Terug

Zes overtuigende redenen om TIP te kiezen voor trailerhuur

Diverse typen TIP trailers

Als je zeker wil zijn dat jouw dag op rolletjes loopt, vergeet dan niet je sleutels, portemonnee, Zwitsers zakmes en de contactgegevens van de lokale vestiging van TIP mee te nemen. Je weet nooit wanneer het nodig is om een extra trailer te huren!

Misschien heb je onverwacht een nieuw contract binnengesleept en beschik je niet over genoeg trailercapaciteit om de goederen te leveren. Misschien heb je tijdelijk een extra trailer nodig om een eigen trailer te vervangen die gerepareerd wordt. Trailerhuur (tot 365 dagen ) bij TIP kan dan uitkomst bieden.

Hier zijn zes overtuigende redenen voor het huren van een trailer bij TIP:

1. Traileraantal

Door bij TIP te huren, heb je een uitgebreide keuze van trailers. We breiden ons trailerpark voor de verhuur en lease constant uit. Na onze recente overname van PEMA GmbH, een pan-Europees lease- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen, en Trailer Wizards, een vergelijkbaar bedrijf in Canada, hebben we het grootste wagenpark van meer dan 100.000 trailers rondrijden in Europa en Canada. Dit geeft onze klanten toegang tot een grote vloot van trailers die op de verschillende locaties in Europa en Canada klaarstaan voor gebruik.

2. Internationaal servicenetwerk

Het TIP servicenetwerk voor trailers is ongekend in onze sector. We hebben een netwerk van 123 werkplaatsen verspreid over Europa en Canada en een team van ruim 1200 hooggekwalificeerde monteurs in dienst die trailers van alle fabrikanten graag onderhouden en repareren. Ze worden regelmatig bijgeschoold zodat ze op de hoogte zijn van de laatste technologieën op het gebied van trailers.

We voegen voortdurend nieuwe werkplaatsen aan ons netwerk toe. Zo hebben we onlangs een nieuwe werkplaats voor onderhoud en reparaties geopend in Nieuwegein en een trailerwerkplaats van Top Truck Center overgenomen in  Szczecin in Polen.

Onderdeel van je trailerhuurcontract bij ons is de toegang tot een park van ruim 200 mobiele servicewagens. Dit zijn lichte bedrijfsvoertuigen die zijn uitgerust met werkplaatsgereedschappen en belangrijke reserveonderdelen. Onze monteurs gaan met de busjes op weg om klanten te helpen op hun gewenste locatie of bij pech onderweg.

3. 24/7 pechhulp

Stel dat je jouw trailers de Europese en Canadese wegen op kunt sturen in de wetenschap dat de bedrijfstijd wordt gemaximaliseerd. Dit is het voordeel van de pechhulp service van TIP. De pechhulp service is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar. In Europa kan ons pechhulpteam je in 18 verschillende talen te woord staan. We streven ernaar om je trailers zo snel mogelijk te repareren en weer de weg op te sturen. Dit doen we door een van onze mobiele servicewagens naar de locatie van jouw chauffeur te sturen. In situaties waarin meer werk vereist is, slepen we de trailer voor reparatie naar een van onze werkplaatsen. In 2018 hebben we 95.000 gevallen van pech langs de weg verholpen. (bron: Jaarverslag TIP 2018)

4. Elk type trailer die je je maar kunt wensen

Wagenparkbeheerders die trailers van ons huren kunnen elke gewenste trailer type trailer uitzoeken. Het grootste deel van onze huidige vloot bestaat uit standaard trailers, waaronder:

  • schuifzeiltrailers die zijn uitgerust met onze standaard zeildoeken van ons eigen TIP-merk. We kunnen deze eventueel voor je vervangen door zeilen met je eigen reclame of met reclame van de bevrachter voor wie je levert.
  • Kastentrailers – Dit is een algemeen type trailer en een oplossing voor het vervoer van waardevolle of kwetsbare goederen.
  • Koeltrailers – Een koeltrailer is een geïsoleerde kastentrailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Onze klanten kunnen ook tankopleggers, containerchassis, open trailers en andere speciale trailers huren, zoals kippers, vacuüm trucks en semi diepladers.

We hebben de specialistische kennis en ervaring in huis om al deze verschillende trailertypes te onderhouden en te repareren.

5. Huurgemak

Het huren van een trailer bij TIP is een eenvoudig en snel proces. Je hoeft alleen maar naar een van onze klantenserviceteams te bellen en wat basisgegevens over jouw bedrijf en financiële gegevens te verstrekken.

Voor extra gemoedsrust maakt een volledige onderhoudsservice en pan-Europese en Canadese pechhulp service deel uit van ons huurcontract. In de onderhoudsservice zijn de standaard onderdelen opgenomen, waaronder vervanging van banden, as- en remonderdelen en vervanging van onderdelen van de koelmotor. Voor extra budgetcontrole kunnen wagenparkbeheerders onze voordelige schadeverzekering afsluiten. Deze dekt aanvullende kosten die voortkomen uit ernstige schade, brand en verlies van de trailer.

6. TIP - een merk waarop je kunt bouwen

TIP heeft ruim 50 jaar ervaring met trailerverhuur. Slechts een handjevol bedrijven in onze sector kan dit evenaren. Wagenparkbeheerders weten dat TIP alles doet om klanten te helpen en dat TIP specialistische kennis en ervaring in huis heeft die in vele decennia is opgebouwd. Op het merk TIP kun je tijdens alle fasen van de levenscyclus van de trailer bouwen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je een trailer kunt huren bij TIP.

2019/12/16

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"De eerste test met e-reefers is een succes!"

Sinds 2021 rijden er 2 koeltrailers met e-reefers, de eerste resultaten zijn erg positief. De 2 trailers ...

2022/07/27

"Dode hoek training: al meer dan 400 kinderen getraind!"

Wij geven speciale lessen op basisscholen om kinderen voor te lichten over de gevaren van de dode hoek. b...

2022/07/07

"TIP steunt wederom Alpe d’HuZes met inzet van trailer"

Na twee coronajaren, vindt op donderdag 2 juni Alpe d’HuZes weer plaats. Tijdens dit evenement fietsen ...

2022/05/30