Terug

Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred

Op 1 mei start in Valencia de finale van de Mechanic Competition. Dit is een interne teamwedstrijd waaraan alle TIP-monteurs uit heel Europa en Canada kunnen deelnemen. In de wedstrijd staan talent, expertise en efficiëntie centraal en wordt gezocht naar het beste monteurs duo van TIP. Melvin ter Wee en Fred Brandsma zullen in deze wedstrijd de Benelux vertegenwoordigen.

Winaars Mechanic Competition - Melvin en Fred

De Mechanic Competition is een wereldwijd initiatief van TIP. De afgelopen maanden hebben de voorrondes plaatsgevonden. Dit waren 4 rondes:

  • Werkplaats competitie
  • Landelijke competitie
  • Regionale competitie (Benelux)
  • Wereldwijde competitie

In de voorrondes kwamen verschillende praktische opdrachten en theoretische vragen aan bod.

Op 10 mei begint de finale in Valencia, hier zullen 6 teams uit verschillende TIP regio’s strijden om de titel. In de Benelux werd de finale in november gehouden. De winnaars hiervan waren Melvin ter Wee en Fred Brandsma van de werkplaats in Ommen. Zij zullen het opnemen tegen teams uit Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Polen en Canada. Wij stelden Melvin en Fred een aantal vragen over wat ze van de competitie vinden, hoe ze zich voorbereid hebben en hoe ze hun kansen inschatten.

 

Op dinsdag 10 mei begint de finale van de Mechanic Competition, hoe gaat het met jullie?

We zijn eigenlijk wel een beetje zenuwachtig. We weten niet helemaal wat ons te wachten staat, maar we laten het over ons heen komen. Ook al worden we laatste, dat maakt ons niet uit, het wordt vast een gezellige week.

Waarom hebben jullie je opgegeven voor de Mechanic Competition?

Om eerlijk te zijn hebben we ons niet zelf opgegeven. Er zouden 2 jongens uit Zwolle meedoen, maar zij waren ziek. Op het laatste moment, zo’n 1-2 dagen voor de finale in Venlo, zijn wij gevraagd of we mee wilden doen. We wisten toen nog niet zo goed wat het inhield, maar we wilden wel mee doen. Het is dus allemaal heel toevallig dat we hier nu staan.

Hoe hebben jullie de regionale finale in Venlo beleefd?

Het was een erg leuke dag. Het programma zat goed in elkaar en alles was goed geregeld. De opdrachten waren leuk en het was vooral erg gezellig. Dat laatste staat voor ons voorop. Het is sowieso een mooi initiatief vanuit TIP. We wisten van tevoren ook niet dat het zo groots opgezet zou worden, een week lang een finale in Spanje, dat is toch onvoorstelbaar.

Hadden jullie verwacht dat jullie de regionale finale in Venlo zouden winnen?

We hadden absoluut niet verwacht dat we zouden winnen. Gedurende de dag kregen we verschillende praktische opdrachten en theoretische vragen. We wisten wel wat onze tijd was bij het maken van de opdrachten, maar we schrokken wel even toen we genoemd werden als winnaars.

Wat is jullie kracht als team?

Onze kracht is denk ik onze gezelligheid. We nemen het ook wel serieus, maar met een flinke knipoog. Gezelligheid staat bij ons voorop. Daarnaast kennen we elkaar ook al 5 jaar, dus we weten wat we aan elkaar hebben.

Hoe gaan jullie je voorbereiden op de finale in Spanje?

We hebben natuurlijk het programma gezien, hierin staat welke onderdelen er aan bod komen (bijvoorbeeld: banden, remsysteem, elektrische diagnoses enz.). Per onderdeel hebben we wel nagedacht wat er gevraagd kan worden, hier hebben we nog wat informatie over opgezocht. Maar je weet natuurlijk nooit wat ze gaan vragen. Vragen ze bij het onderdeel banden bijvoorbeeld technische informatie, of gaat het juist om het monteren van de band. Echt goed voorbereiden kun je je dus niet, maar we hebben ons wel verdiept.

Wat verwachten jullie van de finale?

We weten niet zo goed wat we moeten verwachten. Het zal vast een leuke week worden. Het is ook leuk dat het niet alleen om de opdrachten gaat, maar dat er ook een heel programma voor ons samen is gesteld. Zo hebben we zelfs vrije tijd om de stad te bekijken, erg leuk dat ze ons deze mogelijkheid bieden.

Hebben jullie je ook verdiept in de concurrentie? En hoe schatten jullie de kansen in?

We weten natuurlijk wie onze concurrenten zijn, maar hoe de kennis en kunde van deze teams is, is moeilijk in te schatten. Of we kans maken op de winst, vinden we lastig te zeggen. Alle andere teams hebben natuurlijk ook al meerdere rondes gewonnen, dus het niveau zal dicht bij elkaar liggen. Waarschijnlijk gaat het erom spannen. Maar of we winnen of niet, we gaan er iets gezelligs van maken, dit pakken ze ons in ieder geval niet meer af.

Ongeacht de uitkomst van de finale, doen jullie volgend jaar weer mee?

We weten niet of we nog een keer mee zullen doen. Aan de ene kant is het een mooie wedstrijd en wat dat betreft doen we graag nog een keer mee. Maar we gunnen het vooral andere teams ook om dit een keer mee te maken, want dit is toch onvoorstelbaar!

 

We zijn trots dat Melvin en Fred de Benelux vertegenwoordigen in Valencia. We wensen ze heel veel succes en vooral veel plezier!

2022/05/09

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30