Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

Trailer lease

"Wij zijn er om je bedrijf te laten groeien."

Bij TIP bieden we verschillende mogelijkheden om trailers te leasen. We bieden je leasemogelijkheden met en zonder koopoptie en ook een sale en lease back constructie. Bij al deze opties betaal je gedurende een overeengekomen periode een vast maandelijks tarief. Door onze jarenlange expertise, kunnen we je precies bieden wat je zoekt. Daarnaast hebben we een uitgebreide vloot met diverse typen opleggers die beschikbaar zijn voor leasing. Ben je op zoek naar specifieke trailers om te leasen, maar hebben we deze niet in de huidige vloot? Laat het ons dan weten, we hebben de mogelijkheid om trailers in te kopen en deze vervolgens aan je te leasen.

Het is mogelijk om al onze lease overeenkomsten uit te breiden met onze verschillende onderhoudsdiensten zoals onderhoud, bandenservice, pechhulp service en telematica. Vraag hiernaar bij het afsluiten van de overeenkomst.

 • Grote vloot: eindeloze mogelijkheden
 • Op maat gemaakte oplossingen
 • Ontvang snel een offerte

Lease zonder koopoptie

Bij lease zonder koopoptie lease je de oplegger voor een periode langer dan één jaar. Aan het eind van het leasecontract breng je de trailer weer terug. Bij dit type lease heb je flexibele voorwaarden, die kunnen worden aangevuld met onze andere diensten.

Lease met koopoptie

Met onze lease met koopoptie lease je de trailer langer dan één jaar en verwerf je materieel in de loop van de tijd in plaats van het vooraf te moeten betalen. Aan het einde van de leaseperiode neem je de oplegger van ons over.

Sale en lease back

Sale en lease back is een vorm van leasing waarbij je je aangekochte trailers aan ons verkoopt en ze onmiddellijk terug leaset. Dit is handig wanneer je het bedrag dat geïnvesteerd is in een oplegger voor andere investeringen wilt gebruiken, maar je het materieel nog wel nodig hebt om mee te kunnen werken.

Trailer verhuur

TIP biedt flexibele trailerverhuuroplossingen voor de korte en lange termijn tegen concurrerende prijzen. Hiermee kunnen we je onverwachte behoeften vervullen.

Trailer onderhoud

Bij TIP bieden we verschillende onderhouds- en reparatiediensten. Zowel op contractbasis als ad-hoc. We hebben werkplaatsen verspreid door het hele land waar je terecht kunt met je trailers. Ook bieden we een ruim aanbod aan diverse traileronderdelen.

Pechhulp

TIP biedt een uitgebreide pechhulp service in Europa en Canada, met 24-uurs ondersteuning, 365 dagen per jaar. Met ondersteuning in 18 talen, kunnen onze toegewijde en gecertificeerde technici jouw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg helpen. Bel voor de pechhulp service: +31 (0)205 042 200

Zes redenen om bij TIP te leasen

 1. Financieel aantrekkelijk

Wanneer je bij TIP leaset, levert dit verschillende financiële voordelen op. Je hebt bijvoorbeeld geen restwaarde risico. Voor belastingdoeleinden word je beschouwd als een huurder.

 1. Toegewijde klantenservice

Met onze klantenserviceteams van wereldklasse in Europa en Canada, kun je er zeker van zijn dat al onze trailers volgens de hoogste normen worden onderhouden, waardoor een totale operationele efficiëntie in onze hele vloot wordt gegarandeerd.

 1. Schadedekking

Met onze schadedekking service worden je gehuurde trailers beschermd tegen extra kosten als gevolg van schade, brand of diefstal van het materieel. Op deze manier kun je je concentreren op het transport en hoef je je geen zorgen te maken over 'wat als'. Met trailers van TIP weet je dat je over de beste middelen, de beste service en de beste dekking beschikt in geval van een incident.

 1. Een uitgebreid netwerk om van te profiteren

We zijn actief in 17 landen in Europa en Canada en hebben een groot netwerk van meer dan 6.000 leveranciers verspreid over deze landen. Je bent verzekerd van gemak en flexibiliteit, omdat wij over de mogelijkheden beschikken om je te helpen, waar je ons ook nodig hebt. Bovendien kunnen we je door onze omvang altijd een concurrerende aanbieding doen.

