Terug

vidaXL zet in op groei door sterkere samenwerking met TIP

E-commerce bedrijf vidaXL heeft de afgelopen periode, mede dankzij de toename van internetverkopen, een enorme groei doorgemaakt. Dit leidt tot een sterkere samenwerking met TIP en de inzet van nieuwe trailers.

vidaXL is een internationale online retailer met een groot assortiment aan artikelen voor onder andere huis en tuin. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vorig jaar is de groei in een sneltreinvaart terecht gekomen. Om aan deze toenemende groei te voldoen, worden er momenteel nieuwe distributiecentra gebouwd in Venlo en Polen. Aan het einde van 2021 zullen de werkzaamheden klaar zijn. Mede hierdoor is ervoor gekozen om de trailervloot uit te breiden met tientallen extra TIP trailers met telematica. Deze trailers zet vidaXL, net zoals de overige trailers, in voor transport door geheel Europa.

‘De thuisbasis van vidaXL ligt in Venlo, van daaruit worden de pakketten verzendklaar vervoerd naar diverse locaties in heel Europa’, vertelt Matthijs Zwart, transport director van vidaXL. ‘Onze volumes in bepaalde landen zijn enorm gegroeid en hierdoor leveren wij nu rechtstreeks onze producten aan depots in heel Europa. Zowel regionaal als in de rest van Europa, van Oslo en Madrid tot Boedapest. Dagelijks vertrekken er tussen de 70 en 100 ritten vanuit Venlo naar deze depots. De nieuwe trailers die we in gebruik nemen, zetten wij ook daar in. Onze chauffeurs koppelen in Venlo de volle trailers aan en brengen ze naar verschillende locaties in Europa.’

Transport voor externe opdrachtgevers

Leeg terugrijden vanuit de diverse Europese depots, gebeurt eigenlijk niet. vidaXL vertelt: ‘Wat veel mensen niet weten, is dat wij naast onze e-commerce business, ook nog een complete expeditie tak hebben opgezet met transportdiensten en een eigen wagenpark. Hierbij vervoeren we vanuit locaties in heel Europa terug vracht richting Nederland en het Ruhrgebied. Voor deze terugvracht werken we samen met eigen leveranciers en vaste transportpartners. Daarnaast hebben we capaciteit beschikbaar om lading voor derden te transporteren richting Nederland of Ruhrgebied. Interessante aanvulling is dat we inmiddels gestart zijn met een spoorverbinding tussen Venlo en Poznan, waarbij we niet kraanbare trailers vervoeren via een uniek platformconcept zoals op de foto is te zien.’

VidaXL zet trailer op trein   vidaXL zet trailer op trein

Nauwe samenwerking met TIP

Naast de inzet van trailers op de lange termijn, heeft vidaXL ook regelmatig extra trailers nodig om snel drukte op te vangen. Josh Titulaer, Area Sales Manager bij TIP vertelt: ‘De sector waarin vidaXL actief is, wordt gekenmerkt door veel consumentenpieken. ‘Wordt het bijvoorbeeld mooi weer, dan bestellen consumenten meer tuinmeubels. Dit vangt vidaXL dan op door de inzet van extra huurtrailers. Hiervoor heeft vidaXL korte lijntjes met onze TIP vestiging in Venlo. De transportplanners hoeven maar een berichtje te sturen en wij zorgen ervoor dat er extra trailers klaar staan.’ De groei van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat vidaXL steeds meer inzet op forecasting. ‘Door de groei van de afgelopen jaren, kan vidaXL ondertussen aardig goed inschatten welke volumes op ze afkomen’ vult Josh verder aan. ‘Doordat ze dit beter kunnen inschatten, kan vidaXL ook beter voorspellen wanneer er extra trailers nodig zijn. Als vidaXL dit aan ziet komen, dan proberen ze dit zo vroeg mogelijk aan ons door te geven zodat wij de trailers kunnen inplannen.’

TIP werkt sinds 2016 nauw samen met vidaXL en verzorgt meer dan alleen de huurtrailers. Naast het schakelen tijdens pieken en dalen, zijn er verschillende zaken die door vidaXL als waardevol worden beschouwd en waar TIP in faciliteert. Josh vertelt: ‘We werken al geruime tijd intensief samen met vidaXL. We weten daarom precies waar de behoeftes van vidaXL liggen. Het opzetten van een onderhoudsplanning, het op- en afschalen tijdens pieken, maar ook het omgaan met schades en het inzetten van telematica voor verschillende toepassingen zijn hier goede voorbeelden van. Een mooie volgende stap in de samenwerking,’ aldus Josh Titulaer.

Over vidaXL

vidaXL is een internationale online retailer met haar hoofdkantoor in Nederland met online shops in 29 landen in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Ze bieden een verrassend assortiment producten in categorieën als huis & tuin, meubels, sportartikelen en nog veel meer.

Ieder jaar voegt vidaXL nieuwe landen toe. Dit jaar zijn dit IJsland, Oekraïne en Turkije.

Over TIP

TIP Trailer Services biedt relaties binnen de branche van transport en logistiek in geheel Europa oplossingen rondom leasing, verhuur, onderhoud en reparatie. TIP biedt haar dienstverlening aan vanuit zeventig locaties verspreid over zeventien landen in Europa en Canada.

TIP’s diensten zijn veelomvattend en variëren van de inkoop van materieel, tot het regelen van de financiering, verhuur, onderhoud of reparatie, maar ook de inkoop en verkoop van gebruikt materieel. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden die TIP je kan bieden? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon of neem contact met ons op. 

Wist je dat we nieuwe trailers hebben besteld en dat deze trailers klaar zijn om ingezet te worden bij onze klanten? Leer hier meer. 

Nieuwe trailers vidaxl

2021/11/16

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30