Terug

TIP levert 55 containerchassis en 60 kastentrailers aan vidaXL

Nieuwe kastentrailer  vidaXL

VidaXl neemt 55 nieuwe containerchassis en 60 nieuwe kastentrailers van TIP Trailer Services in gebruik. De online retailer is bezig met een enorme groei, waardoor ook de trailervloot uitgebreid dient te worden.

Enorme groei

vidaXL kondigde eerder in 2019 de oplevering van een nieuw distributiecentrum in Venlo aan, vlakbij het huidige distributiecentrum. In totaal beslaat de totale oppervlakte in Venlo vanaf maart 2020 uit ruim 18 hectare. Door deze uitbreiding heeft de online retailer ook meer trailers nodig om de enorme voorraden te vervoeren. De nieuwe containerchassis worden dan ook gebruikt om de containers met goederen die in de haven- en treinterminals arriveren, te verspreiden over de diverse warehouses.

Nieuwe trailers

De Krone containerchassis zijn uitgerust met een telematica modem. Daarnaast zijn de chassis multifunctioneel inzetbaar, alle denkbare maten containers zijn ermee te vervoeren. Naast de 55 containerchassis worden in februari nog eens 60 Schmitz kastentrailers geleverd. Alle trailers worden compleet in vidaXL huisstijl geleverd.

Totale ontzorger

vidaXL en TIP werken vanaf 2016 intensief samen. In de afgelopen jaren is de relatie flink gegroeid. Josh Titulaer, Area Sales Manager bij TIP vertelt: ‘Doordat we al enkele jaren nauw samenwerken, weten we precies waar vidaXL behoefte aan heeft. We denken proactief met ze mee, houden de lijntjes kort en daardoor zijn we voor hen een totaalontzorger.’

Berrie Hoekjan, Fleetmanager bij vidaXL legt uit: ‘Voor ons is TIP als het ware een verlengstuk van ons bedrijf. Wanneer we iets nodig hebben, wordt dit direct opgepakt en geregeld. Er wordt snel geschakeld en gewerkt met korte lijnen, iets wat we erg prettig vinden.’ Josh vult verder aan: ‘vidaXL heeft veel te maken met seizoenspieken zoals de zomer- en kerstperiode. Met onze uitgebreide vloot kunnen wij deze pieken snel opvangen door de inzet van extra trailers. Bovendien zijn onze trailers uitgevoerd met een telematicasysteem, vidaXL heeft toegang tot dit systeem. Hierdoor kunnen ze op elk gewenst moment zien waar de trailers zijn en zo hun planning optimaliseren. Met deze levering van 55 containerchassis en 60 kastentrailers, wordt onze relatie alleen maar sterker. We hopen dat we dit nog vele jaren zo succesvol voort kunnen zetten’.

Over vidaXL

vidaXL is een snelgroeiende, internationale online retailer. Ons succes komt voort uit onze overtuiging dat het altijd beter en goedkoper kan: ‘Expect more’. Want niemand wil te veel betalen voor producten. Wij breiden ons assortiment voortdurend uit en bieden de beste producten tegen de beste prijs. En we zetten graag een stap extra voor onze klanten, door populaire producten nóg beter en goedkoper te maken. www.vidaxl.nl

2020/02/10

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09