Terug

Wat dacht je van 1200 monteurs en vaste onderhoudskosten voor jouw trailerpark?

Muur met gereedschap

Vind je ook niet nu trailers en vrachtwagens steeds complexer worden als gevolg van nieuwe technologieën en nu het alsmaar lastiger wordt om aan gespecialiseerde monteurs te komen, dat jouw bedrijfsinterne onderhouds- en reparatiewerkzaamheden steeds meer tijd en geld opslokken? Wat als je zou kunnen beschikken over de expertise van 1200 uiterst vakkundige monteurs en vaste onderhoudskosten via TIP Trailer Services? Dat zou toch zoveel makkelijker en kosteneffectiever zijn?

Besteed je traileronderhoud uit aan TIP

De programma’s voor uitbesteding van onderhoud en reparatie van TIP bieden klanten tal van voordelen. Onze programma's zorgen voor kostenbesparingen, flexibiliteit en toegang tot een groot team van 900 gekwalificeerde monteurs in Europa en 300 in Canada die zijn opgeleid in de nieuwste technologieën en die en werken vanuit een netwerk van 93 werkplaatsen in deze twee gebieden.

Daarnaast hebben we een park met ruim 200 mobiele service-eenheden. Dit zijn lichte bedrijfsvoertuigen die zijn uitgerust met werkplaatsgereedschappen en belangrijke reserveonderdelen. Onze monteurs rijden erin rond om onze klanten te helpen bij pech onderweg of op hun trailerparken. Wij kunnen per jaar aan 124.000 trailers werken en besteden jaarlijks zo’n € 96.100.000 aan reserveonderdelen. In 2018 bestond 20% van onze activiteiten uit onderhoud en reparaties. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

We hebben een lange en bewezen staat van dienst op het vlak van traileronderhoud en bedienen al ruim vijftig jaar trailerparken.

Vaste kosten, keuze aan overeenkomsten, transparante processen

Door ons klantenbeleid van vaste kosten voor onderhoud en reparaties kun je kosten goed beheersen en profiteer je van een hoge mate van voorspelbaarheid voor je planningsdoeleinden. Je kunt kiezen uit een breed scala aan onderhouds- en reparatiediensten voor alle soorten uitrusting, al dan niet op contractuele basis. Als je trailers bij ons huurt of leaset, maakt onderhoud deel uit van jouw overeenkomst.

Je kunt op de hoogte blijven van de voortgang van de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden via ons toegewijde team van de klantenservice en het TIP Customer Portal, dat met een geheel gedigitaliseerd werkplaatsbeheerproces inzicht biedt in jouw werkplaatsopdrachten. Dit digitale papierloze proces leidt de klant van offerte, planning van werkzaamheden, afronding van werkzaamheden, kwaliteitscontrole/goedkeuring en facturering naar het uiteindelijke controleblad voor klanten van de digitale dienst.

De voorspelbare prijzen, de keuze aan overeenkomsten en ons transparante proces van dienstverlening zijn allemaal zo ontworpen om klanten te helpen bij het optimaliseren van de inzetbaarheid en het gebruik van hun trailers. Zo kunnen zij zich richten op de bedrijfsactiviteiten waar ze de meeste waarde aan toevoegen, zoals bedrijfsontwikkeling of klantenservice.

Menu van onderhoudsdienst

Onze onderhoudsdienst omvat:

  • Regelmatige controles en inspecties van remmen en assen en het algemene trailerchassis op basis van de aanbevelingen van de fabrikant, verwachte jaarlijkse kilometrage, de historische gegevens van je voertuig en gegevens van voorspelbare analyses die zijn gecommuniceerd via de sensoren van uw telematicasystemen.
  • APK-inspecties.
  • Beheer van onderhoud en reparaties.
  • Bandenonderhoud.
  • Koelmotoronderhoud.
  • Laadkleponderhoud.

TIP biedt verder een pechhulpprogramma aan in heel Europa dat het hele jaar door op elk gewenst tijdstip beschikbaar is.

Uitbesteding van traileronderhoud - iets voor jou?

Kosteneffectieve uitbesteding

We hebben gemerkt dat steeds meer klanten naar ons komen voor uitbesteding van hun onderhoudsdiensten. Voor kleinere en middelgrote parken is het economisch gezien logisch om traileronderhoud uit te besteden. Het is lastig om de kosten te rechtvaardigen van een eigen werkplaats met terrein, gereedschap, reparatiematerieel en een voorraad van reserveonderdelen, die wordt gerund door hierin gespecialiseerde monteurs.

Voor grotere parken die van schaalvoordelen kunnen profiteren via inkoop, zijn uitbesteding van het complete onderhoud of een gecombineerd beheer van eigen werkplaatsen voor routineonderhoud en -reparaties en uitbesteding van de meer specialistische onderhoudswerkzaamheden, effectieve oplossingen.

Het deels uitbesteden van onderhoud is handig voor de specialistische kennis zoals voor trailers, telematica of koelwagens, voor het onderhouden van trailers en technologie van specifieke fabrikanten of voor toegang tot een flexibele en schaalbare pool van trailermonteurs. Voor vervoerders die zich bezighouden met lange-afstand transport kan het deels uitbesteden van onderhoud ook een welkome oplossing vormen in landen waar ze geen werkplaats hebben.

Monteurs werven – aan anderen overlaten?

De Freight Transport Association (FTA) in het VK waarschuwde onlangs dat de logistieke sector in de ‘nabije toekomst’ niet alleen tegen een tekort aan vrachtwagenchauffeurs aanloopt, maar ook te kampen krijgt met een tekort aan monteurs. In het logistieke rapport van 2019 geeft de FTA aan dat ruim de helft van de vacatures voor monteurs en technici de komende jaren niet zal worden ingevuld. De vereniging is van mening dat dit tekort “vervoerders op kosten jaagt door stilstand tijden van voertuigen en schadelijk is voor bedrijven in een tijdperk van ‘just-in-time’ leveringen.” (Bron: Motor1) Het uitbesteden van je onderhoud aan een gevestigd externe dienstverlener voor traileronderhoud zoals TIP biedt je de mogelijkheid om andere dingen te doen dan je zorgen te maken over de werving, opleiding en het behoud van lastig te vinden monteurs en bijbehorende kosten.

Neem contact met ons op, voor meer informatie over hoe je de vruchten kunt plukken van de 1200 monteurs, vaste kosten en programma’s voor uitbesteding van onderhoud van TIP.

2019/11/04

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30

"TIP breidt vloot uit met double deck trailers"

Recentelijk heeft TIP de huidige trailervloot uitgebreid met een nieuw type trailer, double deck trailers...

2022/05/18

" Finale Mechanic Competition – een interview met Melvin en Fred"

Op 10 mei vindt in Valencia de finale plaats van de Mechanic Competition. De Benelux wordt hierbij verteg...

2022/05/09