MobiliteitsRAI zoekt oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken


MobiliteitsRAI zoekt oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken met online Talking Traffic & Logistics Challenge. TIP trailer services, TLN, RAI Vereniging, NHTV en TranportLAB slaan de handen ineen om complexe mobiliteitsvraagstukken makkelijker te maken.

Op woensdag 18 oktober wordt tijdens het Captainsdiner op de MobiliteitsRAI de aftrap gegeven voor de Talking Traffic & Logistics Challenge. Doel van de challenge is om studenten en professionals uit te dagen om logistieke ketens korter en efficienter te maken via slim gebruik van data. Dit jaar ligt de nadruk van de competitie op mobiliteitsvraagstukken, waaronder stedelijke en duurzame distributie in combinatie met verkeers- en logistieke data. De challenge staat online op de community website van Dutch Mobility Innovations.

De mobiliteitsvraagstukken waar Nederland mee te maken heeft worden steeds complexer en uitdagender. Om de ontwikkeling van slimme, innovatieve en creatieve oplossingen voor deze problemen te stimuleren, slaan TransportLAB, RAI Vereniging, TIP Trailer Services, TLN (Transport en Logistiek Nederland), NHTV, overheid- en onderwijspartners de handen ineen met de Talking Traffic & Logistics challenge.

Het thema van de Challenge is: Talking Traffic & Logistics’. De uitdaging gaat over hoe we Nederland bereikbaar houden en tegelijkertijd kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar ‘same-day-delivery’. Deze vraagstukken kan je alleen het hoofd bieden door samenwerking binnen een keten. Denk aan open data sources en het delen van informatie waardoor mobiliteitsproblemen veel effectiever en efficiënter kunnen worden opgelost.

Kick-off

De MobiliteitsRAI (19-21 oktober) is de plek waar professionals uit de wereld van transport en logistiek bij elkaar komen en is dan ook de uitgelezen mogelijkheid voor de kick-off van deze challenge. De challenge wordt gestart door drie studententeams van de NHTV Breda die onderzoek uitvoeren tijdens de MobiliteitsRAI.

Online challenge ‘Talking Traffic & Logistics’

Na de MobiliteitsRAI gaat de online MobiliteitsRAI challenge ‘Talking Traffic & Logistics’ van start. Deze loopt van woensdag 1 november tot en met woensdag 20 december. Zowel bedrijven (en startups) als studententeams kunnen hieraan deelnemen. Tijdens de MobiliteitsRAI is er een team aanwezig om informatie te geven over de challenge. Op dit moment staan er op de splinternieuwe community site Dutch Mobility Innovations vier vraagstukken online: 1. Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten, 2. Logistieke Gemeentelijke Data, 3. Duurzame stedelijke distributie en 4. Toepassing OpenTripModel (open source datamodel). Inschrijven is al mogelijk.

De drie beste inzendingen van de online challenge worden uitgenodigd om de bevindingen te presenteren tijdens het slotevent medio januari 2018. Daarna maakt een onafhankelijke, deskundige jury de winnaar bekend. Beoordelingscriteria zijn de impact op logistiek, duurzaamheid en toepasbaarheid. De winnaar wordt geholpen om zijn/haar idee verder te ontwikkelen.

Over de MobiliteitsRAI 2017 

De MobiliteitsRAI is een nieuw meerdaags congres en beurs waar de wereld van de mobiliteit op een platform bij elkaar wordt gebracht en stil staat bij vraagstukken over mobiliteit (o.a. duurzaamheid, CO2emissie, stedelijke bereikbaarheid). De MobiliteitsRAI bestaat uit een driedaagse beurs met een uitgebreid congresprogramma met workshops.

Deelname/informatie Voor meer informatie en aanmelding: http://bit.ly/TTLChallenges2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *