Terug

Train Trailer, onderdeel van TIP, haalt eerste volledig elektrische terminaltrekker naar Canada

James Currier van Train Trailer en Marcel van Lieshout van Terberg

James Currier van Train Trailer en Marcel van Lieshout van Terberg

Deze week heeft Train Trailer een deal gesloten met Loblaw over de eerste volledig elektrische terminaltrekker in Canada. Loblaw is het grootste levensmiddelenbedrijf in Canada. Train Trailer heeft de trekker besteld bij Terberg, een Nederlands bedrijf voor de vervaardiging van speciale voertuigen. De trekker wordt de komende weken geleverd en in gebruik genomen. Sinds 2016 maakt Train Trailer onderdeel uit van TIP Trailer Services. Train Trailer is een Canadese aanbieder van trailerverhuur, leasing en opslag. Terminaltrekkers maken eveneens deel uit van de Canadese verhuurvloot.

 "Train Trailer is erg enthousiast om een ​​elektrisch voertuig naar Noord-Amerika te halen", vertelt James Currier, Sales Manager bij Train Trailer. "We hebben Terberg een beetje gepusht om ons een trekker te leveren, geen gemakkelijke taak gezien de vraag van hun Europese klanten. Zoals het er nu uitziet, kunnen we eind juli ermee aan de slag."

Terminaltrekker-toepassingen worden gezien als ideaal voor elektrificatie, omdat ze meestal niet ver van de thuisbasis rijden, waar ze opgeladen worden. Hun frequente start en stops bieden regeneratieve remmogelijkheden en ze kunnen meestal worden opgeladen tussen werkdiensten.

Train Trailer koos ervoor om met Loblaw te werken, omdat het verschillende distributiecentra in Canada heeft waar de trekker kan worden getest. Het Canadese klimaat is soms meedogenloos. Aangezien dit een nieuw product is voor de Canadese markt, willen ze het in verschillende omgevingen kunnen testen. Door samen te werken met een bedrijf zoals Loblaw kan Train Trailer de middelen vinden en de benodigde tijd besteden aan het testen van allerlei soorten verschillende attributen en functionaliteiten.

Bij de inzet van de terminaltrekker zal Train Trailer nauw samenwerken met Loblaw om de prestaties te controleren. "Het is heel erg een hand in hand partnerschap," merkt Currier op. "We willen beginnen met het leveren van elektrische trekkers voor een groot deel van terminaltrekker-gebruikers in Canada, en idealiter uiteindelijk in heel Noord-Amerika, maar om dat te moet er iemand zijn die de eerste is."

Een elektrische Terberg trekker van de tweede generatie is momenteel in ontwikkeling. Zodra deze is uitgebracht, is Train Trailer van plan de Terberg in grotere hoeveelheden in te gaan zetten. James: "We zien dat de interesse in de technologie en de vraag naar elektrische voertuigen gestaag toenemen."

2019/07/10

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP kijkt terug op bewogen jaar en kijkt uit naar de toekomst"

Om de almaar groeiende klantenkring te kunnen blijven bedienen, zet trailerservicebedrijf TIP fors in op ...

2021/12/21

"‘Wij verkopen geen nee, of het traileronderdeel is in de hele ma..."

In augustus hebben wij een update gegeven over onze vestiging TIP Trailer & Truck Parts. Hierin hebben wi...

2021/11/24

"vidaXL zet in op groei door sterkere samenwerking met TIP"

E-commerce bedrijf vidaXL heeft de afgelopen periode, mede dankzij de toename van internetverkopen, een e...

2021/11/16