Terug

Maximalisatie van trailerprestaties binnen Europa

Maximaliseer je trailerprestaties binnen Europa met TIP

De reis van chauffeur Ruslan Novikov van Warschau naar Spanje, om de lading goederen in zijn trailer te kunnen afleveren, zal voor veel wagenparkbeheerders een bekend verhaal zijn. Hij reed in vijf dagen door zeven landen. In negen dagen tijd had hij 3.953 km gereden (bron: Euronews) Zijn reis was lang maar relatief gezien vrij saai.

Maar wat als hij in Nederland onverwachts pech had gehad met zijn trailer of vrachtwagen? Zou zijn wagenparkbeheerder dan een vervangende wagen hebben gestuurd vanuit Polen of konden zijn Nederlandse contacten hem helpen? Gelukkig kan TIP Trailers Services, en diens pan-Europese netwerk van pechhulpdiensten en werkplaatsen je bijstaan bij pech. Dit geeft je gemoedsrust en helpt je bij de maximalisatie van je trailerprestaties.

Pan-Europese pechhulpdienst van TIP

In geval van pech onderweg moet een chauffeur allereerst bellen naar de pan-Europese pechhulpdienst van TIP voor trailers en vrachtwagens. De dienst is 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar. TIP biedt ondersteuning in 18 landen en heeft telefoonnummers voor pech onderweg in 16 Europese landen, inclusief Oostenrijk, België, Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Mobiele service

Afhankelijk van het probleem dat je met je trailer ervaart, kunnen de specialisten van onze klantenservice een technicus in een mobiele servicewagen sturen, om je zo snel mogelijk terug op weg te helpen. Momenteel hebben wij een wagenpark van 201 mobiele service-units of wagens. Dit is een groei van 26% in 2018. Ook hebben wij overeenkomsten met partners, om er zeker van te zijn dat we de meeste Europese geografische gebieden dekken.

Onze mobiele wagens vervoeren een uitgebreid assortiment aan werkplaatsuitrusting, stroomvoorzieningen en gereedschappen, evenals een voorraad aan basis-reserveonderdelen om de meest voorkomende problemen te dekken, inclusief kleine reparaties aan schuifzeilen en de carrosserie. Deze voertuigen beschikken over complexe diagnostische technologieën voor trailers, van apparatuur voor het testen van remmen tot detectie van elektrische storingen.

Flexibiliteit met mobiele service-units

Onze technici gebruiken deze mobiele service-units voor noodreparaties en om gewone service en onderhoud te bieden aan de reparatiedokken van de klanten zelf. Wij sturen deze wagens met technici om onderhoud en kleine reparaties uit te voeren op de locaties van klanten. Hiermee bespaart de klant tijd, aangezien hij niet naar een TIP-werkplaats hoeft te rijden. Wij zullen je regelmatig informeren over de ontwikkelingen inzake reparaties na pech.

Voordelen van TIP-pechhulp

Je kunt je gratis aansluiten bij ons pan-Europese pechhulpprogramma. Je hoeft geen abonnementskosten te betalen en je betaalt alleen als je de service gebruikt. Je kunt zeker zijn van lage kosten via onze lokale leveranciersovereenkomsten en vaste voorrijkosten. Wij zijn trots op onze transparante prijsstelling, waardoor er geen onwelkome facturatieverrassingen kunnen volgen.

Het pan-Europese netwerk van TIP-werkplaatsen

Het kan zijn dat je pech meer vereist dan hulp langs de weg. In dat geval zorgen wij ervoor dat je trailer bij een van onze 85 werkplaatsen in Europa wordt gerepareerd of bij een werkplaats die door een van onze officiële partners wordt beheerd. TIP heeft als bedrijf meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van reparaties bij en onderhoud van trailers.

Onze werkplaatsen zijn voorzien van teams met uiterst bekwame monteurs waarvan we er in totaal 900 hebben. In 2018 zijn er 70 bijgekomen. Zij werken in reparatiedokken verspreid over ongeveer 610 werkplaatsen. Wij hebben de processen en opgeleide technici ter plaatse om snel aan nood- en geplande reparaties en onderhoudsvereisten te voldoen. Onze technici volgen uitgebreide en regelmatige opleidingen om te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste werkplaatsuitrusting, technologieën en updates van alle belangrijke fabrikanten van trailers.

Onze snelle respons op noodsituaties

Naast onze unieke verkooppunten hebben wij de mogelijkheid om snel te reageren bij noodsituaties. Dit onderscheidt ons van onze concurrenten. Wij zijn flexibel, georganiseerd en hebben ter plaatse duidelijke beleidslijnen en procedures om reparatiekwesties van trailers en vrachtwagens van onze klanten op te lossen, en de verstoring van hun bedrijf tot een minimum te beperken wat betreft onverwachte pechsituaties.

Algemene reparaties, vaste prijsstelling

De meest voorkomende reparaties omvatten onderdelen van de carrosserie, zoals bumpers, pneumatische elementen, zoals remkleppen; transmissies en ophangingen; elektrische uitrusting; koeling; laadkleppen; banden en remmen.

Via onze TIP-reparatiebeheerdiensten profiteert de wagenparkbeheerder van schadereparaties voor vaste prijzen. Hiervoor maken wij een schatting alvorens door te gaan met het werk. Onze pay-as-you-go-reparaties zijn scherp geprijsd. Wagenparkbeheerders kunnen echter ook profiteren van kostenvoordelen door een onderhouds- en reparatiecontract van bepaalde duur af te sluiten met ons.

Maximalisatie van trailerprestaties - een specialiteit van TIP

We hebben een lange geschiedenis van specialisatie en uitmuntendheid wanneer we onze klanten helpen bij de maximalisatie van hun trailerprestaties door middel van onderhoud en reparaties van trailers. In 2018 vierde TIP haar 50-jarige bestaan.

Gedurende een gemiddeld jaar, voert ons pechhulpteam meer dan 630.000 reparaties onderweg uit. In 2018 hebben we 95.000 gevallen van pech langs de weg verholpen. We slaagden erin om aan 124.000 trailers te werken. We zagen meer dan 1.100.000 banden voor inspectie en spendeerden €96.100,00 aan onderdelen. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over hoe TIP jouw wagenpark kan helpen, waarbij op pan-Europese basis, je trailerprestaties worden gemaximaliseerd.

2019/07/16

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09