Terug

TIP werkt samen met TÜV NORD aan project Trailer Inspection Professional

Samenwerking TIP en TÜV Nord

AMSTERDAM, 16 september 2019 - TIP heeft TÜV NORD, het door de sector erkende certificeringsinstituut, benaderd voor het ontwerpen en beheren van een certificeringsprogramma voor trailerinspectie. Een succesvolle pilot van het programma, ‘TRAILER INSPECTION PROFESSIONAL’ van TÜV NORD, werd in Duitsland uitgevoerd bij TIP Eppertshausen.

Het doel van het project is om te zorgen voor een pan-Europese trailerinspectie waarbij de competentie van een monteur om een trailer te inspecteren, wordt beoordeeld. Het project maakt gebruik van een methodiek voor het maximaliseren van de potentie om alle relevante onderhoudsgebreken te ontdekken. De monteur behaalt een certificaat zodra hij het theoretische examen en de praktijkbeoordeling op drie kerngebieden heeft doorlopen: trailerinspectietechniek, vermogen om gebreken te herkennen en kennis van slijtage van onderdelen en tolerantiegrenzen. Michael Löw, monteur bij TIP Eppertshausen, geeft aan: “Ik was door TIP uitgenodigd om deel te nemen aan de pilot Trailer Inspection Professional van TÜV NORD en ik vond het heel fijn dat mij deze mogelijkheid werd geboden. Ik heb heel veel extra kennis opgedaan en het certificaat vormt een erkenning van mijn vaardigheden.”

TIP kan nu aan zijn klanten laten zien dat ze hun trailerpark kunnen inspecteren aan de hand van een onafhankelijke norm en dat ze de bedrijfstijd van het voertuig kunnen optimaliseren door een juiste inschatting van gebreken tijdens een inspectie. De certificering ‘TRAILER INSPECTION PROFESSIONAL’ zorgt ervoor dat alle TIP-monteurs procedures voor veilig werken kennen en toepassen. Verder wordt de jaarlijkse beoordeling van monteurs nauwkeuriger gedefinieerd en sluit de certificering aan bij het ontwikkelingsprogramma voor monteurs van TIP. Thorsten Scheffel, hoofd van de werkplaatsen in Duitsland en Oostenrijk van TIP, licht toe: “Onze klanten profiteren ervan dat onze monteurs zijn gecertificeerd door een externe organisatie zoals TÜV NORD. Deze certificering houdt niet alleen een extra scholing in, maar staat ook garant voor kwaliteit. Zo zorgen we ervoor dat alle werkplaatsen op basis van dezelfde normen werken wat betreft trailerinspectie.”

Na de pilot bij TIP Eppertshausen wordt het certificeringsprogramma nu bij de rest van de werkplaatsen van TIP in Duitsland uitgerold. Hierna volgt Frankrijk en daarna alle andere werkplaatsen van TIP in Europa.

TÜV NORD is van plan om dit programma open te stellen voor de gehele Europese trailersector. Andreas Köhl, Truck Manager bij TÜV NORD Mobility, geeft aan: “Ik ben heel blij dat we deze pilot met TIP succesvol hebben afgerond. Het uitstekende resultaat is een mijlpaal op weg naar ons streven om de testnormen in heel Europa op te trekken en aan trailermonteurs een individueel en door de sector erkend inspectiecertificaat toe te kennen. De hele sector haalt hier profijt uit en het draagt bij aan een grotere verkeersveiligheid.

Over TIP Trailer Services

TIP Trailer Services is een toonaangevende dienstverlener van materieel in Europa en Canada. Wij zijn gespecialiseerd in het leasen van trailers, verhuur, onderhoud en reparatie, evenals andere diensten met toegevoegde waarde, en bieden deze aan transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we bedienen onze klanten vanuit 102 vestigingen in 17 landen in Europa en Canada.

Over TÜV NORD

TÜV NORD is een internationale technische dienstverlener die 150 jaar geleden is opgericht. De onafhankelijke ingenieurs en professionals op het gebied van IT-beveiliging bieden oplossingen op het gebied van veiligheid en beveiliging, efficiëntie en kwaliteit. Experts met een omvangrijke technische kennis testen voertuigen, machines, apparatuur en producten. TÜV NORD biedt met ruim 13.500 werknemers een breed scala aan innovatieve diensten op het vlak van testen, inspectie, certificering en scholing.

2019/09/16

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09