Terug

Ho Ho Ho! Voor je het weet, is de kerstperiode er weer

Kerstbal weerspiegeling TIP logo

Hoewel de zomer net afgelopen is, spoort de media ons al aan om aan Kerstmis te denken. Moeten we de kinderen meenemen naar ‘Frozen 2’ (bron: DigitalSpy) of de verfilming van de musical ‘Cats’ (bron: IMDb) of moeten we ze allebei in de bioscoop zien rondom Kerst? Ga je onderhandelen om wat tijd vrij te krijgen van alle feestelijke activiteiten met de familie om de unieke Kerstspecial van Top Gear op televisie te kunnen kijken? Als wagenparkbeheerder wordt het al tijd om jouw extra TIP-trailers te reserveren om de piek in de vraag rondom Kerst op te vangen. Traditiegetrouw en door een toenemende vraag vanuit e-commerce, zijn er altijd extra leveringen in deze periode.

Kerstmis voor detailhandelaren

Grote detailhandelaren, zoal Argos, de grootste op het gebied van speelgoed in het VK, hebben het er al over dat hun magazijnen tijdens oktober vol raken vanwege de opbouw van een reservevoorraad aan speelgoed en andere non-foodartikelen om de kerstperiode aan te kunnen. (bron: The Guardian)

Kerstinkopen steeds eerder

Voor veel consumenten in Europa geldt dat de kerstinkopen steeds eerder in het jaar gebeuren. Uit een onderzoek van Deloitte blijkt dat 30% van de internetgebruikers van plan is om aan Kerstmis gerelateerde producten al in november of nog eerder te kopen. De meeste inkopen zullen begin december worden gedaan. (bron: Deloitte)

Volgens de analist eMarketer valt bij steeds meer Europese consumenten de start van de kerstinkopen samen met de aankopen op Black Friday, dat dit jaar op vrijdag 29 november valt. Black Friday was van oorsprong een Amerikaanse traditie waarbij detailhandelaren producten met een fikse korting verkopen op de eerste dag na het Amerikaanse feest ‘Thanksgiving’, dat wordt gevierd op de vierde donderdag van november. (bron: eMarketer)

Groei van e-commerce onderbouwt nieuwe bezorgmogelijkheden

De groei van e-commerce in de detailhandel blijft groeien in Europa en vormt een boeiende bron van nieuwe zakelijke activiteiten voor wagenparkbeheerders. De analist eMarketer heeft bijvoorbeeld voorspeld dat de omzetgroei van e-commerce in de detailhandel in de ‘EU-5’-landen (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië) aanhoudt. Het onderzoek bestrijkt een periode van vijf jaar van 2018 t/m 2022. eMarketer verwacht dat de marktwaarde in 2019  325,71 miljard USD zal bedragen, een stijging van 10,5% ten opzichte van het jaar ervoor en dat de marktwaarde in 2022 zal oplopen naar 404,15 miljard USD, een stijging van 6,0% ten opzichte van 2021.

eMarketer verwacht dat in 2019 de consumenten van het VK voorop zullen lopen qua online bestedingen met een totaalbedrag van 137,08 miljard USD. Duitsland komt op de tweede plaats als land waar daarna de meest enthousiaste online kopers zijn met een bedrag van 78,22 miljard USD. Frankrijk neemt de derde plaats in met consumentenbestedingen van in totaal 64,17 miljard USD. Spanje volgt op de vierde plaats met 26,42 miljard USD en Italië sluit het rijtje af met 19,83 miljard USD. (bron: eMarketer)

Consumententrends in e-commerce voor de Kerst

  • Kerstmis ten opzichte van ratio voor jaarlijkse online bestedingen in detailhandel

Een fascinerende trend is de ratio van de online bestedingen voor de Kerst ten opzichte van de totale online bestedingen in de detailhandel op jaarbasis. Een onderzoek van Handelsverband Deutschland (HDE), bijvoorbeeld, bekijkt hoe de omzet van e-commerce in de detailhandel van Kerst zich in Duitsland verhoudt tot de totale omzet. De gegevens tonen aan dat zowel de omzet voor de Kerst elk jaar gestaag toeneemt als de totale omzet van e-commerce in de detailhandel. Doorgaans maakt de omzet van e-commerce in de detailhandel in Duitsland voor de kerstperiode een kwart uit van de totale omzet. Duitse consumenten hebben 13,4 miljard euro uitgegeven aan kerstinkopen in 2018, een stijging van bijna 10% ten opzichte van 2017, op een totale omzet van 53,6 miljard euro voor heel 2018, (bron: HDE)

  • Webwinkels versus fysieke winkels

Een ander interessant aspect is de verdeling tussen webwinkels en fysieke winkels bij de aankoop van kerstcadeaus. In Spanje zag Deloitte bijvoorbeeld in 2018 een lichte afname van de online aankopen van kerstcadeaus, hoewel er sprake was van een toenemend aantal transacties via mobiele applicaties, met name wat betreft ‘vrijetijdsactiviteiten’, schoonheidsproducten en boeken. Fysieke winkels bleven het favoriete verkoopkanaal voor het kopen van voeding, mode en sportartikelen. (bron: Deloitte)

  • Aankopen via mobiele apparaten

Noord-Europa heeft een reputatie om nieuwe technologieën te ontwikkelen en snel erop over te gaan. Een onderzoek van Salesforce over de ‘Toename van bestellingen voor kerstinkopen in Noord-Europa in 2018 per apparaat’ liet zien dat in Noord-Europa consumenten die online aankopen doen eerder gebruik maken van hun mobiele apparaten dan van computers of tablets. (bron: Salesforce)

Flexibiliteit voor TIP-trailers voor de Kerst

Als een toonaangevende Europese aanbieder van trailerverhuur en -leasing met ongeveer 70.000 eenheden in ons wagenpark, maken we het eenvoudig voor wagenparkbeheerders om trailers aan hun wagenpark toe te voegen of te verwijderen om fluctuerende zakelijke kansen op een kosteneffectieve manier te beheren. Deze oplossing is ideaal voor het beheren van seizoensgebonden vraag, zoals de kerstpiek in de markt voor bezorging.

Onze verhuuroplossingen op korte termijn bieden onze klanten totale flexibiliteit voor een initiële looptijd van maximaal 12 maanden en zijn altijd inclusief onderhoudsdiensten en een pan-Europese pechhulpdienst die 24/7, 365 dagen per jaar bereikbaar is. Onze lease-oplossingen zijn beschikbaar met een reeks flexibele financieringsopties om aan de behoeften van de klant te voldoen.

TIP heeft in 17 Europese landen en in Canada vestigingen en werkplaatsen om jou en de behoeften van jouw trailerpark te bedienen gedurende de hele levenscyclus van je trailers met verhuur, lease, onderhoud en pechhulp.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe TIP je kan helpen met de flexibiliteit voor verhuur van trailers in de kerstperiode.

2019/09/30

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09