Terug

Trailerflexibiliteit voor elastische logistiek

Trailerflexibiliteit

Sectoranalist Technavio heeft een voorspelling gedaan over de top 10 in logistieke trends voor 2019. Enkele van deze trends die misschien wat meer tijd nodig hebben om onderdeel van ons dagelijkse leven te worden, zijn de "integratie van drones en slimme brillen" en de "implementatie van chatbots en collaboratieve robots (cobots)". Een van de geïdentificeerde trends, "elastische logistiek" voelt vandaag echter wel heel relevant aan. Weet je wat het is en is je wagenpark klaar om te genieten van flexibele trailercapaciteiten?

Wat is elastische logistiek?

"Elastische logistiek" is de creatie van flexibiliteit in de toevoerketen om de capaciteiten uit te breiden of te beperken, afhankelijk van de klantvraag tijdens een bepaalde periode. Elastische logistiek ondersteund door flexibele automatiseringssystemen kan logistieke bedrijven meer flexibiliteit en schaalbaarheid, real-time zicht in de orders en leveringen bieden en kan alle bedrijfsprocessen onderling verbinden. Om dit te bereiken besteden bedrijven hun wagenpark steeds vaker uit aan externe logistieke dienstverleners (3PL's). Al deze factoren verbeteren de klantervaring. (bron: MHL News)

Waarom nu?

Er zijn meerdere factoren die druk uitoefenen op de toevoerketen, met name het thuisbezorgen in stedelijke omgevingen, waardoor de behoefte aan elastische logistiek groter wordt. Hieronder vallen:

  • Groei van de stedelijke bevolking – Volgens de VN zal 68% van de wereldbevolking in 2050 in een stedelijk gebied wonen. Dit betekent dat 2,5 miljard mensen tegen 2050 naar een stedelijk gebied zal verhuizen, waarvan bijna 90% in Azië en Afrika. In 2018 bedroeg het verstedelijkingsniveau in Europa 74% in vergelijking met 82% in het meest verstedelijkte gebied in de VS, en 43% in Afrika, het minst verstedelijkte.
  • Toename van online aankopen451 Research voorspelt dat digitale commerciële verkopen wereldwijd zullen toenemen met een samengesteld jaarlijks groeicijfer van meer den 20% tot en met 2022, en dan een waarde van US$ 5,5 biljoen zal bereiken. In 2018 werd wereldwijd voor US$ 2,86 biljoen online gekocht. (bron: digitalcommerce360)
  • Consumentenverwachtingen – PwC's Global Consumer Insights Survey ontdekte dat mensen een snelle, flexibele levering waarderen. Leveren binnen een bepaalde periode is een factor waar veel van de onderzochte consumenten naar op zoek waren. Velen zijn bereid extra te betalen voor onmiddellijke levering of levering op dezelfde dag.
  • Groei van seizoensgebonden logistiek – Seizoenschommelingen in de vraag naar trailerparkcapaciteit kwam traditioneel veel voor rondom Kerstmis. De seizoensgebonden beschikbaarheid van fruit en groenten of modeproducten is nu toegenomen en omvat ook andere evenementen in Europa, zoals Black Friday of Cyber Monday of een grotere interesse vanuit Europa voor Halloween, een traditie die is overgenomen uit de VS. Deze evenementen zorgen voor pieken in de vraag en uitdagingen voor wagenparkbeheerders. (bron: DHL)

Eén aanpak van elastische logistiek

DHL en analist Euromonitor hebben een rapport met de titel "Shortening the Last Mile: Winning Logistics Strategies in the Race to the Urban Consumer” uitgebracht naar aanleiding van onderzoek dat zij hebben gedaan. De uitkomsten hiervan onderstrepen het belang van een elastische logistiek om problemen van stedelijke toevoerketens op te lossen. Zij hebben hun aanpak de naam "Flexible transport networks, Automation and Data (FAD) framework" gegeven. Zij geloven dat dit framework "detailhandelaars en logistieke operators zal helpen zich te verbeteren, zodat ze ook die laatste paar kilometers concurrerend kunnen zijn".

Meer mogelijkheden voor trailerparken

Volgens analist Technavio leidt de complexiteit van toevoerketen netwerken tot een groei van de derde partij marktgrootte in Europa met US$ 26 miljard tussen 2018 en 2022. Het stelt dat er meer vraag zal komen naar uitbestede functies inclusief transport, omdat derde partij bedrijven focussen op hun kerncompetenties als manier om zich te onderscheiden van hun concurrenten, en vanwege een groeiend marktaandeel.

TIP en trailers voor elastische logistiek

Je kunt er zeker van zijn dat je gemakkelijk en flexibel toegang hebt tot zo veel trailers als je nodig zou kunnen hebben door ze te huren. Met elastische logistiek kun je snel en vol vertrouwen profiteren van nieuwe bedrijfskansen. Trailerverhuur via TIP Trailer Services biedt je deze flexibiliteit om je trailerpark uit te breiden of uit te besteden.

Trailerverhuur is perfect voor veel wagenparken, omdat het een variabele trailercapaciteit biedt om te voldoen aan de marktomstandigheden, zonder dat er geïnvesteerd moet worden in overheadkosten, eigenaarschap en onderhoud van trailers die misschien wel lange periodes ongebruikt blijven staan.

Traileronderhoud en reparatie door TIP

De verhuurcontracten van TIP omvatten een onderhouds- en reparatiemanagementdienst met vervangingstrailers om ervoor te zorgen dat je bedrijfsprocessen zo min mogelijk worden onderbroken.

Pechhulp maakt ook deel uit van het TIP-trailerverhuurpakket. Wij kunnen je komen helpen, of je vrachtwagen nu onderweg is naar Genève, Genua, Gdansk of welke ander Europese bestemming ook. Onze Europese pechhulpdienst, is 24/7, 365 dagen per jaar actief.

Trailerkeuze

Je hebt toegang tot een brede selectie aan trailertypes op huurbasis, waaronder schuifzeiltrailers, diepladers, kastentrailers, chassis, tankopleggers en koelers. Veel van onze klanten wagenparkbeheerders vinden deze optie ongelooflijk handig voor het oplossen van onverwachte vragen van klanten.

Flexibele trailercapaciteit voor elastische logistiek

Neem contact met ons op om te weten te komen hoe je kunt genieten van flexibele trailercapaciteit bij TIP om voordeel te halen uit nieuwe zakelijke kansen die worden geboden door elastische logistiek.

2019/07/01

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30