Terug

Welke kerstcadeaus zullen er dit jaar in mijn trailer liggen

Trailer kerstsfeer

Kerstmis is in de meeste Europese landen de belangrijkste periode voor de detailhandel van het jaar. Tegenwoordig kopen mensen steeds eerder cadeaus, vanaf Black Friday/Cyber Weekend eind november en gedurende de hele maand december. Vrachtwagenchauffeurs zullen zich afvragen welke cadeaus ze voor Kerst vervoeren. Welke kerstcadeaus worden waarschijnlijk het meest in hun trailers geladen?

Favoriete categorieën kerstcadeaus

Onderzoek in opdracht van Vouchercodes.co.uk naar de top 10 Cyber Weekend verlanglijstjes van consumenten in het Verenigd Koninkrijk geeft ons een goed idee van hun favoriete keuze van kerstcadeaus.

Kleding, schoenen en accessoires was de populairste categorie die door 24% van de ondervraagden werd geselecteerd, op de voet gevolgd door elektronica, waaronder smartphone en tablets, en thuiselektronica, waaronder tv’s en luidsprekers (beide categorieën werden door 23% gekozen). 16% koos voor dvd’s, computerspelletjes en boeken, terwijl 15% speelgoed wilde kopen.

Onze top 5 trailer vullers

Wij voorspellen graag de top 5 van de cadeaus die de trailers vullen. Op het vlak van kleding en schoenen zal er veel vraag zijn naar modieuze sneakers van merken als New Balance of Nike. Populaire modeaccessoires dit jaar zijn onder andere “bum bags” die voorheen bekend stonden als “heuptassen”. (bron: Guardian) Kinderen en ook volwassenen zullen verheugd zijn met sets van Lego zoals de speelgoedtrein Harry Potter Zweinstein Express of de meer op volwassenen gerichte replica’s van Lego van architectonische meesterwerken waaronder de Taj Mahal en de Big Ben in Londen. Voor degenen die een sportiever cadeau willen, kan een elektrische fiets precies zijn wat ze nodig hebben. (bron: Wiggle.com) Alle leeftijdscategorieën zullen genieten van een spelconsole, of het nu een PS4 Pro, Xbox One X of een Nintendo Switch is. (bron: Techadvisor.co.uk)

Kerstmis begint vroeger

Volgens een onderzoek van Deloitte was 30% van de Europese internetgebruikers van plan om in november of eerder kerstcadeaus te kopen. Toch zal het merendeel van de kerstcadeaus nog steeds in december worden gekocht. (bron: EMarketer)

Regionale verschillen

Er zijn echter regionale verschillen in het koopgedrag voor Kerstmis. Consumenten in landen als Nederland en Duitsland beginnen vanaf november met het kopen van cadeaus (respectievelijk 67% en 30%), terwijl consumenten in andere landen hun cadeaus liever op het laatste moment aanschaffen. 73% van de Franse en 70% van de Italiaanse consumenten koopt in december. (bron: CRR/RetailMeNot)

Consumentenbestedingen voor Kerstmis

De verwachtingen voor de consumentenbestedingen tijdens de kerstdagen zien er veelbelovend uit voor de transportsector.

Begin november zei de Duitse detailhandelsvereniging HDE dat zij verwachtte dat de kerstomzet dit jaar met 2% zal groeien tot een historisch record van 100 miljard euro. (bron: Reuters)

De verwachtingen voor het kerstseizoen voor de detailhandel in Frankrijk liggen in dezelfde stijgende lijn. Een onderzoek door het Center for Retail Research (CRR) voor RetailMeNot France voorspelt dat de Fransen met Kerstmis 69 miljard euro zullen uitgeven.

Het beeld voor Britse detailhandel tijdens Kerstmis is genuanceerder, zoals blijkt uit een artikel in de Retail Gazette met de titel “Deetailhandelaars staan voor een zenuwslopende aanloop naar Kerstmis”. Volgens de laatste BRC-KPMG-detailhandelsmonitor waren de online verkopen in november op een historisch hoog niveau, goed voor 33,8% van de totale omzet in november tot en met 24 november (een stijging van 1,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2017), maar de totale verkoop viel tegen.

Europese e-commerce markt groeit nog steeds

Analisten bij Statista verwachten dat de Europese e-commerce markt jaarlijks zal groeien van 2018 tot 2023 met een samengesteld percentage van 6,9%, wat neerkomt op een marktvolume van €424.705,65 in 2023. Zij voorspellen dat de Europese e-commerce markt in totaal €304,250.47 zal bedragen in 2018.

Statista heeft vastgesteld dat “mode” het grootste segment van de Europese e-commerce markt vormt en in 2018 waarschijnlijk een waarde van €89.851,99 zal bedragen. (bron: Statista)

E-commerce en trailers – de kansen

De groei van de e-commerce in de kerstperiode is een kans voor het wegvervoer om meer te leveren. Deze kans moet echter met de nodige zorgvuldigheid worden aangepakt. Met ladingvolumes die moeilijk te voorspellen zijn tijdens de feestdagen, wil je uiteindelijk niet met te weinig of te veel trailercapaciteit zitten om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen. Idealiter wil je op een flexibele manier gebruik kunnen maken van trailers om te kunnen profiteren van een uitzonderlijke vraag, maar niet met je eigen lege trailers blijven zitten wanneer de detailhandelverkopen na de kerstdagen zijn afgelopen.

Trailer verhuur om tegemoet te komen aan de extra vraag

Trailer verhuur stelt wagenparkbeheerders in staat om extra vraag af te handelen tijdens de kerstperiode of op een ander moment wanneer de vraag uw huidige trailercapaciteit overstijgt. Als u de financiële lasten en verantwoordelijkheden van het bezit van een groot wagenpark niet wilt dragen, is trailer verhuur uw antwoord. Hiermee kunt u extra trailers inzetten om aan specifieke contracten te voldoen en de trailers vervolgens terugbrengen zonder dat u de doorlopende algemene kosten van het wagenpark hoeft te dragen.

Een kerstcadeau van flexibele oplossingen voor trailerverhuur van TIP Trailer Services?

Met een wagenpark van meer dan 68.000 trailers voor verhuur, kan TIP uw wagenpark voor Kerstmis en het hele jaar door uitrusten met een flexibele, extra trailercapaciteit. TIP kan ook voor meer gemoedsrust zorgen met haar programma voor onderhoud en reparatie dat wordt beheerd door een netwerk van 84 werkplaatsen in heel Europa en met de 24/7 pan-Europese pechhulp dienst. Voor meer informatie, kunt u contact met ons opnemen via dit formulier.

2018/12/21

Deel dit nieuwsartikel

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.