Vul een waarde in
  • Netherlands
    • Dutch
    • English
  • United Kingdom
    • English
Terug

Digitaal onderweg met TIP Insight

In aanvulling op onze lease-, verhuur- en onderhoudsactiviteiten kondigen we met trots de komst van een nieuwe dienst aan: TIP Insight. Met behulp van deze telematica-oplossingen kun je nu niet alleen de locatie van je trailers beheren, je krijgt nu ook inzicht in de conditie van trailers en hun lading. De dienst verzamelt allerlei gegevens over de prestaties van de trailer, zoals de remprestaties, bandenspanning, temperatuurbewaking, deurbeveiliging en nog veel meer. Die gegevens worden vervolgens omgezet in heldere rapportages die transportbedrijven en logistieke dienstverleners helpen om slimmere keuzes te maken.

TIP Insight maakt gebruik van telematica-apparatuur die op de trailer wordt gemonteerd en aanvullende sensoren. Op het digitale, gebruiksvriendelijke platform, "FleetConnected’ komt vervolgens alle informatie samen. Zo worden locatie- en prestatiegegevens realtime beschikbaar en biedt het analytische tools voor het optimaliseren en beheren van de vloot. Functionaliteiten variëren van simpele ‘tracking and tracing’ met geofencing, tot prestatie-gerelateerde meldingen, zoals de prestaties van het remsysteem en het openen van de achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koeleenheid. Met behulp van zelf aan te passen rapportages kunnen vlootbeheerders vervolgens hun inzichten delen.

TIP Insight biedt vlootbeheerders zinvolle inzichten om te gebruiken bij het efficiënter beheren van je wagenpark en veiliger gebruik van de trailers. De techniek is geschikt voor alle trailertypes en -merken en daardoor ook toepasbaar op gemengde trailervloten.

Wil je meer weten over TIP Insight? Neem contact op met je vaste TIP-contactpersoon of neem een kijkje op de TIP Insight pagina.

2020/07/01

Deel dit nieuwsartikel

      

"TIP bestormt de tankermarkt met LAG Trailers"

TIP onderneemt grote stappen in de verhuurmarkt van tankers en mikt hierin duidelijk op een leiderspositi...

2020/09/10

"Diverse vloot voor al jouw wensen"

Wanneer je op de snelweg rijdt, dan zie je onze trailers vaak rijden. De iconische witte kastentrailers m...

2020/09/03

"FTTP: Traileronderdelen altijd direct leverbaar"

FTTP Truck & Trailer Parts is de onderdelenvestiging van TIP en Toscon. Vanuit de locatie in Wijchen, lev...

2020/08/31