Terug

TIP koopt 1000 nieuwe trailers

3 nieuwe TIP koeltrailers

TIP heeft recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers en zijn bedoeld voor zowel de Nederlandse als Belgische verhuurmarkt. TIP speelt hiermee in op de opgelopen vraag in de trailermarkt.

Stijgende levertijden

De afgelopen periode is er in de gehele sector een steeds groter tekort aan trailers ontstaan. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de oplopende levertijden bij de trailerfabrikanten, dit is ontstaan doordat er in 2020 en 2021 minder trailers zijn besteld. De fabrikanten hebben hierdoor de productie afgeschaald en de voorraden opgemaakt. Momenteel trekt de markt snel aan en komen de trailerfabrikanten in de knel met de productie van nieuwe trailers. Daarnaast speelt ook het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium een belangrijke rol. Dit komt eveneens doordat producenten vorig jaar de productie hebben afgeschaald en de voorraden afgebouwd hebben. Bovendien is de tweedehands trailermarkt booming. Door deze factoren is er nu veel schaarste ontstaan, ook in de truck- en trailerbouw.

Herstel van de economie

De transportsector wordt vaak gezien als een barometer. De eerste tekenen van economisch herstel zijn in onze sector als eerste te zien, deze tekenen zijn sinds eind 2020 zichtbaar. TIP zag eind vorig jaar dit herstel in de verhuurmarkt al snel op gang komen. Door onzekerheid in de markt besluiten onze klanten namelijk vaker om extra trailercapaciteit in te huren in plaats van zelf te aan te schaffen. Hierdoor is een enorme groei in de vraag naar trailers ontstaan.

Bestel je nu een trailer, dan wordt deze pas in 2022 geleverd. Door deze oplopende levertijden en om aan de grote vraag van onze klanten te voldoen, hebben wij besloten om meer dan 1000 trailers te bestellen om onze klanten van dienst te kunnen zijn. Eind vorig jaar hebben wij een bestelling van ruim 250 trailers geplaatst bij diverse trailerfabrikanten. Met de snelgroeiende schaarste en oplopende levertijden hebben wij hier begin dit jaar nog eens een bestelling van ruim 750 trailers aan toegevoegd. Dit betreft verschillende soorten trailers zoals koeltrailers, schuifzeiltrailers, box trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. De verwachting is dat de bestelde trailers dit jaar geleverd worden. Met deze leveringen kunnen wij je zo goed mogelijk blijven bedienen.

Wanneer het wachten op de nieuwe trailer te lang gaat duren, dan is het ook mogelijk dat wij je trailer een tweede leven geven door deze een grondige renovatie te geven in onze werkplaats. Lees meer.

Heb je vragen

De verwachting is dat de vraag naar trailers voorlopig nog aanhoudt. Weet je nu al dat je later in het jaar extra trailers nodig hebt? Maak dit dan nu al kenbaar en reserveer je trailer(s). Neem hiervoor contact op met je vaste contactpersoon of via ons contactformulier

2021/06/14

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09