Vul een waarde in
  • Netherlands
    • Dutch
    • English
  • United Kingdom
    • English
Terug

TIP Trailer Services zet zero emissie koelsysteem van Dearman in

Dearman en TIP Nederland zijn een samenwerking aangegaan om Dearman’s revolutionaire koeltrailers, gekoeld met vloeibare stikstof, te implementeren in enkele trailers die door TIP worden verhuurd aan vlootbeheerders.

Het verminderen van uitstoot binnen het logistiek netwerk is een onderdeel van milieubewuste vlootbeheerders die op zoek zijn naar schone transportoplossingen.

Na succesvolle tests in Nederland en Italië, met een wereldwijd top 3 voedingsmiddelenbedrijf, presenteerde TIP de zero emissie koeltransporttechnologie van Dearman op haar recente Innovatie Platform. Zo konden organisaties vertrouwd raken met de schone, stille werking van Dearman.

TIP ziet zijn leaseklanten steeds vaker zoeken naar schonere en efficiëntere oplossingen voor trekkers die voor hun trailers rijden. De nieuwe samenwerking met Dearman betekent dat de klanten van TIP hun schonere aandrijfsystemen kunnen matchen met een schone koeloplossing.

Rogier Laan, Vice President Benelux van TIP: “TIP ziet zijn klanten vaak spelen met de vraag hoe om te gaan met zaken als duurzaamheid en het type te gebruiken trailers. We zien het daarom als onze verantwoordelijkheid om de beste partner in de industrie te zijn voor deze onderwerpen. We ondersteunen innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van onze sector. Daarom houden we de technische ontwikkelingen in onze branche nauwlettend in de gaten en testen deze regelmatig, zoals deze oplossing van Dearman.”

Khaled Simmons, Chief Commercial Officer van Dearman, vertelt: "De ondersteuning van TIP voor innovatie op het gebied van schone technologie is een belangrijke stap om vlootbeheerders in staat te stellen te voldoen aan de toenemende milieueisen van regelgevers, producenten van levensmiddelen en detailhandelaren. De licentie voor diesel-gekoelde trailers verloopt langzamerhand. Dit vereist leiderschap van innovatieve leasemaatschappijen zoals TIP om de overgang naar schone alternatieven te ondersteunen.”

Over Dearman

Dearman commercialiseert schone, koude stroom uit vloeibare lucht in toepassingen die gebruikmaken van de revolutionaire gepatenteerde Dearman motor. De eerste toepassing van Dearman, zero emissie koelsystemen voor transport, is in gebruik in enkele van Europa's meest milieubewuste retailers. Dearman ontwikkelt ook stroomopwaarts toepassingen in de koelketen, waaronder mobiele voorkoeling voor verse producten om voedselverspilling en bijbehorende koolstof te verminderen; en stedelijke en ‘last mile’ -oplossingen inclusief zero emissie transportkoeling voor elektrisch aangedreven middelzware vrachtwagens, waardoor hun bereik en de inzet worden vergroot. Kijk voor meer informatie op https://dearman.co.uk/

2019/08/06

Deel dit nieuwsartikel

      

"TIP bestormt de tankermarkt met LAG Trailers"

TIP onderneemt grote stappen in de verhuurmarkt van tankers en mikt hierin duidelijk op een leiderspositi...

2020/09/10

"Diverse vloot voor al jouw wensen"

Wanneer je op de snelweg rijdt, dan zie je onze trailers vaak rijden. De iconische witte kastentrailers m...

2020/09/03

"FTTP: Traileronderdelen altijd direct leverbaar"

FTTP Truck & Trailer Parts is de onderdelenvestiging van TIP en Toscon. Vanuit de locatie in Wijchen, lev...

2020/08/31