Terug

Pluk de voordelen van trailerleasing

Pluk de voordelen van trailerleasing

's Werelds grootste meubelketen, Ikea, experimenteert met het leasen van meubels. Zijn er overeenkomsten met trailerverhuur? Heb je overwogen om trailers te leasen voor een toekomstige uitbreiding van je wagenpark? En ben je bekend met alle voordelen die leasing biedt?

Een Klippan of een Billy leasen

Torbjörn Lööf, CEO van Inter IKEA Group, de merk- en conceptafdeling van Ikea, vertelde recent aan de Financial Times: "We zullen samenwerken met partners, zodat je je meubels daadwerkelijk kan huren. Als die huurperiode voorbij is, geef je ze terug en huur je misschien iets anders. ' Dit leaseconcept is in Zweden ontstaan met de verhuur van bureaus en stoelen.

Het lease-initiatief van Ikea maakt deel uit van een driejarig businessplan dat gericht is op de ontwikkeling van een duurzamer en milieuvriendelijker bedrijf. Lööf voegde toe: "En in plaats van ze weg te gooien [meubels met verlopen huurcontracten], renoveren we ze een beetje en kunnen we ze verkopen, waardoor de levenscyclus van de producten wordt verlengd." (bron: Vox)

Leasing van meubels en trailers

De productlevenscyclus van het Ikea's leasemeubilair is vergelijkbaar met die van de leasetrailers van TIP. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee wat betreft de voordelen die klanten genieten door middel van leasing, waaronder:

  • niet vooraf het volledige geldbedrag te moeten hebben om de bedrijfsmiddelen te kunnen gebruiken, in vergelijking met een rechtstreekse aankoop,
  • iemand anders je bedrijfsmiddel laten onderhouden en repareren,
  • de optie om het bedrijfsmiddel aan het einde van de leaseperiode terug te geven en een nieuw item te kiezen, waarbij het aan de verhuurder wordt overgelaten om het bedrijfsmiddel te recyclen door het opnieuw te leasen of door een gerenoveerde versie te verkopen.

Leasen van trailers - goed ingeburgerd

Leasing is een goed ingeburgerde vorm van de financiering van trailers en vrachtwagens in heel Europa. Een onderzoek door Transporeon bij meer dan 1.000 Europese wegvervoerders aan het einde van 2018 wees uit dat velen van hen (84%) verwachtten hun tarieven het komende jaar met 1 tot 5% te verhogen, door de beperkte beschikbare laadcapaciteit die transport schaarser maakt.

Meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven verwachtte in 2019 een omzetstijging. Dit leidde ertoe dat meer dan de helft van alle respondenten hun transportcapaciteit wilde uitbreiden. Een van de manieren waarop ze zeiden dat ze dit zouden bereiken, was door middel van nieuwe vrachtwagens te leasen. (bron: Nieuwsbladtransport.NL)

TIP is het bewijs van de al lang bestaande waarde van trailerlease aan wagenparkbeheerders. In 2018 vierde TIP zijn 50e verjaardag als leverancier van huur- en lease-oplossingen voor trailers aan tevreden klanten.

De voordelen

De voordelen die je geniet wanneer je een trailer van TIP leaset, zijn:

  • Betere trailers en technologie

Dankzij leasing, en omdat je niet het volledige kapitaalbedrag moet hebben om een bedrijfsmiddel te kopen en te bezitten, heb je toegang tot de nieuwste trailers en de laatste technologie met specificaties boven en prijzen onder de niveaus die individuele wagenparken kunnen realiseren. Dit is te danken aan de schaalvoordelen van verhuur- en leasebedrijven. Met leaseovereenkomsten kunnen klanten ook vaker van model wisselen.

  • Uitbesteed onderhoud

Leasecontracten omvatten een serviceclausule voor uitbesteed onderhoud en reparatie voor je trailers door je leasemaatschappij. Je hoeft de beheers- en investeringslasten van een garage niet te dragen. Laat het in plaats daarvan gewoon aan je leasemaatschappij over, zoals TIP, om teams van hooggekwalificeerde trailermonteurs in dienst te nemen en te behouden en werkplaatsen met geavanceerde diagnostische technologie, gereedschappen en een grote voorraad reserveonderdelen te beheren. Laat het opvolgen van de details van de nieuwste gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voor werkplaatsen of de nieuwe specificaties van de telematica voor je trailer of elektrische truck over aan de professionals voor traileronderhoud. Als het aansturen van een werkplaats niet een van je sterkste punten is, dan is het vaak gemakkelijker om het onderhoud van je trailer uit te besteden aan een expert als TIP.

  • Internationale pitstops

Kunnen je chauffeurs genieten van een trailerpitstop in je werkplaatsen in 16 landen in Europa, van de Scandinavische landen tot de Middellandse Zee of tot Midden-Europa? Waarschijnlijk niet. In het kader van zijn leaseovereenkomsten kan TIP je deze mogelijkheid bieden om de stilstand van je trailer tot een minimum te beperken en je wagenpark steeds op weg te houden. We kunnen je gemoedsrust verder maximaliseren met ons pan-Europese wegenwacht en ons pechhulpprogramma dat je 24/24, 7/7 ondersteuning biedt. Wij zijn ons ervan bewust dat onze klanten multinationale wagenparkmanagers en chauffeurs in dienst hebben en bieden ondersteuning in meerdere talen.

TIP lease en verhuur

Het leasen en verhuren van trailers is de grote kracht van TIP Trailer Services en was in 2018 goed voor 71% van onze omzet (bron: TIP Jaarrapport - 2018) Wij bieden een ruime keuze aan lease- en verhuuroplossingen. Ons TIP-leaseteam kan je adviseren over de financiële en fiscale voordelen van leasing en de verschillende regelgeving in heel Europa. Met een wagenpark van meer dan 70.000 eenheden, is TIP één van de grootste Europese leasemaatschappijen voor transportmaterieel. TIP kan ook speciaal voor je bepaalde bedrijfsmiddelen aankopen.

TIP verhuuropties

Wij leveren trailers op verhuurbasis, waaronder semi-opleggers, diepladers, huifwagens, box-opleggers, tankwagens en koelwagens om korte periodes van maximaal een jaar in je wagenpark op te vullen. Veel van onze klanten wagenparkbeheerders vinden deze optie ongelooflijk handig voor het oplossen van last-minute vragen van klanten.

Neem voor meer informatie over het leasen van TIP-trailers en de opwindende voordelen die het je kan bieden contact met ons op.

2019/06/10

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09