Britse expert Hermes op het gebied van leveringen aan consumenten en hun recente maatwerkbestelling van 32 nieuwe dubbeldekkers? Het bedrijf verwacht dat deze extra capaciteit ervoor zal zorgen dat er 24 miljoen kilometers kan worden bespaard voor hun chauffeurs! (bron: Fleetpoint.Org

Toegang tot nieuwe trailers via leasen of huren

Als je graag een nieuwe trailer wilt bemachtigen met de laatste technologie maar er niet direct de middelen voor hebt om deze rechtstreeks te financieren of als je geen helder zicht hebt op de pijplijn van nieuwe activiteiten op de (middel)lange termijn, waarom zou je dan niet overwegen om te gaan leasen of huren?

Nieuwste trailers

Leasemaatschappijen kopen trailers in grote aantallen tegen lagere prijzen in bij fabrikanten dan waarvoor het gemiddelde trailerpark ze kan kopen. Ze kunnen daarom de kostenbesparingen aan hun klanten doorgeven via leasen of huren. Zo kunnen die klanten profiteren van toegang tot de nieuwste trailermodellen met betere specificaties dan wanneer ze de trailers zelf hadden gekocht.

Leasen, huren of kopen: welke strategie is voor jou het beste?

Je hoeft niet noodzakelijkerwijs trailers te kopen als je jouw trailerpark wil uitbreiden met extra capaciteit aan nieuwe trailers. Kijk eens naar de voordelen van het leasen of huren van deze trailers in plaats van het kopen ervan.

Het is een strategische beslissing voor wagenparkbeheerders om te leasen, huren of kopen. Hierbij spelen de bedrijfsdoelstellingen, -organisatie en -cultuur een rol, evenals hoe een bedrijf presteert en wat de ambities ervan zijn. Sommige wagenparken kiezen voor een mix van leasen, huren en/of kopen.

Trailers leasen of huren?

Via leasen kun je gebruikmaken van een trailer waarvan je weet dat je deze minstens een jaar nodig hebt. Als je een trailer slechts een jaar of minder lang wil gebruiken, is de optie huren beter geschikt en voordeliger.

Naast de toegang tot de nieuwste trailers, zijn er verschillende overtuigende argumenten die voor het leasen of huren van jouw trailers en vrachtwagens spreken. Dit geldt met name voor TIP dat zeer veel ervaring heeft met en gespecialiseerd is in het leasen en verhuren van trailers.

Financiële voordelen

Als je trailers bij TIP leaset of huurt, hoef je niet het volledige bedrag voor de nieuwwaarde van de trailer vooraf bij elkaar te sprokkelen, zoals wel het geval is bij een directe aankoop. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het risico van de restwaarde. Dit risico is nu voor de leasegever. Omdat je met jouw leasegever een vaste termijn voor de lease van je trailer bent overeengekomen, hoef je ook niet na te denken over hoelang je trailer geschikt is voor het wegverkeer of tijd de besteden aan de verkoop aan het einde van de levensduur ervan.  Zodra je de trailer aan het einde van je leasetermijn hebt ingeleverd bij de leasegever, is het aan de leasegever om een koper voor de trailer te vinden. TIP heeft een afdeling die hierin is gespecialiseerd en zich fulltime bezighoudt met remarketing van gebruikte trailers. Voor het vinden van kopers wordt gebruikgemaakt van het Europese en Noord-Amerikaanse netwerk.

Voor fiscale doeleinden kun je als leasenemer of huurder de kosten die je hebt gemaakt, afschrijven als bedrijfskosten en hoef je geen activa af te schrijven, wat wel het geval zou zijn als je de trailer had gekocht.

Onderhoud uitbesteden

Het is in veel gevallen gemakkelijker en voordeliger om over een leasemaatschappij te beschikken die onderhoudsdiensten biedt voor jouw park dan het onderhoud zelf te doen. Laat anderen investeren in teams van zeer gespecialiseerde monteurs, geavanceerde werkplaatsvoorzieningen en magazijnen vol reserveonderdelen. Laat anderen zich maar op de hoogte laten houden over onderhoud en reparatie van de laatste trailertechnologieën, zoals voorspellende analyses, kunstmatige intelligentie, technologie gebaseerd op het Internet der Dingen en bij vrachtwagens over de laatste aandrijvingen op elektriciteit of gas.  Onderhoud maakt deel uit van de lease- en huurcontracten van TIP.

Door het uitbesteden van je onderhoud heb je ook meer tijd over om je te richten op de gebieden van jouw bedrijf waar je de meeste waarde kunt toevoegen.

Maak gebruik van een netwerk

We zijn actief in 17 landen in Europa en Canada en hebben een groot netwerk van meer dan 6.000 partners die zich verspreid over deze landen bevinden. Je bent verzekerd van gemak en flexibiliteit, omdat we de capaciteit hebben om je te bedienen waar je ons maar nodig hebt als het gaat om werkplaatsen en meertalige pechhulp die het hele jaar door op elk gewenst tijdstip bereikbaar is.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het toevoegen van nieuwe trailers via leasen of huren bij TIP.

2020/01/31

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30