Terug

Geef je trailer een tweede leven

Schuifzeiltrailer in werkplaats met monteur

Er heerst een grote schaarste aan trailers. Niet alleen in de verhuur- en leasemarkt, maar ook het aankopen van nieuwe trailers heeft uitdagingen. Ook bij TIP merken we dit; levertijden van nieuwe trailers lopen op terwijl de vraag naar trailers toeneemt. Door deze schaarste zien wij dat onze klanten steeds vaker zoeken naar mogelijkheden om oudere trailers voor een langere periode in te zetten. Een van deze mogelijkheden is het renoveren van trailers, deze dienst bieden wij aan in onze eigen TIP werkplaatsen.

Renovatie is maatwerk

Staan er trailers op jouw terrein die niet meer representatief zijn, waarvan de koeler of laadlift niet meer werkt, of heeft de trailer andere mankementen? Wij kunnen er door middel van renovatie voor zorgen dat je trailers weer meerdere jaren de weg op kunnen.

Bij trailerrenovatie worden trailers opgeknapt, dit kan zowel gedeeltelijk als compleet. Het renoveren van een trailer is altijd maatwerk en is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het merk en type trailer, het bouwjaar, gebruik van de trailer en extra’s zoals een laadlift of een koeler. 

Bij TIP werken diverse experts op het gebied van trailerrenovatie, samen met jou kijken zij naar de diverse factoren en je wensen. Aan de hand hiervan wordt een voorstel gedaan. Bij TIP hebben we jarenlange ervaring opgebouwd in het reviseren van trailers. We weten dus dat de total cost of ownership (TCO) een grote rol speelt in de keuzes die je maakt voor je trailervloot. In het geval van trailerrenovatie, is de TCO sterk afhankelijk van de staat van de opleggers en het werk dat moet worden uitgevoerd. Is de renovatie van je trailer bijvoorbeeld alleen cosmetisch of moeten we ook diverse technische updates uitvoeren. Kortom, er is geen one-size-fits-all oplossing, maar voor iedere klant een op maat gemaakt voorstel. Door onze ervaring kunnen we je hier advies in geven. 

Bovendien beschikken we over een landelijk netwerk, er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Hierdoor kunnen wij snel een passend aanbod doen voor het opknappen van je trailers om deze weer zo snel mogelijk voor een langere periode de weg op te helpen.

Diverse aantrekkelijke voordelen

Heb je een trailer staan die nog niet afgeschreven is, maar wel toe is aan een op goede opknapbeurt? Dan kan renoveren voor jou een goede oplossing zijn, hiermee kun je de trailer langer inzetten. Je bespaart bovendien op kosten van de aanschaf van een nieuwe trailer. Voornamelijk in de huidige tijden van krapte in de markt kan trailerrevisie een gunstige optie zijn, je hebt namelijk snel de beschikking over goed materieel. Een renovatie kan snel uitgevoerd worden, wat ervoor zorgt dat je jouw bedrijf draaiende kan houden. Bovendien werken onze werkplaatsen uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige onderdelen, ook bij het renoveren van trailers. Je bent dus verzekerd van een lange levensduur. Na het renoveren van een oplegger, is deze weer competitief met de nieuwste trailers en kan de trailer weer jaren gebruikt worden.

Meer informatie

Wil je kosten besparen, beschikking houden over goed materieel in deze schaarse tijden en maatwerk toegesneden op jouw business? Dan is TIP de partij voor jou.

Heb je interesse in trailerrenovatie of ben je benieuwd of het renoveren een geschikte optie is voor jouw trailers? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon of neem contact op met ons team van servicespecialisten. Zij geven je graag vrijblijvend een passend advies.

2021/06/09

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09