Terug

Mechanic Team Competition: het talent van onze monteurs

2 TIP monteurs die elkaar hand geven na competitie

Welkom bij ons nieuwe initiatief "Mechanic Team Competition"! De Mechanic Team Competition is een interne teamwedstrijd waaraan alle TIP-monteurs uit heel Europa en Canada kunnen deelnemen. In de wedstrijd staan talent, expertise en efficiëntie centraal en wordt gezocht naar het beste monteurs duo van TIP. Teams konden zich in tweetallen aanmelden om mee te doen. Met meer dan 100 deelnemende teams in heel Europa en Canada, begon de interne competitie in september. De finale zal in mei 2022 plaatsvinden.

De wedstrijd is verdeeld in 4 rondes:

  • Workshopwedstrijd
  • Landelijke competitie
  • Regionale competitie (Benelux)
  • Wereldwijde competitie

De teams worden beoordeeld op drie individuele elementen.

  1. Het eerste deel van de wedstrijd focust zich op praktische opdrachten gebaseerd op vaardigheden, snelheid en kwaliteit. De opdrachten hierbij zijn zeer divers. Bijvoorbeeld het maken van een tussenkabel voor een laadklep tot het verplaatsen van de veerremcilinders van de 1e as naar de 2e as en andersom.
  2. Het tweede deel van de wedstrijd is gericht op theoretische kennis, waarbij de moeilijkheidsgraad elke ronde toenam met 20 vragen voor de 1e ronde en 30 voor de 2e ronde. De vragen gaan over casusvragen met problemen die moeten worden opgelost op basis van de fundamentele regels over hoe verschillende onderdelen worden gerepareerd of gewijzigd.
  3. Ten slotte wordt de IT-vaardigheid van de teamspelers beoordeeld op het vinden van technische gegevens en het gebruik van de Matrix (software voor alle mechanische werkplaatsen ontwikkeld door TIP).

 

Op vrijdag 19 november vond in Venlo de Benelux finale van de Mechanic Team Competition plaats. De winnaar hiervan is Team Bretje – Melvin & Fred (Zwolle). Zij nemen het in mei in Valencia op tegen de winnende teams uit de andere regio’s. Na afloop zal blijken welk team zich het beste monteurs duo van TIP mag noemen.

2 monteurs die lasopdracht uitvoeren voor Mechanic Competition

We zijn blij en trots om alle monteurs te feliciteren die hebben deelgenomen aan deze spannende wedstrijd! De reis gaat verder en moge het beste team winnen! TIP wenst iedereen veel succes!

Overzicht van verschillende monteur teams Mechanic Competition

2021/12/12

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30