Terug

WABCO Fleet Solutions ondersteunt TIP Trailer Services met connectiviteit voor de TIP-digitale vlootstrategie

WABCA en TIP gaan samenwerken

Logo WABCO

Logo TIP

BERN, Zwitserland, 22 juli 2019 – WABCO Holdings Inc. (NYSE: WBC), wereldleider in remcontrolesystemen en andere geavanceerde technologie voor veiligere, efficiëntere en beter geconnecteerde commerciële voertuigen, maakt vandaag samen met TIP Trailer Services, een van de grootste dienstverleners voor uitrusting in Europa en Canada, bekend dat ze intensief zullen samenwerken aan het volledig connecteren van de vloot van TIP om zo hun digitaliseringsstrategie te realiseren.

Met hoofdzetel in Amsterdam bedient TIP transport- en logistiekklanten in 16 Europese landen en in Canada. Het heeft daarvoor een vloot van 70.000 opleggers beschikbaar voor leasing en verhuur en biedt onderhoudscontracten op maat en heel wat andere meerwaardediensten aan, om de goederen van hun transportklanten in heel Europa en Canada altijd in beweging te houden. Door de overeenkomst met WABCO zullen TIP-opleggers geüpgraded worden met geavanceerde opleggertelematica en digitale vlootbeheerdiensten die optimaal afgestemd zijn op de diverse opleggertypes van TIP. Dit omvat “track-and-trace”-mogelijkheden, externe functies voor gezondheid en diagnose van opleggers, maar ook veiligheidsfuncties zoals het opvolgen van de bandenspanning en het beheer van de koudeketen, waardoor vlootactiviteiten leaner, groener en veiliger worden.

“Met onze servicecontracten bieden we maximale veiligheid en efficiëntie voor onze opleggers op de weg. Dit omvat serviceplanning, onderhoud, vervanging van versleten onderdelen en uptime-prestatiebeheer”, vertelt Bob Fast, CEO van TIP Trailer Services. “Door onze vloot te connecteren met het volledige WABCO-aanbod voor telematica, IoT en geconnecteerde diensten, kunnen we een vlootoverkoepelend platform implementeren, dat afgestemd is op al onze types en merken van activa. Hierdoor worden nieuwe data- en analysediensten mogelijk, zodat we nog meer waarde voor vloten kunnen bieden”, voegt Fast er nog aan toe.

“WABCO is erg blij met de samenwerking met TIP Trailer Services om hun succes verder te ondersteunen door verbeterd middelenbeheer en digitale transitie”, vertelt Peter Bal, WABCO Business Leader Fleet Solutions EMEA. “Op basis van deze langlopende samenwerking en de geavanceerde nieuwe connectiviteitsmogelijkheden van TIP kunnen we samen nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie creëren. Door onze technologische en commerciële expertise, middelen en capaciteiten voor data-analyse te delen, slaan WABCO en TIP een innovatieve weg in om vlootgerichte en big data-gebaseerde diensten van topklasse te ontwikkelen”, besluit Bal.

Over WABCO

WABCO (NYSE: WBC) is de grootste leverancier ter wereld van remcontrolesystemen en andere technologie die de veiligheid, efficiëntie en connectiviteit van commerciële voertuigen in de hand werken. De onderneming, die bijna 150 geleden werd opgericht als Westinghouse Air Brake Company, zet resoluut in op “Mobilizing Vehicle Intelligence”, om in te spelen op de autonome, geconnecteerde en elektrische toekomst van de sector van commerciële voertuigen. WABCO blijft werken aan grensverleggende innovaties die voor technologische mijlpalen zorgen op het vlak van autonome mobiliteit en past zijn uitgebreide expertise toe om complexe controle- en fail-safesystemen te integreren, die nodig zijn om de voertuigdynamiek efficiënt en veilig te regelen, waar een voertuig zich ook bevindt – op de snelweg, in de stad en in het depot. Vandaag vertrouwen’s werelds grootste truck-, bus- en trailermerken op de bijzondere technologie van WABCO. WABCO is gedreven door een visie waarin ongevallenvrij rijden en groene transportoplossingen centraal staan. In lijn met die visie is het ook een toonaangevende aanbieder van geavanceerde systemen voor vlootbeheer die de efficiëntie van commerciële vloten in de hand werkt. De onderneming behaalde in 2018 een omzet van meer dan 3,8 miljard USD en stelt bijna 16.000 mensen tewerk in 40 landen. 

Over TIP Trailer Services

TIP Trailer Services is een van de grootste dienstleveranciers voor uitrusting in Europa en Canada. We zijn gespecialiseerd in leasing, verhuur, onderhoud en reparatie van opleggers en andere meerwaardediensten, die we aanbieden aan transport- en logistiekklanten in Europa en Canada. Met hoofdzetel in Amsterdam bedienen we onze klanten vanuit 102 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada. Bezoek voor meer informatie www.tipeurope.nl.

TIP-contact voor media wereldwijd

Marc Aandeweg, + 316 13 114 293, marc.aandeweg@tipeurope.com

WABCO-contact voor media EMEA

Alison Stokes, +32 476 34 1786, alison.stokes@wabco-auto.com

WABCO-contact voor media wereldwijd

Nina Friedmann, +49 69 719 168 171, wabco@klenkhoursch.de

2019/07/23

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09