Terug

Logistieke dienstverlener Estron besteedt vloot uit aan TIP

Dennis Noordzij en Rogier Laan

Estron heeft ervoor gekozen om de gehele trailervloot uit te besteden aan TIP. In deze samenwerking brengt Estron 150 trailers uit de bestaande vloot onder in een Sale & Leaseback constructie en verruilt het 100 oudere trailers voor jongere uitvoeringen. Bovendien neemt TIP het beheer op zich van onder andere het onderhoud van de trailers.

Estron is een logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. De diensten die ze aanbieden bestaan uit Wegtransport, Ocean Freight, Air Freight en Value Added Services. De huidige trailervloot bestaat voornamelijk uit schuifzeilen opleggers met beveiligde zeilen. Om zich beter te kunnen focussen op de core business, heeft Estron ervoor gekozen om het beheer van de trailervloot uit te besteden aan TIP in een vernieuwde samenwerking. Dit is de meest logische stap in de relatie tussen Estron en TIP welke jaren geleden is begonnen met het huren van trailers en de laatste jaren is uitgebreid met onderhoud van het materieel.

Sale & Leaseback

Een eerste stap in deze samenwerking is het onderbrengen van 150 trailers uit de bestaande vloot van Estron in een Sale & Leaseback constructie. Bij deze leasevorm verkoopt Estron de trailers aan TIP en leaset deze vervolgens direct weer terug. Het grootste voordeel van deze constructie is dat het kapitaal vrijkomt dat vastzit in het materieel. Dit kapitaal kan Estron vervolgens vrij in zetten om bijvoorbeeld het bedrijf te laten groeien. Een ander belangrijk voordeel is dat Estron op deze manier gebruik kan blijven maken van de trailers zoals ze gewend is.

Naast Sale en Leaseback, heeft Estron ervoor gekozen om 100 oudere trailers uit de vloot te vervangen door jongere trailers. Hierdoor kan Estron gebruik maken van nieuwere technologieën en zorgt het voor minder downtime doordat de oudere trailers veel onderhoud vergen. De vloot kan hierdoor weer optimaal ingezet worden.

Trailerbeheer via TIP

Estron heeft er bovendien besloten om het beheer van de trailers bij TIP onder te brengen. Hieronder vallen onder andere traileronderhoud, banden en schadeherstel. Door deze uitbesteding heeft Estron geen omkijken meer naar de trailers. Dit bespaart kostbare tijd en geld. Het onderhoud bij TIP wordt uitgevoerd in de eigen trailerwerkplaatsen. Door de landelijke dekking en mobiele werkplaatsen, kan Estron op iedere gewenste locatie gebruik maken van de diensten van TIP.   

Over Estron

Estron Group is een middelgrote logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. Onze ambitieuze medewerkers zetten zich volledig in om u te helpen met uw zendingen en of logistieke vragen. Zij gebruiken strategie, communicatie en automatisering om op- en overslag en/ of vervoer van uw goederen succesvol te maken. Onze kracht ligt in het “begrijpen” van uw vraag of uitdaging. Daarna bekijken wij hoe wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze dienstverlening bestaat uit: Weg transport, Warehousing, Ocean Freight, Air Freight en Value Added Services. Meer informatie: https://www.estron-group.com/nl/home/

Over TIP

TIP, gevestigd te Amsterdam, is een van de toonaangevende aanbieders van zowel materieel als diensten in Europa en Canada. TIP is actief in 18 landen, heeft 140 servicevestigingen en is erin gespecialiseerd om de transportsector en logistieke sector te bedienen met lease, verhuur, onderhoud en reparatie op basis van een ruime selectie aan trailermaterieel. Meer informatie: www.tipeurope.nl

2021/05/28

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09