Terug

Flexibiliteit door aanpassing trailers van Distrifresh

Distrifresh werkt al jarenlang nauw samen met TIP en huurt voornamelijk trailers met een vleeshangconstructie. Door een verandering in het productieproces, verschuift de trailerbehoefte van Distrifresh van vleeshangtrailers naar standaard koeltrailers. Door de jarenlange samenwerking weten Josh en ons Customer Serviceteam in Venlo, waar de behoeften van Distrifresh liggen. TIP heeft daardoor meegedacht over hoe Distrifresh de huidige trailers zo efficiënt mogelijk in kan zetten.

Distrifresh koeltrailer

Andere behoefte, andere trailers

Distrifresh is gespecialiseerd in het opslaan en distribueren van koelverse producten. Een van deze producten is gekoeld vlees dat door middel van koeltrailers met een vleeshangconstructie vervoerd wordt naar verschillende locaties. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden grote interne veranderingen doorgevoerd in het productieproces. Door dit nieuwe productieproces, beschikt Distrifresh over een eigen vrieshuis, waardoor het transport van hangend vlees sterk is afgenomen. In plaats daarvan vervoert Distrifresh nu meer verpakt vlees. Momenteel huurt Distrifresh voornamelijk koeltrailers met een vleeshangconstructie voor de lange termijn bij TIP. De verandering van het proces zorgt ervoor dat deze vleeshangtrailers overbodig zijn en er juist vraag is naar extra standaard koeltrailers.

Meedenken in mogelijkheden

Omdat de huidige trailers voor een vooraf bepaalde periode verhuurd zijn aan Distrifresh, heeft Distrifresh TIP gevraagd om mee te denken over een passende oplossing. Josh Titulaer, Area Sales Manager bij TIP vertelt: ‘We zijn blij dat we mee kunnen denken met Distrifresh en ze de flexibiliteit kunnen bieden die ze nodig hebben. We werken al jaren nauw samen, dus we begrijpen wat Distrifresh doet en waar de behoeften liggen. We hebben samen gekeken naar de huidige huurcontracten van de vleeshangtrailers en de behoeften van Distrifresh. Normaal gesproken wordt er pas aan het eind van het contract gekeken naar nieuwe mogelijkheden.’ In dit hele proces hebben TIP en Distrifresh strategisch nagedacht over een passende oplossing en de manieren waarop TIP kan ondersteunen. ‘Om Distrifresh zo optimaal mogelijk te helpen, heb ik ervoor gekozen om de huidige contracten open te breken en de trailer types aan te passen naar wens van Distrifresh,’ vult Josh verder aan.

Trailers aanpassen aan behoefte

Doordat de vleeshangtrailers overbodig werden, maar er wel behoefte was aan standaard koeltrailers, is er besloten om de huidige trailers niet te vervangen, maar deze om te bouwen naar standaard koeltrailers. Zo zijn onder andere de meatrails verwijderd, de gaten in het dak afgedopt en zijn de trailers grondig gereinigd. Voor beide bedrijven was deze renovatie een voordelige keuze. TIP hoefde zo geen andere trailers uit de huurvloot in te zetten en Distrifresh kon door het ombouwen snel gebruik maken van dezelfde trailers. Distrifresh heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het aanpassen van de trailers was daarom een logische keuze; met een minimale investering gebruik maken van trailers aangepast aan de behoefte. In het proces zorgde TIP ervoor dat Distrifresh geen omkijken had naar de refurbishment van de trailers. De trailers werden op locatie opgehaald, omgebouwd en vervolgens weer teruggebracht. 

Naast het ombouwen van de vleeshangtrailers, voegde Distrifresh eveneens nieuwe standaard koeltrailers en Doublestock koeltrailers toe aan de vloot. Bovendien gaat Distrifresh starten met een pilot voor TIP Insight, de op telematica gebaseerde digitale diensten van TIP. Met TIP Insight beschikt Distrifresh over de nieuwste techniek op het gebied van trailertelematica. Dit sluit goed aan op de duurzame visie van het bedrijf. Trailertelematica kan namelijk verschillende milieuvoordelen bieden. De meeste van deze voordelen leiden direct of indirect tot brandstofbesparing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bewaken van de bandenspanning en het monitoren van het weer en verkeer waardoor eventuele andere routes gekozen kunnen worden.

Voordelen voor Distrifresh

De veranderingen die Distrifresh en TIP hebben doorgevoerd, leveren voor Distrifresh een aantal voordelen op. Doordat de huidige trailers aangepast zijn aan de nieuwe behoeften, kan Distrifresh de gehele trailervloot efficiënter in blijven zetten. Daarnaast is de keuze voor een refurbishment op dit moment een slimme keuze. Doordat de levertijden bij de fabrikanten oplopen en de vraag naar trailers hoog blijft, is het voordeliger om te kiezen voor een milieubewuste en duurzame optie zoals refurbishment van je trailers. Het is een snelle en kosteneffectieve methode om gebruik te blijven maken van dezelfde trailers.

Een ander voordeel is dat de Total Cost of Ownership (TCO) door de aanpassingen is afgenomen; Distrifresh betaalt nu minder voor hetzelfde aantal trailers.

Wil jij samen met Josh kijken hoe jij, net als Distrifresh, van een uitdaging een kans kan maken? Neem dan contact op met Josh via: josh.titulaer@tipeurope.com

Binnenkant trailer Distrifresh vleeshangconstructie   Binnenkant trailer Distrifresh standaard koeltrailer

Over Distrifresh

Distrifresh is gespecialiseerd is in het opslaan en distribueren van koelvers producten. Wij vervoeren eigenlijk alles wat gekoeld of diepgevroren moet zijn. Zo vervoeren wij bijvoorbeeld vlees, kip, vis, AGF en zuivelproducten. Deze producten distribueren wij naar industriële verwerkers, winkels of distributiecentra. Tijdens het vervoeren van deze producten zorgen wij ervoor dat alle producten de correcte temperatuur behouden en dat aan alle kwaliteits- en hygiënenormen wordt voldaan. https://distrifresh.com/

Over Josh en TIP

Josh Titulaer is al jaren het gezicht van TIP in Zuidoost-Nederland. Hij weet hoe hij klantuitdagingen op het gebied van trailerverhuur en -lease om kan zetten in een passende oplossing. Hij helpt klanten graag om hun trailervloot zo efficiënt mogelijk in te zetten. Josh vertelt: ‘Niet alleen grote transportondernemingen kunnen bij TIP terecht. Ook startende ondernemers, voor wie de investering van een eigen trailer vaak groot is, kunnen bij ons terecht. Ik vind het mooi dat we bij TIP deze afwisseling zien en dat we de behoeften van deze verschillende klanten kunnen invullen.’ Wil jij samen met Josh kijken hoe jij, net als Distrifresh, van een uitdaging een kans kan maken? Neem dan contact op met Josh via:  josh.titulaer@tipeurope.com

Josh Titulaer

2021/08/25

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30