Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

TIP Insight

Het creëren van een transparanter, efficiënter en veiliger transportecosysteem.

TIP Insight is ons aanbod van op telematica gebaseerde digitale diensten waarmee wij trailer-telematica naar een hoger niveau tillen. Met TIP Insight beschik je op ieder moment over actuele informatie over je trailers. Zo kun je bijvoorbeeld direct zien waar jouw trailers zich bevinden, maar ook wanneer je wilt rapporteren over de 'gezondheid' van je trailers, kan TIP Insight helpen.

TIP Insight maakt gebruik van een aantal elementen, die samen zorgen voor de levering van de informatie. Het gaat hierbij om telematica-apparatuur die op de trailer wordt gemonteerd, optionele sensoren en een online gebruiksvriendelijk platform om de gebruiker van informatie te voorzien. De techniek is geschikt voor alle trailertypes en -merken en daardoor ook toepasbaar op gemengde trailervloten.

Klanten kunnen met TIP Insight gebruik maken van een aantal verschillende functies, variërend van een eenvoudige 'track and trace', met geofencing-mogelijkheid, tot prestatie gerelateerde informatie en meldingen over diverse traileronderdelen. Van de prestaties van het remsysteem en het openen van achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koelunit. Deze functies zijn naar persoonlijke wens aan te passen.

Voordelen:

 • Eenvoudige 'track and trace'-functie om trailerbewegingen te volgen
 • Controle remprestaties en bandenspanning
 • Temperatuurcontrole van de koelunits en de status van de deur, geopend/gesloten
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief online platform met meldingen en aanpasbare rapportage
 • Maak verbinding met andere wagenparkbeheer-/telematicasystemen voor de hele trailervloot

Het TIP Insight aanbod bestaat uit verschillende onderdelen. Klik op de onderstaande tabbladen om meer te weten te komen over de specifieke onderdelen.

Download hier onze TIP Insight-brochure (EN)

Wat is FleetConnected?

FleetConnected is het online platform waarop alle trailerinformatie samenkomt. Door middel van het platform houd je zicht op je trailers. Het geeft realtime actuele gegevens, maakt interactie met chauffeurs mogelijk en geeft een beeld van hun activiteiten. FleetConnected biedt bovendien een aantal rapportagetools die helpen bij het efficiënt en veilig beheren van de trailervloot.

Het platform kan eenvoudig worden geïntegreerd met je bestaande software. Dit biedt extra functionaliteit voor jouw vlootgegevens.

 

TRACK EN TRACE

 • Huidige locatie en rijrichting
 • Bereken routes, bekijk kilometerstand, snelheden en geschatte aankomsttijd

SATUS

 • Rijden of stilstaan
 • Asbelasting

GEO-FENCING

 • Meldingen bij het betreden en verlaten van vooraf ingestelde gebieden
 • Meldingen met betrekking tot geplande aankomsttijden

ALARMEN

 • Snelheid, abrupt remmen
 • Overbelasting, rolstabiliteit

RAPPORTAGE

 • Op afstand gebaseerde activiteitenstatus
 • Aanpasbaar aan je wensen

Waarom FleetConnected?

FleetConnected biedt een intuïtief, gebruiksvriendelijk online platform met realtime zichtbaarheid van trailers, analytische tools en helpt in het algemeen om trailervloten effectief te beheren. De functies op het platform variëren van een simpel ‘track and trace’ met geofencing-mogelijkheid tot prestatie gerelateerde meldingen.

Hoe werkt FleetConnected?

Door FleetConnected te integreren met hardware die op je trailers wordt gemonteerd, kun je online inloggen om de actuele gegevens te bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om reactief te worden gewaarschuwd met informatie over de locatie of de prestaties van de trailervloot. Beschik je al over bestaande telematica of andere applicaties voor vlootbeheer, dan is het mogelijk om FleetConnected te integreren met TIP's API, DataBridge. Hiermee kun je de programma's aan elkaar koppelen en zo gebruik maken van een complete visie over je vloot.

FleetConnected-Mobile

Met FleetConnected-Mobile heb je alle voordelen van FleetConnected, maar op elk mobiel apparaat. Zo blijf je op elk moment op de hoogte van je vloot.

Maak verbinding met FleetConnected:

Wat is FleetBeat?

FleetBeat is een telematica hardware apparaat dat op een trailer wordt gemonteerd. Dit zorgt voor rechtstreekse locatiegegevens en informatie over het remsysteem. Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar het online softwareplatform, FleetConnected. Een directe verbinding met het EBS-systeem van de trailer zorgt voor informatie dat inzicht geeft over de prestaties en gezondheid van je trailervloot.

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailer locatie, de status van de trailer: of deze rijdt of stilstaat, snelheid en kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, abrupt remmen, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.

