Terug

Voorkom verrassingen met onze schadedekking

Trailermonteur achterlicht

Worden er in jouw organisatie veel schades gereden en kost het afhandelen van deze schades veel tijd? Wanneer dit het geval is, dan kan onze schadedekking uitkomst bieden. Bij het huren of leasen van onze trailers, heb je de mogelijkheid om het huur- of leasecontract uit te breiden met een schadedekking. Onze schadedekking beschermt je tegen kosten door schade, diefstal of vermissing van de geleasede of gehuurde trailer.

Met onze schadedekking is de kans dat je verrast wordt door hoge kosten minimaal. Wij beheren het gehele proces voor je, waarbij wij ons richten op het minimaliseren van de stilstand. Hierdoor kom je bij schades of aan het einde van de huur- of leaseperiode niet voor verrassingen te staan. Door ruim 50 jaar ervaring in de branche, begrijpen wij de uitdagingen waar je mee te maken hebt. Bovendien hebben wij een groot Europees netwerk met werkplaatsen. TIP’s schadedekking is makkelijk, transparant, en biedt meerdere opties. Deze opties worden hieronder verder beschreven.

Hoe maak je gebruik van onze schadedekking?

Bij het afsluiten van alle huur- of leasecontracten, heb je de optie om het contract uit te breiden met één van onze schadedekkingen. Met al onze opties bescherm je de geleasede of gehuurde trailers tegen onverwachte kosten. We bieden hierbij een vrijstelling waarbij we afzien van het recht om bepaalde schades te belasten aan jou als huurder. De voorwaarden hiervan worden vooraf overeengekomen. Bovendien beheren wij het gehele schadeherstelproces voor je.

Afhankelijk van het type contract kun je kiezen uit één van de volgende dekkingen:

Damage Protection/Schadedekking
Onze Damage Protection biedt dekking tegen schade veroorzaakt aan trailers tot de vervangingswaarde. Het is mogelijk gebruik te maken van deze dekking bij zowel de korte als de lange termijn verhuur.

Inclusief in deze dekking:

 • Schade door botsing/ongeval
 • Schade veroorzaakt door derden
 • Brand, diefstal, ontploffing en totaalverlies
 • Vergoeding voor algemene kosten en berging
 • (Inter)nationale pechservice
 • Schade tijdens het laden/lossen

Deze dekking heeft 2 opties:

 • Met eigen bijdrage – gedeeltelijk verlies gedekt door klant
 • Zonder eigen bijdrage – TIP dekt volledig verlies

 

Minor Damage Protection/Minimale schadedekking
Huur je trailers voor de korte termijn, dan kun je kiezen voor Minor Damage Protection. Deze optie biedt bescherming tegen kleine schades bij inlevering van het voertuig aan het einde van de huurperiode (bijvoorbeeld defecte lampen, zeilscheuren, spatlappen, etc.).

 • Kies de schade die je wilt dekken
 • Kies het bedrag dat je wil beschermen
 • Betaal alleen voor de dagen waarop je de trailer(s) gebruikt
 • Automatische beëindiging bij het retourneren van de trailer

 

TyreCare/Bandendekking
TyreCare biedt dekking tegen bandenschade zoals lekke banden, klapbanden en scheuren in de wang van de band. Deze optie kan zowel voor de korte als lange termijn huur afgesloten worden.

Wat is er gedekt in deze dekking?

 • Bandreparatie/vervangingskosten
 • Geen eigen bijdrage in geval van schade
 • Montage en servicekosten
 • 24/7 Europese pechservice voor bandenschade

 

Wil je meer weten over onze verschillende soorten schadedekking? Of wil je advies over welke optie het beste past bij jouw wensen? Neem dan contact met ons op. Onze experts kijken vervolgens samen met je naar de mogelijkheden.

2020/11/30

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09