Terug

Nieuwe veiligheidsmaatregelen zware voertuigen Frankrijk en Londen

Londense veiligheidsmaatregelen zware voertuigen

Sinds dit jaar is het verplicht voor zware voertuigen om zowel in Frankrijk als Londen extra maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te vergroten. In Frankrijk is het verplicht om dode hoek stickers te plaatsen op je voertuig. Rijd je met je zware voertuig door of naar Londen, dan is het verplicht om een vergunning aan te vragen voor het rijden door de stad.

Dode hoek sticker Frankrijk

Sinds 6 januari 2021 is het in Frankrijk verplicht om speciale dode hoek stickers op zware voertuigen aan te brengen. De Franse regering wil met deze verordening het aantal ongevallen waarbij kwetsbare gebruikers betrokken zijn, zoals fietsers en voetgangers, terugdringen. 

Deze "dode hoek"-sticker, is in Frankrijk bekend onder: Decreet n° 2020-1396

  • Het decreet en de uitvoering zijn niet alleen van toepassing op Franse geregistreerde voertuigen, maar ook op buitenlandse voertuigen welke in Frankrijk rijden.
  • Voertuigen die buiten Frankrijk zijn geregistreerd en in Frankrijk rijden, moeten aan het decreet voldoen.

Wij adviseren onze klanten om de benodigde stickers te plaatsen op de vrachtwagen en trailer als de intentie er is om, naar of door Frankrijk te reizen. Deze sticker wordt in het Frans weergegeven. Stickers die niet in overeenstemming zijn met het ontwerp (bijvoorbeeld vertaalde stickers) worden toegelaten tot 6 januari 2022.  Na 6 januari 2022 wordt alleen het Franse sjabloon toegelaten.

Is je voertuig zwaarder dan 3,5 ton, dan zijn de dode hoek stickers verplicht. Deze moeten op zowel de trekker als de trailer aangebracht worden. Op de trailer moeten de stickers aan beide zijkanten en de achterkant geplaatst zijn. Beschik je niet over de stickers, dan kun je een boete krijgen van € 135,-

Bij TIP ondersteunen we je graag bij het verkrijgen van de stickers. Je kunt ze bij ons bestellen of direct laten aanbrengen in een van onze werkplaatsen. Interesse? Lees hier meer.

Dode hoek sticker Frankrijk

 

Londen Direct Vision Standard ("DVS")

Per 1 maart 2021 is een Direct Vision Standard ("DVS") van kracht In Londen. Deze regeling geldt voor alle zware vrachtwagens met een gewicht van meer dan 12 ton die Groot-Londen binnenkomen. De regeling verplicht om een vergunning aan te vragen waarmee aangegeven wordt hoeveel de bestuurder vanuit zijn cabine kan zien. In de praktijk betekent dit dat exploitanten van dergelijke vrachtwagens (bijv. Vrachtwagens/trekkers) een vergunning moeten verkrijgen om Groot-Londen binnen te komen of er actief te zijn, anders worden boetes opgelegd van - £ 550 per overtreding en - £ 150 voor chauffeurs. De regeling maakt deel uit van de inspanningen van Londen om een veiligere plek te worden en ernstige verwondingen waarbij vrachtwagens betrokken zijn, te elimineren.

Wat betekent dit voor een niet-Britse vloot?

Exploitanten van vrachtwagens, zoals vrachtwagens die buiten het VK zijn geregistreerd en die meer dan 12 ton wegen, moeten ook in het bezit zijn van een geldige vergunning. Als je niet-Britse klanten hebt die vrachtwagens leasen en volgens hun contractuele afspraken het VK mogen binnenkomen, raden we aan hen op de hoogte te stellen van deze verplichting. Het is hun verantwoordelijkheid om een ​​vergunning te verkrijgen.

Hoe een vergunning krijgen?

Exploitanten van vrachtwagens moeten voor hun voertuigen een (kosteloze) vergunning aanvragen voordat ze door het gebied reizen. Een vergunning wordt verleend als het voertuig voldoet aan de minimale DVS-rating.

Een voertuig kan een rating hebben van nul sterren (de laagste beoordeling, met slecht direct zicht) tot vijf sterren (de hoogste beoordeling met uitstekend direct zicht). De ster-rating is hier te vinden op de website van de Britse overheid of door contact op te nemen met de fabrikant van de vrachtwagen. Als de vrachtwagen een beoordeling van één tot vijf sterren heeft, kan er een vergunning aangevraagd worden zonder dat er aanvullend bewijs nodig is.

Meer gedetailleerde informatie over de DVS is hier te vinden op de website van de Britse overheid.

2021/03/08

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09