Waarom FleetBeat?

FleetBeat zorgt ervoor dat het trailergebruik op de eerste plaats komt. De directe toegang tot actuele informatie in het online platform FleetConnected, helpt je om slimmere beslissingen te maken waarmee je het dagelijks gebruik van je trailers kunt verbeteren. Ben je op zoek naar het optimaliseren van je traileronderhoud en de uptime van je trailers, dan kun je erop vertrouwen dat FleetBeat je deze informatie geeft.

Hoe werkt FleetBeat?

Na de installatie van de FleetBeat telematica en het opzetten van de backoffice, communiceert de hardware rechtstreeks informatie over je vloot met FleetConnected.

Wat is FleetBeat-Cooler?

Net als bij FleetBeat, is FleetBeat-Cooler een telematica hardware apparaat dat op een trailer wordt gemonteerd. Dit zorgt voor realtime locatie gegevens en informatie over het remsysteem. Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar het online softwareplatform, FleetConnected. Ook hierbij zorgt een directe verbinding met het EBS-systeem van de trailer voor informatie dat inzicht geeft over de prestaties en gezondheid van je trailervloot.

FleetBeat-Cooler biedt daarentegen ook koelerbeheer op afstand, verbinding met dataloggers en maakt het mogelijk om verbinding te maken met deursensoren (zie DoorPlus).

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailerpositie, de status van de trailer: of deze rijdt of stilstaat, snelheid en kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, abrupt remmen, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.
 • Temperatuurcontrole mogelijk
 • Verbinding met koeler/logger systemen om te rapporteren over brandstofniveaus, foutcodes, diesel/elektrische uren
 • Biedt functionaliteit voor deursensoren.

Waarom FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler verlegt de grenzen van trailer telematica. Het helpt je om de veiligheid van je trailers en hun lading te optimaliseren en het verbetert de algemene veiligheidsnormen op de weg. Een maximale verbinding met je vloot zorgt voor operationele transparantie en vereenvoudigt het wagenparkbeheer in vrijwel iedere situatie.

Hoe werkt FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler wordt normaal gesproken geïnstalleerd dichtbij de EBS onder het chassis. Na de installatie en het opzetten van de backoffice, communiceert de telematica realtime informatie over je vloot met FleetConnected. Vanaf dat moment kan de wagenparkbeheerder de trailers efficiënter monitoren en beheren.

Wat is TyrePlus?

TyrePlus is de volgende generatie oplossingen voor bandenspanningscontrole. De methode is speciaal ontwikkeld om de bedrijfskosten van de trailervloot terug te dringen en de trailerveiligheid te verbeteren. Naast bandenspanningscontrole, biedt TyrePlus ook temperatuurgegevens, hiermee kan vroegtijdige bandenlekkage ontdekt worden. Dankzij TyrePlus hebben wagenparkbeheerders de mogelijkheid om statusrapporten over banden te ontvangen via FleetConnected. Mochten hierbij afwijkingen voorkomen, dan wordt er een melding gegeven. De methode zorgt voor meer veiligheid doordat je op de hoogte bent van de status van je banden.

 • Detecteert te harde of te zachte banden
 • Rapporteert iedere minuut om vroegtijdige bandenlekkage te ontdekken, hierdoor neemt de verkeersveiligheid toe
 • Detecteert temperatuur, waardoor de kans op een klapband afneemt
 • Reduceert brandstofkosten, aantal pechgevallen en verlengt de levensduur van de band
 • Vermindert de CO2 uitstoot en bandendiefstal
 • Helpt ervoor te zorgen dat de trailers volgens schema rijden

Waarom TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen om bandenspanning op het aanbevolen niveau te houden en om in een vroeg stadium afwijkingen te kunnen ontdekken. Hiermee haal je het maximale uit de levensduur van de band en zorgt ervoor dat banden op tijd gerepareerd kunnen worden in plaats van dat de band vervangen moet worden. Een onjuist ingestelde bandenspanning kan ook leiden tot plotselinge bandenproblemen en kan onnodige stilstand veroorzaken.

Hoe werkt TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen voor alle type trailers. De oplossing ontvangt continu actuele bandenspanningsinformatie van intern geplaatste sensoren, dit wordt gecommuniceerd naar je dashboard. Op de velg gemonteerde TyrePlus-sensoren zorgen voor een continue correlatie tussen bandtemperatuur en -druk om de betrouwbaarheid te verbeteren.

TyrePlus levert doorlopend updates over bandenspanning en temperatuur van elke gemonitorde band. Wagenparkbeheerders kunnen hiermee eenvoudig de bandenprestaties volgen.

Wanneer een band gecontroleerd of vervangen moet worden, levert TyrePlus direct de gegevens aan vloot depots, zodat het onderhoud ingepland kan worden.

