Terug

TIP neemt PEMA over als onderdeel van haar internationale groei- en diversificatiestrategie

TIP neemt PEMA over

Logo PEMA

Logo TIP

 

AMSTERDAM, 2019 – TIP Trailer Services, een portfoliobedrijf van I Squared Capital en een toonaangevende leverancier van trailerlease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie in heel Europa en Canada, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van PEMA GmbH van Société Générale. PEMA is een commercieel leasing- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen dat diensten levert in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland, die de geografische voetafdruk van TIP zal vergroten, haar positie in Duitsland zal versterken en een toegang tot de Zwitserse markt zal bieden.

"Dit is een belangrijke stap op onze weg naar groei en diversificatie, terwijl we doorgaan met het bouwen van een sterker TIP platform ten behoeve van onze klanten, partners, werknemers en belanghebbenden," zei Adil Rahmathulla, voorzitter van TIP Trailer Services bestuur en Managing Partner van I Squared Capital. “Met de overname van PEMA, zal TIP haar schaal vergroten, en een grotere geografische diversificatie krijgen met een sterkere positie in Duitsland. We blijven zoeken naar mogelijkheden om het platform te laten groeien, inclusief hoogwaardige gespecialiseerde opleggers, terwijl we ons bestaande aanbod en serviceniveau behouden.”

“De gecombineerde bedrijven zullen bijna 89.000 trailers en vrachtwagens hebben, evenals meer dan 100 werkplaatsen die het grootste reparatienetwerk in Europa en Canada bieden en een one-stop-shop oplossing bieden voor een breed scala aan bedrijfsvoertuigen,” aldus Bob Fast, President & CEO van TIP Trailer Services. “Onze klanten hebben een naadloze servicepartner in heel Europa en Canada, wat hun vlootbeheer vereenvoudigt en hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze genieten van de sterke betrouwbaarheid en klantenservice van TIP.”

 TIP en PEMA zijn beide servicegeoriënteerde bedrijven met jarenlange ervaring in transport en logistiek in heel Europa, en ondersteunen de behoeften van klanten door de hele levenscyclus van trailers, wissellaadbakken en vrachtwagens. PEMA heeft een moderne en diverse vloot van vrachtwagens, voertuigen en trailers van toonaangevende merken zoals Krone, MAN, Schmitz Cargobull en Volvo. Sinds 2008 maakt PEMA deel uit van de GEFA Group, de tak voor financiering van materieel van de Franse bankgroep Société Générale. Société Générale Equipment Finance heeft een 100 procent belang in de PEMA groep via haar Duitse dochteronderneming GEFA Bank.

 

De afronding van de overname wordt in de komende maanden verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

Over TIP Trailer Services

TIP Trailer Services is gespecialiseerd in trailerlease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie, evenals andere diensten met toegevoegde waarde voor transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada. Het bedrijf heeft een van de grootste en meest gevarieerde vloten voor verhuur en lease van trailers met meer dan 70.000 opleggers. TIP, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft ruim 2.000 medewerkers in dienst en bedient haar klanten vanuit 98 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada.

Over PEMA

PEMA werd opgericht in 1976 en is een  commercieël lease- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen die gespecialiseerd zijn in vrachtwagens en trailers. Er werken ongeveer 440 mensen. PEMA heeft een gevarieerde vloot van meer dan 19.000 eenheden met een brede selectie van topmerken zoals Schmitz Cargobull, Krone en Koegel (trailers) en DAF, Volvo, MAN, Mercedes en Renault (vrachtwagens). PEMA heeft 18 locaties in Noord- en Centraal-Europa, waaronder vier eigen werkplaatsen.

Over I Squared Capital

I Squared Capital is een onafhankelijke, wereldwijde infrastructuurbeheerder die zich richt op energie, nutsbedrijven, telecom, transport en sociale infrastructuur in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft kantoren in Hong Kong, Houston, Londen, Miami, New Delhi, New York en Singapore.

Media Contact  

Squared Capital
Andreas Moon
Managing Director and Head of Investor Relations
+1 (786) 693-5799
andreas.moon@isquaredcapital.com

TIP Europe
Marc Aandeweg
Vice President Sales & Marketing
+31 (20) 504 - 1767
tipeurope@klenkhoursch.de

2019/07/26

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09