Terug

Verkoop uw gebruikte trailers met succes

Verkoop gebruikte trailers

De Europese markt voor gebruikte trailers en vrachtwagens is groeiend en bloeiend. Heeft u de juiste verkoopervaring om maximale waarde te genereren uit de verkoop van uw gebruikte activa? TIP Trailer Services kan u helpen met het verkopen van uw tweedehands opleggers en vrachtwagens.

Gebruikte trailer activa - de uitdagingen

Veel wagenparkbeheerders willen hun opleggers graag moderniseren en uitbreiden, maar worden weerhouden door hun inventaris van gebruikte trailers. Zoals bij alle trailers, hebben ook gebruikte trailers onderhoud en investeringen nodig om ze op de weg te houden. Ze nemen daarbij ook veel plaats in. Dit worden belangrijke problemen als de gebruikte trailers vanwege hun leeftijd minder vaak worden ingezet.
De belangrijkste uitdaging voor wagenparkbeheerders is hoe de gebruikte traileractiva op een tijdefficiënte manier kan worden verkocht waardoor zij niet worden afgeleid van het dagelijkse vlootbeheer.

Doe het zelf?
Denk, als u besluit zelf uw tweedehands trailers te verkopen, aan deze overwegingen:

- Waardering: u moet de activa van uw oplegger waarderen tegen een realistische marktprijs, zodat deze verkoop u een verstandig rendement oplevert. Hebt u deze marktkennis in huis?

- Voorbereiding op de verkoop: beschikt u over een team van zeer ervaren monteurs voor trailers om ervoor te zorgen dat uw gebruikte activa in topconditie zijn voor de verkoop?

- Marketing: hoe promoot u de verkoop van uw oplegger of vrachtwagen? Heeft u een uitgebreid netwerk van mogelijke kopers? Wat zijn de beste manieren om met mogelijke kopers te communiceren?

- Tijd: het is nooit duidelijk hoe lang het kan duren om een verkoop te bereiken. Hoeveel tijd zult u nodig hebben om uw activa steeds gereed te maken voor verkoop, ze te promoten, testritten afhandelen, inspecties uitvoeren, verkooponderhandelingen voeren en ze uiteindelijk bezorgen?

- Nieuwe kansen: bezet uw gebruikte trailer ruimte die rendabeler kan worden gebruikt met een nieuwe trailer die vaker en effectiever kan worden ingezet?

Gezonde markt voor gebruikte voertuigen

De Europese markt voor gebruikte bedrijfsvoertuigen voor goederenvervoer over de weg is robuust te noemen, als we afgaan op de cijfers van de Franse markt. Het Franse ‘Decision Atelier' meldde dat de markt voor tweedehands vrachtwagens in 2017 was toegenomen met 54.300 registraties, een stijging van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.

Profiel kopers van gebruikte trailers en opleggers

Waar zullen kopers van gebruikte opleggers op letten? Fleet Equipment Magazine heeft onlangs enkele nuttige inzichten gedeeld.

• Kopers melden hun gebruikte trailerwens bij hun leverancier, om te weten te komen of ze geschikte voertuigen in voorraad hebben.

• Kopers laten een grondige fysieke inspectie van elke oplegger uitvoeren. De belangrijkste aandachtspunten zijn: banden, wieluiteinden, remmen, ophanging, vloeren, bovenste koppelingen en elektrische systemen van trailers inclusief lichten.

• Kopers vragen naar de servicegeschiedenis van de trailer; het preventieve onderhoudsschema, de reparatiegeschiedenis en het onderhoud en reparaties uitgevoerd door hun trailer leverancier.

Fleet Equipment Magazine zegt: "Goed onderhouden trailers bieden een productieve levensduur die in 10 tot 15 jaar kan worden bereikt. Als u op zoek bent naar het toevoegen van verschillende zeven jaar oude trailers aan uw vloot, kunt u verwachten dat ze een levensduur van minimaal drie jaar hebben voordat hun operationele kosten hun waarde te boven gaan."

TIP Gebruikte Trailers verkoopteam

Bij TIP hebben we meer dan 50 jaar verkoopervaring. Wij verkopen jaarlijks 7.000 gebruikte voertuigen en hebben meer dan 3.000 tevreden klanten. Het verkoopteam van TIP Gebruikte Trailers is uniek gekwalificeerd om u te helpen uw gebruikte trailers en vrachtwagens te verkopen. Omdat u wilt upgraden om nieuwe activa te kopen of hebt besloten dat huren of leasen kosteneffectiever is voor een vloot van flexibele trailers in plaats van het kopen van opleggers en vrachtwagens.

Begeleiding door het volledige verkoopproces

We begeleiden u door alle stappen van het verkoopproces. We beginnen met een beoordeling van uw opleggers of vrachtwagens, en adviseren u of een wijziging of opknapbeurt nodig is om hun marktwaarde te maximaliseren. Om ervoor te zorgen dat uw opleggers in topconditie te koop zijn, kunt u profiteren van onze onderhouds- en reparatieservices, inclusief renovatie bij een van onze 50+ workshops in Europa.

Wij kunnen de verkoop van uw voertuig(en) op de markt brengen via advertenties, promotie en communicatie naar een uitgebreide internationale database van klanten en prospects en behandelen vervolgens alle verkoopvragen.

We hebben mogelijk al klanten die uw specifieke type tweedehands trailer of vrachtwagen willen kopen en ons gevraagd hebben ernaar te zoeken.

Internationaal bereik, lokale kennis.

Ons zeer ervaren verkoopteam voor opleggers kan over de grenzen heen werken om u te helpen uw trailer te verkopen, met behulp van de lokale kennis van TIP van Europese landen en markten. TIP Trailer Services kan u helpen met de verschillende transportoplossingen om ervoor te zorgen dat uw trailer, eenmaal verkocht, aankomt op de eindbestemming, ongeacht of dat binnen hetzelfde land is of bestemd voor export.

Opleggers en vrachtwagens in de verkoop

De soorten voertuigen die we verkopen, zijn onder meer:
• Schuifzeilen - coil, Vast dak, schuifdak, heffen met schuifdak
• Reefers - Standaard, Double stock, Vleeshang, Vleeshang 2 sets
• Bestelwagens - Standaard, kledingstuk, dubbeldeks
• Tankwagens - Chemisch, Melk

Uw oude vloot verkopen

Het verkopen van gebruikte opleggers vereist expertise, marktkennis en tijd. Of u nu een enkele oplegger wilt verkopen of denkt aan het vernieuwen van uw vloot, ons team kan u helpen bij de verkoop van uw opleggers: van inspectie, voorbereiding op verkoop, marketing en het voeren van verkooponderhandelingen.

Deskundigen van ons TIP Trailer verkoopteam kunnen zorgen voor de verkoop van uw activa terwijl u zich concentreert op uw kernactiviteiten. Voor meer informatie over TIP Gebruikte Trailerverkoop, bent u welkom op onze TIP Sales specifieke website voor de eerste informatie.

2018/09/20

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09