Terug

TIP biedt klanten "Insight" met nieuwe reeks op telematica gebaseerde diensten

TIP Insight FleetConnected

In aanvulling op onze lease-, verhuur- en onderhoudsactiviteiten kondigt TIP met trots de komst aan van een nieuwe dienst: TIP Insight. Deze dienst bestaat uit een reeks op telematica gebaseerde diensten. Met deze dienst kunnen klanten niet alleen de locatie van de trailer beheren, maar ook rapporteren over de conditie van trailers en hun lading.

Telematica maakt al langere tijd deel uit van de transportsector en is dus niet nieuw. TIP Insight gaat een stap verder in het gebruik van telematica. De dienst verzamelt gegevens over de prestaties van de trailer om hiermee meer efficiëntie te bieden. Met andere woorden, TIP Insight stelt transportbedrijven en logistieke dienstverleners in staat te profiteren van diensten die niet alleen de locatie van hun trailers beheren, maar het stelt ze ook in staat om te profiteren van functies die rapporteren over de conditie van een trailer. Denk hierbij aan remprestaties, bandenspanning, temperatuurbewaking, deurbeveiliging en nog veel meer. Inzichten dus, die helpen om slimmere keuzes te maken.

TIP Insight maakt gebruik van een aantal elementen, die samen zorgen voor de levering van de informatie. Het gaat hierbij om telematica-apparatuur die op de trailer wordt gemonteerd, optionele sensoren en een online platform.

Op dit digitale platform, "FleetConnected", komt alle trailerinformatie samen. Het gebruiksvriendelijke platform toont niet alleen de locatie van de trailers, maar biedt ook (analytische) tools voor het optimaliseren en beheren van de vloot. Het platform biedt een variatie aan functies van een eenvoudige 'track and trace' met geofencing-mogelijkheid tot signaalfuncties. Van de prestaties van het remsysteem en het openen van de achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koeleenheid. Daarnaast biedt het platform aanpasbare rapportages die helpen bij het beheren van het wagenpark voor efficiënt en veilig gebruik van trailers. De techniek is geschikt voor alle trailertypes en -merken en daardoor ook toepasbaar op gemengde trailervloten.

TIP Insight is ontwikkeld om trailervloten gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken. Het biedt vlootbeheerders realtime zichtbaarheid en creëert inzichten die zijn gebaseerd op data en algoritmes. Dit draagt bij aan het nemen van slimmere beslissingen bij het beheer van trailervloten.

Meer weten over TIP Insight? Bekijk de speciale pagina. 

2020/07/01

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09