Terug

Houd je wagenpark op de weg met de Europese pechhulp van TIP

Pechhulp service TIP

Afgelopen winter kwam een vrachtwagen van 40 ton vast te zitten in de sneeuw bij een tankstation in Wales. Het was onmogelijk om weg te rijden. Gelukkig kon een groep van 20 soldaten van het Britse Korps Mariniers uit de buurt hulp bieden door de handen in elkaar te slaan en de vrachtwagen terug de weg op te duwen. (bron: Daily Mail)

Spijtig genoeg is het leven geen sprookje en het komt bijna nooit voor dat soldaten wonderbaarlijk in de buurt zijn als je trailer onderweg problemen ondervindt. Verder is het uit de brand helpen van vrachtwagenchauffeurs en hun materieel niet echt een van de kerntaken van het Korps Mariniers. Gelukkig is een simpel telefoontje naar TIP Pechhulp service voldoende om je vrachtwagen en trailer weer veilig op weg te helpen en wellicht zelfs in een ‘platoon’ te laten rijden.

Steeds vaker met pech langs de weg

Het komt helaas vaker voor dan we willen dat trailers onverwacht pech krijgen. Als onze ervaring in Europa enigszins verband houdt met wat we zien in de sector van goederenvervoer over de weg in de VS, dan stijgt het aantal gevallen met pech langs de weg.

Volgens het onderzoek Truckload Vertical Benchmarking Study (TVBS), is het aantal pechgevallen in het eerste kwartaal van 2018 met 21% gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2017. Bij de wagenparken die aan het onderzoek meededen was er in het eerste kwartaal gemiddeld sprake van een geval van pech per 14.702 km. De wagenparken die het beste presteerden kenden na 54.410 km helemaal geen problemen en de slechtste had na elke 13.011 km te maken met pech (bron: TT News)

Top 5 reparaties bij pech langs de weg

Het TVBS bracht de top vijf van type reparaties in kaart die het vaakst bij pech langs de weg voorkomen. In het eerste kwartaal van 2018 konden 58% van alle reparaties hiernaar worden herleid tegenover 37% in het vierde kwartaal van 2017. Het waren:

  • Uitlaatsystemen – de reparatiecategorie die het vaakst voorkwam met 139.200 reparaties in het eerste kwartaal tegenover 235.026 in het vierde kwartaal van 2017.
  • Wielen, velgen, naven en lagers.
  • Banden – die gemiddeld elke 52.678 km kapot gingen waarbij de beste wagenparken een reparatiepercentage hadden dat 45% lager lag dan gemiddeld.
  • Verlichting – het gemiddelde wagenpark had elke 70.471 km een reparatie nodig, terwijl dit bij de beste wagenparken uitkwam op elke 66.193 km.

Preventieve pechhulp

Onverwachte reparaties langs de weg zijn duur en zorgen dat trailers langer niet beschikbaar zijn. Gary Cummings, CEO van FleetNet heeft berekend dat een reparatie langs de weg tot wel vier keer zo veel kan kosten dan in een werkplaats. (bron: TT News)

De overige kosten van reparaties langs de weg omvatten de veiligheidsrisico's van de chauffeur en de trailer bij het wachten op de vluchtstrook en de kosten voor de tijd die de trailer niet in gebruik is en waarbij andere trailers moeten worden gevonden om de leveringen alsnog te bezorgen.

Naast een abonnement op een programma voor preventief onderhoud en reparatie aangeboden door TIP, kunnen wagenparkbeheerders ook kosten besparen door voorafgaand aan een incident lid te worden van een pechhulp service. Het is doorgaans duurder om ter plekke tijdens een incident lid te worden van een pechhulpdienst dan vooraf.

TIP Pechhulp – 86.000 gevallen van pech langs de weg verholpen

TIP beschikt over een pan-Europese pechhulpdienst voor je trailers die altijd bereikbaar is (24/7, 365 dagen per jaar). TIP biedt ondersteuning in 18 talen en heeft speciale telefoonnummers voor pech langs de weg in 16 Europese landen, zijnde België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Voor Nederland is het telefoonnummer: +31 (0)205 042 200.

TIP heeft uitgebreide ervaring met het verlenen van hulp aan klanten die met pech langs de weg staan. In 2017 heeft TIP 86.000 gevallen van pech langs de weg verholpen. (bron: Jaarverslag TIP 2017)

Opnieuw onderweg

Via TIP Pechhulp profiteer je van toegang tot ons uitgebreide netwerk van partners en technici die ervoor zorgen dat jouw chauffeurs snel hun reis kunnen voortzetten. We bieden hulp via ons netwerk van werkplaatsen en ons wagenpark van mobiele servicewagens. We hebben ons park van mobiele servicewagens uitgebreid van 159 in 2016 naar 179 in 2017 en dit aantal groeit gestaag door. (bron: Jaarverslag TIP 2017)

Onze mobiele servicewagens beschikken over een indrukwekkende selectie aan werkplaatsuitrusting, energiebronnen en gereedschap en een voorraad aan reserveonderdelen om de meest voorkomende problemen te verhelpen, zoals gescheurd zeildoek van huifopleggers en kleine reparaties aan de carrosserie. Onze voertuigen zijn eveneens uitgerust met complexe technologie voor voertuigdiagnose om remmen te testen en elektrische storingen op te sporen.

Houd je wagenpark op de weg met TIP

Neem TIP Pechhulp en geniet van een gerust gevoel! Ook met je eigen trailers kun je gebruik maken van onze service. Neem contact op met TIP als je op onverwachte problemen voorbereid wilt zijn. Wij informeren je dan over alle mogelijkheden.

2019/03/24

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09