Terug

Statistieken over leasen van trailers

Statistieken trailer leasen

Hoewel wat minder snel dan vroeger: de Europese economie groeit. De aanhoudende hoge consumentenbestedingen bieden bedrijven voor goederenvervoer over de weg aantrekkelijke zakelijke kansen. Er zijn verschillende statistieken die je als wagenparkbeheerder kunnen overhalen om te overwegen je vrachtwagens en trailers te gaan leasen in plaats van te kopen.

Benut de mogelijkheden van flexibiliteit bij trailers in deze groeiende economie

In het economisch verslag van herfst 2018 gaf de Europese Commissie (EC) aan dat “de groei in de eurozone van de hoogste groei in tien jaar tijd van 2,4% in 2017 wat zal afzwakken naar 2,1% in 2018 en verder naar 1,9% in 2019 en 1,7% in 2020. Dezelfde tendens wordt voor de EU-27 verwacht met een verwachte groei van 2,1% in 2018, 2,0% in 2019 en 1,9% in 2020.” De Europese Commissie verwacht dat, gesteund door de hoge consumentenbestedingen en investeringen, de economische groei in de EU aanhoudt.

Waarom niet moeiteloos profiteren van de kansen die economische groei biedt en gaan voor flexibiliteit bij trailers via lease of verhuur? Je kunt eenvoudig bepalen wanneer je trailers toevoegt, kunt deze voor een korte periode toevoegen en/of deze weer terugbrengen wanneer je ze niet meer nodig hebt. Dit alles zonder dat je het kapitaal bijeen hoeft te brengen dat nodig is om de bedrijfsmiddelen direct te kopen en zonder dat je de volledige kosten van eigendom hoeft te dragen.

Leasen van trailers - een duurzame oplossing die steeds populairder wordt

Leasen is een financieringsvorm die aan populariteit wint en in Europa al erg in trek is. Neem bijvoorbeeld Duitsland. Een recent rapport van de Duitse vereniging voor leasemaatschappijen (BDL) liet zien dat de nieuwe activiteiten zijn gestegen van 63 miljard euro in 2016 naar 67 miljard in 2017, een groei van 6%. Het marktaandeel van leasen als financieringsmiddel bedroeg 16,1% van de totale macro-economische investering van het land, wat het hoogste percentage sinds 2012 is. Volgens de BDL kwam ruim de helft van het aantal leases in 2017 voor rekening van voertuigen, waarbij 17% van de getekende leaseovereenkomsten door bedrijven en particulieren betrekking hadden op commerciële voertuigen voor wegvervoer, zoals vrachtwagens, trailers en (bestel)bussen. (bron: MarketundMittelstand)

Voor veel exploitanten van wagenparken is leasen een duurzame financieringsoptie. TIP getuigt van de duurzame waarde van de lease van trailers. In 2018 vierde TIP zijn 50ste jubileum en het bedrijf heeft al vele jaren klanten bediend met trailers voor lease of verhuur.

Onderhoud door derden

In het artikel van Markt und Mittelstand gaf Horst Fittler, General Manager van de BDL, aan dat een deel van de populariteit van het leasen van voertuigen te danken is aan de “extra diensten die leasemaatschappijen leveren, zoals onderhoud, inspectie en schadebeheer.”

Bij verhuur- of leasecontracten biedt de verhuurder of de leasemaatschappij een uitbestede onderhouds- en reparatiedienst aan voor de betreffende trailer. Via dit soort contracten voorkomt de wagenparkbeheerder een hoge kapitaalinvestering en beheertijd die nodig zijn om een geavanceerde werkplaats te runnen. Een werkplaats heeft technologie voor voertuigdiagnose, gereedschap, levering van vervangende onderdelen en een team van specialistische monteurs voor trailers nodig. Een wagenparkbeheerder moet monteurs werven, in dienst houden en opleiden. Monteurs moeten op de hoogte zijn van de laatste technologieën en specificaties van de fabrikanten van wie trailers en vrachtwagens in gebruik zijn. Als het aansturen van een werkplaats niet een van je sterkste punten is, dan is het vaak gemakkelijker om het onderhoud van je trailer(s) uit te besteden aan een expert als TIP.

De juiste en betere trailers voor uw geld

Tal van wagenparkbeheerders willen graag een upgrade naar trailers en vrachtwagens met de laatste technologieën als ze een lease of aankoop overwegen. Niet iedereen wil echter haantje de voorste zijn en dure nog niet in de praktijk bewezen nieuwe technologieën kopen. Toch wil je ook niet in de situatie terechtkomen dat je over een achterhaald wagenpark met oudere voertuigen en technologie beschikt, terwijl de concurrentie net is overgestapt op het nieuwste van het nieuwste.

De risico's van het kopen van een verkeerde trailer wanneer je uitbreidt naar nieuwe bedrijfsactiviteiten zijn aanzienlijk. Sommige wagenparkbeheerders kunnen onbewust trailers kopen met de verkeerde afmetingen voor daadwerkelijke toekomstige opbrengsten of specialistische trailers waarbij de vraag minder groot is dan voorspeld.

Het leasen van trailers zorgt dat de risico's die met verkeerde keuzes samenhangen, komen te vervallen. Er zijn nieuwe trailers en technologieën beschikbaar waarvan de specificaties en het prijskaartje te hoog zijn voor een individueel wagenpark, dankzij schaalvoordelen waarover leasemaatschappijen beschikken. Leasecontracten maken het klanten mogelijk om vaker van model te wisselen dan wanneer ze de bedrijfsmiddelen direct aankopen. Bij een verhuurcontract kun je snel een trailer vinden voor een opdracht op korte termijn en achteraf de sleutels weer inleveren.

TIP lease en verhuur

Het leasen en verhuren van trailers is onze grote kracht en was in 2017 goed voor 65% van onze omzet (bron: Jaarverslag TIP 2017) TIP heeft een uitgebreid pakket aan oplossingen op het gebied van leasen en verhuren en kan je adviseren over financiële en fiscale voordelen van leasen en over de uiteenlopende regelgeving in Europa. Met een transportvloot van meer dan 70.000 eenheden, is TIP één van de grootste Europese leasemaatschappijen voor transportmaterieel. TIP kan ook speciaal voor je bedrijfsmiddelen aankopen.

TIP verhuuropties

Op verhuurbasis bieden wij trailers in alle vormen aan, waaronder opleggers, diepladers, huifwagens, box-opleggers, tankwagens en koelwagens om de gaten in je wagenpark op korte termijn op te vullen. Dit is een waardevolle manier voor wagenparkbeheerders om te voldoen aan een klantverzoek op het laatste ogenblik.

TIP opties voor leasen

Voor wagenparkbeheerders die op zoek zijn naar een flexibele en kosteneffectieve manier om op afwisselend korte tot lange termijn de behoeften van hun trailerpark te beheren, biedt TIP verschillende opties voor verhuur en lease.

Neem voor meer informatie over de verhuur en lease van trailers via TIP contact met ons op.

2019/03/28

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30