Terug

Schmitz Cargobull S.KOe oplegger in praktijktest

Volledig elektrische koelboxoplegger met elektrische transportkoelunit en geëlektrificeerde Schmitz Cargobull trailer as in de praktijk: vertegenwoordigers van het verhuurbedrijf TIP, de logistiek dienstverlener Cornelissen en de supermarktketen Albert Heijn nemen de S.KOe in ontvangst voor emissievrije en stille levering aan Albert Heijn supermarkten in Nederland.

Juni 2021 - Vertegenwoordigers van de bedrijven TIP, Albert Heijn en de logistiek dienstverlener Cornelissen kwamen onlangs bij elkaar bij Schmitz Cargobull in Vreden voor een voertuigoverdracht van een bijzonder soort. Daar haalden ze een prototype op van de S.KOe elektrische oplegger, die zal worden gebruikt voor de levering aan Albert Heijn supermarkten. Als het op transport aankomt, laat het Nederlandse levensmiddelenlogistieke bedrijf, samen met verhuurbedrijf TIP, niets aan het toeval over, dus werken beide nauw samen met Schmitz Cargobull.

Duurzame oplossing

"We hebben voor dit voertuig gekozen omdat het grootste deel van ons vervoer plaatsvindt in binnenstedelijk distributieverkeer en we ook routes tussen verschillende distributiecentra bedienen. In veel Nederlandse steden wordt het distributievervoer gekenmerkt door "Zero Emission Zones" in de binnensteden, die vanaf 2025 zullen worden ingevoerd. Schmitz Cargobull biedt met haar volledig elektrische S.KOe koelbox een oplossing, zodat we met de elektrische koelunit, in combinatie met een zero-emissie trekker, probleemloos de binnensteden in kunnen blijven rijden", vertelt Peter Leegstraten, Manager Transport Expertise bij Albert Heijn.

De Cornelissen Groep verzorgt een belangrijk deel van het  transportbij Albert Heijn waarbij de supermakten continu worden bevoorraad.  "De kwestie van duurzaamheid staat voor ons op de voorgrond. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de resultaten die de distributiereizen ons zullen opleveren. Onze chauffeur werd tijdens het ophalen gewezen op de speciale kenmerken van het voertuig en dienovereenkomstig getraind," aldus Marco Pikkemaat, Fleet Manager Cornelissen Group.

Speciale trailer

Het voertuig is een S.KOe COOL SMART met een elektrische as en een elektrisch koelaggregaat met geïntegreerde vermogenselektronica en batterijsysteem. De volledig eletrische S.CUe koelunit is ontworpen voor emissievrije koeling en verwarming van de lading. Dit komt tot uiting in de koeling (tot 15.900 W) en verwarmingscapaciteit (9.100 W) zonder beperking. In plaats van de dieseltank worden hiervoor batterijen op de ondersteunende windturbine geïnstalleerd.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een geëlektrificeerde Schmitz Cargobull-traileras die onder meer energie terugwint tijdens het remmen en zo de oplaadtijd van de batterij via het stroomnet verkort. Bij een voertuig zonder geëlektrificeerde as wordt de accu tijdens de rit niet bijgeladen. Een voertuig met een geëlektrificeerde as laadt de batterij echter al rijdend op, zodat het opladen van de batterij via het elektriciteitsnet in het distributiecentrum achterwege kan blijven of althans tot een minimum kan worden beperkt. Dit vermindert uiteraard ook de wachttijden in de distributiecentra.

In het voertuig is standaard het TrailerConnect telematicasysteem van Schmitz Cargobull geïntegreerd, waarmee de laadtoestand van de accu, de resterende actieradius en de resterende laadtijd via het telematicaportaal kunnen worden gevolgd.

Aflevering Schmitz trailer

Albert Heijn maakt deel uit van de wereldwijde Ahold Delhaize Groep en is marktleider in de levensmiddelendetailhandel in Nederland. Het bedrijf heeft naam gemaakt met innovatieve en duurzame transportoplossingen in de supermarktdistributie.

TIP is een fabrikantonafhankelijk verhuurbedrijf en een geïntegreerde dienstverlener voor de transport- en logistieke sector. Het aanbod bestrijkt de volledige levenscyclus van een voertuig; van aankoop, onderhoud en reparatie tot de wederverkoop van gebruikte eenheden. Met meer dan 120 vestigingen in 18 Europese landen en Canada, en een groot aantal servicepartners, beschikt TIP over een hecht netwerk van vestigingen en werkplaatsen.

Cornelissen biedt al meer dan 90 jaar intelligente en duurzame transportoplossingen en is daarmee niet meer weg te denken uit de logistiek in Nederland.  Dit omvat transport, opslag, pallets en klimaatgecontroleerde oplossingen in zowel de detailhandel als de farmaceutische sector.

Overhandiging van de trailer bij de aflevering in Vreden: v.l. Alwin Lürwer, Key Account Manager Schmitz Cargobull; Eric Visser, Directeur Verhuur & Leasing Benelux TIP Trailer Service; Daniello Cohen, Senior Sourcing Manager Europe TIP Trailer Service; Peter Leegstraten, Manager Transport Expertise Albert Heijn; Alannah van 't Hoenderdaal, Specialist Transport Expertise Albert Heijn; Marco Pikkemaat, Fleet Manager Cornelissen Groep; Jörg Irsfeld, Key Account Manager Schmitz Cargobull AG.

(Alle personen op de foto hebben vooraf een negatieve Coronatest bewezen)

2021/07/02

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09