Terug

TIP Insight geïnstalleerd op alle typen trailers

TIP Insight logo

Vorig jaar lanceerden wij onze nieuwe telematica dienst onder de naam TIP Insight. Met de verschillende vormen van telematica is het niet alleen mogelijk om de locatie van je trailers in de gaten houden, maar ook de conditie van je trailers en de lading. Nu ruim een half jaar later, zijn onze monteurs dagelijks druk bezig met het installeren van de verschillende vormen van telematica. Dit doen ze niet alleen op de eigen TIP trailers, maar ze plaatsen de telematica ook op trailers van klanten.

TIP Insight en onze werkplaatsen

Onze werkplaatsen zijn volledig op de nieuwe telematica ingespeeld. Vincent Tuinenburg, trailermonteur in Rotterdam Botlek, was de eerste monteur die startte met het plaatsen van de telematica: ‘In de zomer van 2020 zijn we begonnen met het plaatsen van de eerste modems van TIP Insight. We merken de afgelopen periode dat de vraag steeds meer toeneemt. Niet alleen de eigen TIP vloot voorzien we van telematica, ook klanten kunnen bij ons terecht. We zien dat de behoefte van de klant erg verschilt. De een wil alleen een standaard modem, de ander komt voor een uitgebreidere service met bijvoorbeeld deursensoren.’ Niet alleen in de werkplaats in Rotterdam Botlek kunnen klanten terecht voor het plaatsen van telematica. In steeds meer TIP/Toscon werkplaatsen hebben we experts die de trailers van telematica kunnen voorzien.

Geschikt voor alle soorten trailers

TIP Insight biedt verschillende functies die helpen om slimmere keuzes te maken bij het beheren van je trailervloot. Het gaat hierbij niet alleen om het inzichtelijke maken van de locatie van de trailer, maar ook om de conditie van de trailer en zijn lading. Zo is het mogelijk om inzichten te krijgen in de bandenspanning, temperatuur van de lading, deurbeveiliging en nog veel meer. De techniek is geschikt voor alle trailertypes en -merken en daardoor ook toepasbaar op gemengde trailervloten. Voor iedere trailer biedt TIP Insight een passende oplossing.

Vincent vertelt: ‘We zien in de werkplaats verschillende soorten trailers binnenkomen. Van jonge tot oudere trailers. Bij iedere trailer gaat het inbouwen weer anders, maar op iedere trailer kunnen we de telematica plaatsen. Ook op trailers die minder standaard zijn. Zo hebben we laatst voor het eerst een spiksplinternieuwe luchtvracht trailer voorzien van telematica. Ik zie het als een uitdaging om ook de minder standaard trailers te voorzien van telematica.’

De diverse elementen zijn niet alleen geschikt voor trailers met veel elektronica. Ook voor trailers met beperkte elektronica, zoals schuifzeil- of kastentrailers, zijn er mogelijkheden. Bij dit type trailers is er de mogelijkheid om onder andere gegevens te verzamelen over de status van de trailer, de snelheid, rolstabiliteit, asbelasting, abrupt remmen enz.

Compleet overzicht van data

TIP Insight stelt transportbedrijven en logistieke dienstverleners in staat te profiteren van diensten die niet alleen de locatie van hun trailers beheren, maar het stelt ze ook in staat om te profiteren van functies die rapporteren over de conditie van een trailer. Of je nu alleen gebruik maakt van de tracking-functie van de telematica, of van een uitgebreid pakket aan diensten, alle informatie komt samen in FleetConnected. Dit is het online platform waar je alle gegevens kunt bekijken, rapporten kunt draaien, meldingen kunt instellen en nog veel meer. Het is bovendien mogelijk om het platform te koppelen aan je bestaande applicaties. Hierdoor beschik je altijd over een compleet overzicht met gegevens.

Onze monteurs staan voor je klaar om jouw trailer(s) te voorzien van onze TIP Insight telematica. Heb je interesse in TIP Insight, of wil je graag meer weten? Neem dan een kijken op onze TIP Insight pagina.

2021/03/12

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09