Terug

Sale en leaseback: Kapitaal vrijmaken om te groeien

Diverse TIP trailers

Vaak horen wij van onze klanten dat ze willen groeien, maar hier niet genoeg financieringsmogelijkheden voor hebben. In veel gevallen kloppen deze ondernemers aan bij banken wanneer zij extra liquiditeit nodig hebben. Maar wist je dat TIP deze mogelijkheid ook kan bieden? Wij bieden de optie om je eigen materiaal aan ons te verkopen en direct weer terug te leasen. Deze service bieden wij aan onder de naam Sale en leaseback. Zo maak je geld vrij dat vastzit in je materieel, terwijl je het materieel wel kan blijven gebruiken. Het geld dat vrijkomt, kun je vervolgens weer investeren in je eigen onderneming om te groeien.

Cruciale trailerkennis

Of je nu op zoek bent naar een financiering voor het overnemen van een bedrijf, of je hebt extra geld nodig voor de verduurzaming van je bedrijf, met Sale en leaseback heb je de mogelijkheid om financiën vrij te maken. Iedere Sale en leaseback aanvraag is uniek, daarom kijken we in verschillende stappen samen naar de mogelijkheden die het beste bij jou en je bedrijf passen. Een van de belangrijkste stappen is het waarderen van je trailers. Onze collega's hebben jarenlange ervaring in de transportwereld en hebben daardoor cruciale kennis op het gebied van trailers. Hierdoor kunnen wij je trailers juist waarderen en je snel een passende aanbieding geven.

Hoe werkt Sale en leaseback?

Stap 1: De eerste stap is dus het waarderen van je trailers. Wij vragen je om informatie aan te leveren over de trailers. Denk hierbij aan de specificaties van de trailers, het bouwjaar enz. Aan de hand van deze informatie, bepalen onze specialisten de dagwaarde van je trailer(s).

Stap 2: Vervolgens bepalen wij samen de leaseperiode, afschrijving en komen zo op het maandelijkse bedrag. Met al deze gegevens stellen onze experts een passende offerte op. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de trailers heeft, dan dienen deze partijen een vrijgave van de rechten geven.

 Stap 3: Is de offerte door alle betrokken partijen akkoord, dan is de laatste stap het samen tekenen van de koop- en leaseovereenkomst. Je kapitaal is nu vrij om andere investeringen te doen.

Meer weten?

Wil je graag weten of Sale en leaseback voor jou een interessante oplossing kan zijn of heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Sale en leaseback specialist Rick ter Weele via rick.terweele@tipeurope.com of +31 (0) 6 89 93 7897.

2020/12/03

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09