 1. Groot aanbod van diensten

We hebben een groot internationaal bereik en een groot portfolio aan producten en diensten, hiermee kunnen we je flexibele oplossingen bieden waar en wanneer je het nodig hebt. We werken met een preventief onderhoudsbeleid dat is afgestemd op onze operationele vereisten. Met onze pechhulp service kun je 24/7 op ons rekenen op elke locatie die je nodig hebt.

 1. Trailers die voldoen aan je eisen

Bij TIP praat je met experts die je kunnen helpen bij het vinden van een oplossing die bij je past. Of je nu een koeltrailer, schuifzeiltrailer, containerchassis of een andere soort trailer nodig hebt, wij kunnen je helpen en je precies bieden wat je nodig hebt.

Wat is lease?

Als je een trailer, tankoplegger of ander type materieel langer dan 12 maanden wil huren, dan wordt dit beschouwd als lease. Als je minder dan 12 maanden wil huren, bekijk dan onze verhuurpagina. We bieden lease aan met en zonder koopoptie. Daarnaast bieden we ook sale en lease back. 

Welke type trailers hebben jullie in de vloot?

We hebben een uitgebreide vloot met trailers, tankeropleggers en ander soort materieel. De meeste van onze trailers worden hier weergegeven. Als je een offerte aanvraagt, zullen we je helpen met je aanvraag. Heb je zeer speficifieke trailers nodig, dan kunnen we eventueel deze trailers nieuw inkopen en aan je leasen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zijn alle type trailers op de website beschikbaar voor leasing in mijn land?

Ja, alle soorten trailers die onder het kopje 'materieel' staan, zijn beschikbaar voor leasing.

Kunnen jullie mij aanvullende informatie sturen over een specifiek soort trailer?

De meeste informatie is te vinden op onze materieelpagina. Wanneer je aanvullende informatie nodig hebt, laat het ons dan weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat zijn de leasevoorwaarden?

We hebben standaard voorwaarden, deze maken deel uit van het contract en worden bij elk nieuw contract gevoegd. We kunnen ze ook op verzoek verzenden.

Waar kan ik mijn geleasde trailers ophalen?

We hebben verschillende locaties verspreid door het hele land, hier kun je de trailers ophalen. Raadpleeg onze locatiezoeker voor al onze TIP locaties. Heb je al een leasecontract afgesloten? Dan staat hierin je afhaallocatie vermeld.

Wat zijn de voorwaarden voor het terugbrengen van geleasde trailers?

Bekijk onze slijtagevoorwaarden.

Kunnen jullie mij een overzicht geven van de services die opgenomen zijn in het leasecontract?

Bij alle lease overeenkomsten van 12 maanden of langer, heb je de keuze uit verschillende service opties. Als je kiest voor volledige service, dan zit hierbij inbegrepen onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, koeleenheidonderdelen, andere onderdelen en pechhulpservice. Details voor alle onderhoudsonderdelen zijn te vinden in de standaardbepalingen en voorwaarden, die een integraal onderdeel zijn van een contract en toegevoegd worden aan elk nieuw contract. We kunnen ze ook op verzoek verzenden.

Hoe lang duurt het om een leaseovereenkomst te formaliseren?

Als je nog geen account in ons systeem hebt, dan zullen er een aantal stappen nodig zijn om je profiel te voltooien. Start het proces door je offerte aan te vragen.

In welke landen verlenen jullie diensten?

We verlenen onze diensten in verschillende landen in Europa en ik Canada. Bekijk onze kaart om servicepunten bij jou in de buurt te vinden.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer is het meest voorkomende type trailer. Het heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Kastentrailer

Een kastentrailer, ook wel boxtrailer genoemd, is een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Open trailer

Een open trailer, ook wel platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden.

Containerchassis

Een chassis is een aanhangwagenframe dat containers kan vervoeren.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde kastentrailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen.

Vacuüm truck

De vacuüm trucks beschikken over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Tankoplegger

Een tankoplegger is een trailer die vloeistoffen of poeder kan vervoeren.

ADR tankoplegger

Tankoplegger met ADR goedkeuring.

Food tankoplegger

Tankoplegger geschikt voor het vervoeren van voedingsmiddelen.