Terug

TIP breidt vloot uit met Vacuüm Trucks/Rioolreinigers

Vacuum truck TIP

Vanaf het voorjaar van 2019 breidt TIP Trailer Services haar trailervloot uit met vijf nieuwe rioolreinigers, ook wel vacuüm trucks genoemd. De eerste twee MAN-trucks met Kaiser Moro-opbouw zijn naar verwachting per eind maart en begin mei te huur bij TIP. In augustus/september 2019 voegt TIP nog drie MAN-trucks met Kroll-opbouw toe aan de vloot. Beide type trailers beschikken over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Nieuwe type trailers
TIP kijkt continu naar mogelijkheden om de verhuurvloot uit te breiden. Niet alleen met trailers die al in het huidige huurbestand zitten, maar ook met nieuwe type trailers. Ton Stam, Strategic Account Manager vertelt: “TIP verhuurt al vacuüm trucks sinds 1998. Onze vloot in Europa telt inmiddels zo’n 125 units en is nog steeds sterk groeiende. Onze collega’s in Duitsland (sinds 2015), Frankrijk (sinds 2006) en het Verenigd Koninkrijk (sinds 1998) hebben hierover ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd. We merken dat er in Nederland en België ook steeds meer vraag komt naar dit type trailers en TIP’s flexibele oplossingen. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om een vijftal trailers aan ons assortiment toe te voegen.”

Kaiser Moro combinatie
In het voorjaar van 2019 start TIP met het toevoegen van de eerste twee vacuüm trucks aan de huurvloot. Deze 3-assers zijn samengesteld uit een MAN-truck met een Kaiser Moro opbouw. Eén van de trailers is uitgevoerd met een MAN TGS 26.420 6X2-2 BL, de andere met een MAN TGS 26.460 6X2-2 BL. Beide trailers beschikken over een combinatie van een hogedrukpomp en een vacuümpomp. De hogedrukpomp heeft een stroomsnelheid van 290 l per minuut bij een maximale druk van 200 Bar. De vacuümpomp heeft een capaciteit van 1.620 m³ bij 60% vacuüm. De trailers beschikken over een vuilcompartiment en schoonwatercompartimenten respectievelijk geschikt voor 9.400 liter en 5.600 liter.

Kroll combinatie
In augustus/september voegt TIP nog eens drie Kroll combinaties toe met een MAN 28.460 6×4-2 BL. De trailers zijn eveneens 3-asssers met een combinatie van een hogedrukpomp en een vacuümpomp. De hogedrukpomp heeft een capaciteit van 315 l per minuut bij 170 bar. De vacuümpomp heeft 48KW bij een werkdruk van 0,5 bar en een capaciteit van 1.550 m³ bij 60% vacuüm. Bovendien beschikken ze over een variabel water(3.300l)- en slibcompartiment (10.600l).

Flexibiliteit
Door de toenemende kostendruk en de vraag naar meer flexibiliteit, kan de huur van dit type trailer erg interessant zijn. Of u nu te maken krijgt met seizoensgebonden pieken die u moet dekken of u heeft een eigen trailer die defect is, de voordelen van het huren zijn erg groot. Bovendien maakt u met deze trailers gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van rioolreiniging.

Onderhoud
De trailers zijn voor zowel de korte als de lange termijn te huur en worden standaard aangeboden met onderhoud, terwijl een uitgebreide verzekering ook tot de mogelijkheden behoort. Het onderhoud bestaat onder andere uit een tweejaarlijkse controle van de vacuüm- en hogedrukpompen volgens de richtlijnen van de producenten. De benodigde service van deze trailers vraagt extra expertise. Hiervoor maakt TIP dan ook gebruik van de door de producenten aangewezen en in de markt welbekende servicepartners.

Bekijk meer specificaties op deze pagina. Heeft u interesse in één van de trailers, of wilt u graag meer gedetailleerde informatie? Neem dan contact op met Arjan Versloot via telefoonnummer: +31 (0)6 46 64 86 85 of per e-mail: arjan.versloot@tipeurope.com

2019/03/01

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30