Terug

Nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank voor Toscon Trailer Service

Ron en Michiel VLT Toscon

Autec-VLT Automotive Equipment leverde onlangs aan Toscon Trailer Service, onderdeel van TIP, in Rotterdam-Botlek de derde, compleet nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met volledig geïntegreerd asliftsysteem, inclusief derde VLT spelingsdetector.

 Voor Nederlandse begrippen een unieke situatie, waarbij er nu dus onder één dak, drie volledige – state-of-the-art –  VLT APK-straten, naast elkaar en in actief gebruik, operationeel zijn in een commerciële werkplaats.

Toscon Trailer Service is het merk voor onderhoud en reparatie en sinds 2016 onderdeel van TIP. TIP is hiermee een toonaangevende leverancier van trailers; of het nu gaat om huur, lease, onderhoud en reparatie, gebruikte voertuigen en het leveren van onderdelen: hierdoor is TIP met haar jarenlange ervaring een one-stop-shop voor alle trailerbehoeften van de klant. In 2018 vierde TIP haar 50-jarige bestaan; met in 1968 ook direct een vestiging in Nederland (Rotterdam), wat het begin was van het concept ‘trailerverhuur’.

In 2015 werd er op de locatie in de Botlek een compleet nieuw pand gebouwd; waarin alle services gecentraliseerd zijn. Zo ook een uitgebreide trailerwerkplaats met 14 trailer werkplekken. Twee volledige VLT keurstraten werden direct aangeschaft en ingericht; een derde bouwkundig voorbereid met oog op toekomstige groei. En groeien doet TIP. Na een inpandige verbouwing, heeft men in de Botlek sinds medio 2018 de officiële RDW-erkenning om – momenteel –  twee dagen per week aan-huis ADR keuringen uit te voeren.

Inclusief ADR, worden er op jaarbasis in de Botlek momenteel ca. 4000 officiële APK keuringen uitgevoerd. Naast de officiële APK keuringen worden de keurstraten uiteraard ook gebruikt om allerhande voorkeuringen en diagnosemetingen uit te voeren. Het totaal aantal trailerkeuringen ligt hierdoor nog een factor 2 – 2,5 hoger. Door de uitbreiding met ADR aan huis keuringen en de generieke groei in het aantal APK keuringen, ontstond eind 2018 binnen Toscon/TIP ook de wens om de derde keurstraat in te richten, en zo maximaal flexibel te zijn en snel te kunnen blijven schakelen op marktvraag. Begin 2019 werd de 3e keurstraat geïnstalleerd en officieel in gebruik genomen.

Niet alleen TIP jubileerde vorig jaar. Ook VLT bestond in 2018 intussen alweer 60 jaar. De jarenlange prettige samenwerking tussen TIP en VLT resulteerde dan ook in de opdracht voor uitbreiding in de Botlek naar de derde VLT keurstraat; welke onder andere is samengesteld uit de bekende VLT remmentest- en diagnosebank met volledig geïntegreerd asliftsysteem en VLT spelingsdetector. Naast dat er in de Botlek drie VLT keurstraten actief worden gebruikt, werd onlangs in de nieuwe werkplaats van Toscon in Nieuwegein ook een nieuwe VLT keurstraat geïnstalleerd. Ook in de Rotterdamse Waalhaven, Venlo en in Antwerpen worden heavy duty VLT oplossingen toegepast.

TIP is een grote speler in de markt, met 102 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada en een trailervloot van 70.000 eenheden. Toch is er nog de behoefte en wens aan uitbreiding op verschillende locaties in Nederland en een duidelijke, indrukwekkende groei-ambitie in België.

Wanneer sprake is van groot volume, hoog intensief gebruik en dito zware belastingen van de apparatuur, komt VLT ‘bovendrijven’ als het gaat om maximale uptime, de hoge snelheid van keuren, de grote mate van gebruiksvriendelijkheid en lange levens- en gebruiksduur van de apparatuur en haar componenten; ondersteund met de juiste service.

Kijk voor meer informatie over VLT op https://www.autec-vlt.nl/

 

2019/06/27

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09