Terug

TIP breidt uit in België

TIP breidt uit in België

TIP is bezig met een enorme groei in België. Over de toenemende ambities van TIP in de Belux sprak Transport Media met Sven Vanbinst, sinds één jaar Country Manager Belux vanuit de TIP vestiging in Antwerpen.

TIP Trailer Services is ambitieus in de Belux. Wat is het streefdoel?

“We hebben ons tot doel gesteld om TIP Trailer Services opnieuw toonaangevend te maken in de Belgische en Luxemburgse markt. Om dit te bereiken zijn we ons primair gaan richten op twee belangrijke pijlers: nieuwe vestigingen en uitbreiding van het product- en dienstengamma.”

Dichter bij de klant is één doelstelling van de nieuwe aanpak. Hoe zou u dat concreet willen bereiken?

“We willen onze klanten graag meer tegemoet komen. Veel klanten zitten – met name door de kilometerheffing – niet te wachten om naar Antwerpen te komen voor een ‘pick-up’ of ‘drop off’. We hebben ons daarom tot doel gesteld om drie nieuwe vestigingen te openen in 2019, verspreid over het land. Het eerste nieuwe agentschap werd net opgestart in de regio Luik, waar we samenwerken met de verhuurder Ice Concept. Samen met het nieuwe management van deze verhuurder, gespecialiseerd in koelvervoer (lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens), wensen wij vanuit deze strategisch gelegen vestiging in Herstal onze gemeenschappelijke klanten te bedienen met full service huur, huurkoop en onderhoudsdiensten. Deze vestiging beschikt over een werkplaats met zeven poorten en een truckwash. Tevens zijn de medewerkers van deze verhuurder vertrouwd met het check in/out proces. Vanuit ons streven naar digitalisering zullen zij werken via onze MOS tablets.

Verder gaan we onze Waals-Brusselse as versterken met nieuwe agentschappen in Brussel en Charleroi. Net als het geval is in Luik zullen we synergiën uitbouwen met onze partner Buda Cars om een volledig beheerpakket aan onze klanten te kunnen aanbieden.

Buda Cars werd een aantal jaar geleden overgekocht door onze klant FB Logistics, een transportonderneming gespecialiseerd in luchtvracht en Healthcare. Recent hebben zij via de acquisitie van Yusen Logistics in Courcelles hun internationale expansie (met name op Frankrijk) kracht bijgezet.

Buda Cars bouwt in de zomer van 2019 een nieuwe vestiging in Machelen (rand rond Brussel) met 6 poorten. Daarnaast hebben zij de samenwerking met ATL als sub-depot opgezegd en bieden zij vanaf 01/06/2019 exclusiviteit aan TIP. In Charleroi gaan we samenwerken met de huidige werkplaats die voorheen enkel intern werd ingezet.

Voor 2020 staat dan nog een vestiging in Gent op de rol.”

Naast het aantal vestigingen wil TIP Trailer Services de klanten ook meer producten aanbieden. Waarover gaat het precies?

"Om de markt effectief te kunnen ontwikkelen hebben we een volwaardig huurkoopvoorstel nodig. Gezien de Belgische markt nog steeds overwegend door eigendom (72% van nieuwe inschrijvingen worden cash betaald of gefinancierd via een bancair krediet) gedreven is, kunnen we niet meer achterblijven op dit gebied.

Tenslotte gaan we op korte termijn een nieuw bandenbeheer, schadebeheer en Vehicle as a Service product introduceren op de Belgische markt.”

(Bron: Transport Media)

2019/06/20

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09