Terug

Hoe je non-stop met je trailers door Europa kunt blijven rijden

Europese snelweg

Je levert goederen in heel Europa met je trailers. Maar ben je bang voor een dringende oproep van je chauffeur, die met zijn defecte trailer in Roemenië, Spanje of Zweden langs de weg staat? Je hebt wellicht geen kantoor in deze landen. Om het liedje uit de film Ghostbusters te citeren: "Als je pech hebt ver buiten je buurt, wie ga je dan bellen?" Je gaat de pechhulpdienst van TIP bellen!

Kosten van pechverhelping

Eén van de zorgen die je wellicht hebt zijn de kosten van pech onderweg.

Het ITLB, het Instituut Wegtransport en Logistiek België, schat dat een vrachtwagen met trailer, die met pech of door een ongeval langs de weg stilstaat, het transportbedrijf tussen € 75 en € 80 per uur kost, inclusief het salaris van de chauffeurs van ongeveer € 30 per uur.

Bovendien moet het transportbedrijf op zoek naar een vervangende trailer en contact opnemen met de klant om een nieuw tijdstip voor levering van de goederen te organiseren. Benoit Reul, de secretaris-generaal van UPTR, de Belgische Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke Ondernemers, herinnert transportbedrijven eraan dat ze ook rekening moeten houden met de afschrijvingskosten van het voertuig, de brandstof- en de indirecte kosten, die snel tot aanzienlijke bedragen oplopen. (bron: RTBF.be)

Andere aandachtspunten

Er zijn ook andere punten waar aandacht aan besteed moet worden:

  • Maximale veiligheid – Een stilstaande trailer op de vluchtstrook van een snelweg vormt een veiligheidsrisico voor de chauffeur en de trailer.
  • Een goede reputatie bij uw klanten behouden – Met een defecte trailer moet je het transport van de goederen opnieuw organiseren en uitstel van de goederenlevering aan je klant melden. De manier waarop je deze problemen oplost, kan een aanzienlijke invloed hebben op je reputatie en relatie met klanten.
  • Minimaliseren van de kosten van pech – Gewoonlijk is het duurder wanneer je ter plaatse moet inschrijven bij een pechhulpdienst, voor het wegslepen en de reparatie, dan wanneer je dat vooraf had gedaan.

Neem preventieve maatregelen met TIP

Eén van de preventieve maatregelen is de inschrijving bij de pan-Europese pechhulp service van TIP, om zo jouw onderhoud en reparaties aan TIP uit te besteden.

TIP Pechhulp – 95.000 gevallen van pech langs de weg verholpen

TIP beschikt over een pan-Europese pechhulp service voor jouw trailers die altijd bereikbaar is (24/7, 365 dagen per jaar). TIP biedt ondersteuning in 18 talen en heeft speciale telefoonnummers voor pech onderweg in 16 Europese landen, inclusief Oostenrijk, België, Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. TIP heeft uitgebreide ervaring met het verlenen van hulp aan klanten die met pech langs de weg staan. In 2018 heeft TIP 95.000 gevallen van pech langs de weg verholpen. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

Opnieuw onderweg

Met de pechhulp van TIP maak je gebruik van ons uitgebreide netwerk van partners en monteurs die je chauffeurs snel zullen helpen zodat zij hun reis kunnen voortzetten. We bieden hulp via ons netwerk van werkplaatsen en ons wagenpark van mobiele servicewagens. We hebben ons park van mobiele servicewagens met 26 % uitgebreid, van 179 in 2017 naar 201 in 2018 en dit aantal groeit gestaag door. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

Onze mobiele servicewagens beschikken over een indrukwekkende selectie aan werkplaatsuitrusting, energiebronnen en gereedschap en een voorraad aan reserveonderdelen om de meest voorkomende problemen te verhelpen, zoals gescheurd zeildoek van schuifzeiltrailers en kleine reparaties aan de carrosserie. Onze voertuigen zijn eveneens uitgerust met complexe technologie voor voertuigdiagnose om remmen te testen en elektrische storingen op te sporen.

Schrijf je nu in!

Het is gemakkelijk om gebruik te maken van het programma Europese pechhulp van TIP. Schrijf je nu in of doe dat op ter plaatse als je pech hebt. Wanneer je van deze dienst gebruik maakt, betaal je alleen de vaste kosten van de reparaties en de telefonische afhandeling. Er zijn geen inschrijfkosten. De reparatiekosten zijn standaard, of je je nu eerder voor het programma hebt aangemeld of pas op moment dat de pech optrad.

Je kunt op één van deze drie manieren lid worden:

  1. Je kunt je inschrijven voor een contract voor Europese pechhulp, waarmee je op eventuele pech voorbereid bent.
  2. Als je een trailer of tankwagen van TIP huurt, is de Europese pechhulp daar altijd bij inbegrepen.
  3. Als je een trailer van TIP huurt, kun je uit verschillende onderhoudscontracten kiezen. Ze bevatten allemaal een pakket voor Europese pechhulp. Je kunt de gewenste vorm van pechhulp kiezen, afgestemd aan jouw specifieke behoeften in specifieke landen.

Onderhoudsprogramma uitbesteden aan TIP

Een andere preventieve maatregel is het uitbesteden van het preventieve onderhoud en de reparaties van je trailers aan TIP. Het uitbesteden van onderhoud aan ons team van gespecialiseerde technici die binnen ons netwerk van ultramoderne trailerwerkplaatsen werken is goedkoper dan de verzorging van het onderhoud in eigen beheer.

Veel klanten van TIP kiezen voor het preventieve onderhoud op basis van een onderhoudsplanning, die aan de specificaties van de fabrikant is gekoppeld. Dit is een goede oplossing die we tegen vooraf vastgestelde vaste kosten aanbieden. Het vermindert ongeplande reparaties en interventies en minimaliseert het stilstaan van trailers. Als alternatief kun je ook voor de onderhouds- en reparatiedienst "per geval" betalen.

Wie ga je bellen? TIP pechhulp

"Als er een storing is buiten je buurt, wie ga je dan bellen?" Je gaat de pechhulpdienst van TIP bellen! Klik hier voor het telefoonnummer voor de TIP pechhulp in jouw moedertaal, sla dit nummer op in je smartphone! Je kunt ook ons online contactformulier gebruiken.

2019/11/25

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09