Terug

In memoriam Gerard Hoogendoorn

Gerard Hoogendoorn

Gerard Hoogendoorn, geboren in 1936, was een van de grondleggers van TIP Trailer Services. Hij overleed op 4 januari 2021 op 84-jarige leeftijd.

Gerard was een van de eerste medewerkers toen TIP in 1968 werd opgericht. Gerard begon zijn carrière met slechts een paar honderd trailers voor de verhuur en hielp mee om onze vloot en ons aanbod aanzienlijk te laten groeien. Gerard zal worden herinnerd als onze Technische Directeur met een enorme kennis van zowel trailers als de industrie. Gerard werd gerespecteerd door zijn collega's en trailerfabrikanten en werd gezien als een autoriteit op het gebied van trailertechniek.

Rogier Laan, Vice President van TIP Benelux herinnert zich ‘Gerard was een innovatief technisch denker, geen uitdaging was hem te groot. Zo ontwierp hij een koeltrailer, geschikt voor 43 Deense bloemen containers, deze bestond in die tijd nog niet. Verder anticipeerde Gerard op toekomstige wetswijzigingen. Zo bestelde hij nog voordat de wetgeving werd aangenomen trailers van 13,20 meter. Dit stelde ons bedrijf in staat om trailers met een groter volume aan onze klanten aan te bieden (van 12,60 tot 13,20 m) op de datum van de wetswijziging. Hij deed hetzelfde toen de wetgeving veranderde van 13,20 m naar 13,60 m trailers.’

Gerard richtte ook de TRTA (Technical Road Transport Association) op, een technische vereniging die de belangen behartigt van eigenaren van grote trailervloten. Voor het initiatief van Gerard bestond een dergelijke vereniging nog niet, Gerard werd de eerste voorzitter. In 2022 viert de TRTA zijn 40-jarig bestaan.

Gerard werkte tot aan zijn pensioen bij TIP. Hij laat zijn voetafdruk achter binnen onze organisatie. Ons medeleven en condoleances gaan uit naar zijn dierbaren.

2021/02/22

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP kijkt terug op bewogen jaar en kijkt uit naar de toekomst"

Om de almaar groeiende klantenkring te kunnen blijven bedienen, zet trailerservicebedrijf TIP fors in op ...

2021/12/21

"‘Wij verkopen geen nee, of het traileronderdeel is in de hele ma..."

In augustus hebben wij een update gegeven over onze vestiging TIP Trailer & Truck Parts. Hierin hebben wi...

2021/11/24

"vidaXL zet in op groei door sterkere samenwerking met TIP"

E-commerce bedrijf vidaXL heeft de afgelopen periode, mede dankzij de toename van internetverkopen, een e...

2021/11/16