Terug

TIP Trailer Services tekent overeenkomst om Trailer Wizards over te nemen

TIP en Trailer Wizards

Amsterdam, 4 september 2019 - TIP Trailer Services, een portfoliobedrijf van I Squared Capital, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Trailer Wizards Ltd., een toonaangevende leverancier van trailerverhuur en leasingdiensten in Canada. TIP breidde voor het eerst uit van Europa naar Canada in 2016 met de aankoop van Train Trailer. Door de overname van Trailer Wizards worden er 21 locaties, meer dan 400 werknemers en een gevarieerde vloot van meer dan 23.000 trailers toegevoegd in Canada.

“Dit is onze tweede recente acquisitie en een belangrijke stap in ons groeiplan om TIP uit te breiden tot een toonaangevende wereldwijde aanbieder van trailerdiensten,” zegt Adil Rahmathulla, voorzitter van de TIP Trailer Services Board en Managing Partner van I Squared Capital. “Door het verkrijgen van Trailer Wizards wordt TIP één van de toonaangevende aanbieders van trailerservices in Canada, diversifiëren we onze geografische voetafdruk, breiden we ons serviceaanbod uit en verbreden we ons klantenbestand.”

Bob Fast, President en CEO van TIP Trailer Services zegt: “Trailer Wizards is een gerespecteerde trailer service provider. Het gecombineerde bedrijf zal het niveau van service voor medewerkers, klanten en partners onderhouden en uitbreiden.” Eigenaar van Trailer Wizards Ltd., Carl Vanderspek voegt toe: “Als oprichter en eigenaar van Trailer Wizards voor meer dan 50 jaar, geloof ik erin dat TIP de juiste eigenaar is voor de toekomst van het bedrijf."

Na de overname heeft de Canadese divisie van TIP een gecombineerd wagenpark van meer dan 33.000 trailers, koelers, containerchassis en open trailers/diepladers. Het bedrijf heeft meer dan 500 werknemers in dienst, waaronder ongeveer 300 monteurs, op bijna 30 locaties in Canada van Prince Edward Island tot British Columbia.

De transactie is onderworpen aan gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. TIP en I Squared Capital werden hierin geadviseerd door ING Bank N.V., HSBC Bank Canada en The Bank of Nova Scotia en zijn hoofdbemiddelaars bij de transactie.

 

TIP Trailer Services

TIP Trailer Services is gespecialiseerd in trailerlease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie, evenals andere diensten met toegevoegde waarde voor transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada. Het bedrijf heeft een van de grootste en meest gevarieerde vloten voor verhuur en lease van trailers met meer dan 70.000 opleggers. TIP, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft ruim 2.000 medewerkers in dienst en bedient haar klanten vanuit 98 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada. www.tipeurope.nl

Trailer Wizards

Trailer Wizards is opgericht in 1963 en is Canada's grootste nationale commerciële trailerverhuur-, lease-, verkoop-, service-, onderdelen- en opslagbedrijf. Vandaag heeft Trailer Wizards 21 locaties verspreid over de kust van Canada, waaronder 14 volledig bemande klantenservicecentra. Ga voor meer informatie naar: https://trailerwizards.com

I Squared Capital

I Squared Capital is een onafhankelijke, wereldwijde infrastructuurbeheerder die zich richt op energie, nutsbedrijven, telecom, transport en sociale infrastructuur in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft kantoren in Hong Kong, Houston, Londen, Miami, New Delhi, New York en Singapore.

Media Contact

For I Squared Capital
Andreas Moon
Managing Director and Head of Investor Relations
+1 (786) 6935799
andreas.moon@isquaredcapital.com

For TIP Trailer Services
Marc Aandeweg
Vice President Sales & Marketing
+31 (0) 613 114 293
marc.aandeweg@tipeurope.com

Kapil Sharma
Treasury and Investor Relations Director
+31 (0) 621 105 358
kapil.sharma@tipeurope.com

For Trailer Wizards
Saroj Motwani
Senior Marketing & Communications Specialist
+1 905 740 3925
saroj.motwani@trailerwizards.com

2019/09/10

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09