Wat is DoorPlus?

DoorPlus is een magnetisch deurcontact dat detecteert of een trailerdeur geopend of gesloten is. Het geavanceerde deurcontact-systeem stuurt een ‘open/gesloten’-waarde naar FleetBeat-CoolerFleetBeat-Cooler kan worden gekoppeld aan maximaal 10 sensoren. De status van de deuren wordt weergegeven op het FleetConnected platform. Veranderingen in de deurstatus worden zowel realtime als in een historische overzichtsgrafiek weergegeven.

 • Detecteert het openen/sluiten van de deuren en rapporteert hierover in het online platform
 • Biedt extra beveiliging voor waardevolle ladingen
 • Helpt ervoor zorgen dat de ladingtemperatuur constant blijft
 • Ook geschikt voor niet-gekoelde box trailers

Waarom DoorPlus?

DoorPlus biedt meer dan alleen een methode voor het beveiligen van een trailerdeur, het zorgt ook voor bewaking. Bijvoorbeeld door het voorkomen van temperatuurverschillen door het ongeoorloofd openen van de koeltrailers. DoorPlus biedt de gemoedsrust die een eenvoudig hangslot niet kan bieden.

Hoe werkt DoorPlus?

Het deurcontact is opgebouwd uit twee onderdelen: de schakelaar en de magneet. De geavanceerde schakelaar wordt stevig in de vloer of tegen het plafond van de trailer bevestigd, de magneet wordt op de deur gemonteerd.
Wanneer de magneet in de buurt van de schakelaar komt en de deur is gesloten, dan is het systeem geactiveerd en wordt er een signaal opgepikt door de telematica.
Als de deur geopend wordt, wordt de magneet weggetrokken van de schakelaar, het systeem verandert van modus en een realtime signaal wordt opgevangen door de FleetBeat-Cooler-telematica.

Een magnetisch deurcontact detecteert wanneer een laaddeur wordt geopend of gesloten en stuurt een bijbehorend bericht naar FleetBeat-Cooler. In FleetConnected worden de veranderingen in de deurstatus in realtime weergegeven en deze worden bovendien getoond in een historische overzichtsgrafiek.

Wat is DataBridge?

DataBridge is TIP’s API en biedt de mogelijkheid om FleetConnected te koppelen aan andere applicaties die je al gebruikt.

Waarom DataBridge?

Verhoog de effectiviteit door je bestaande applicaties naadloos te koppelen aan de oplossing van TIP, zodat maar één platform gebruikt hoeft te worden.

Hoe werkt DataBridge?

DataBridge brengt alle softwareapplicaties samen. De technologie stelt je softwarepartners in staat om snel alle relevante informatie uit de centrale database te verzamelen, zonder dat ze over diepgaande technische kennis hoeven te beschikken. Hierdoor kunnen je medewerkers werken in applicaties die ze kennen en applicaties die direct werken met de telematica-oplossing.

Wat is TIP Insight eigenlijk?

TIP Insight is een reeks van op telematica gebaseerde digitale en verbonden diensten. Het is gericht op het verstrekken van informatie over de locatie en de prestaties van trailers.

Zijn de TIP Insight-producten beschikbaar voor onze eigen trailers?

Ja, naast de montage op de TIP vloot, kunnen TIP Insight-producten ook worden aangeboden voor montage op je eigen trailers.

Kunnen TIP Insight-producten op elk type trailer worden geïnstalleerd?

Ja, ze kunnen worden geïnstalleerd op schuifzeiltrailers, kastentrailers, containerchassis, koeltrailers en speciale soorten trailers.

Kan TIP Insight worden gebruikt in combinatie met andere telematicasystemen?

Ja, dit is mogelijk. TIP's API, DataBridge, maakt verbinding met andere systemen mogelijk, zodat gebruikers de gehele vloot zichtbaar kunnen hebben op één enkel platform. De connectie hangt echter wel af van de beschikbaarheid van een API van het andere systeem. TIP kan je adviseren over de haalbaarheid van het aansluiten van TIP Insight op andere systemen.

Hoe worden TIP Insight-producten in rekening gebracht?

Met onze klanten wordt een vaste looptijd afgesproken en maandelijks gefactureerd. Er zijn geen kosten vooraf, eventuele hardware kosten zitten in de prijs inbegrepen.

Is de prijs inclusief training?

Ja, eenmaal geïnstalleerd, kan er een training worden gegeven. Dit wordt meestal gedaan via een online sessie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het FleetConnected-platform.

Is het mogelijk om een demonstratie van TIP Insight te krijgen?

Ja, je krijgt een demonstratie, online of face-to-face, van het TIP Insight-platform, FleetConnected. Hiermee kun je de functionaliteit zien in relatie tot trailers in bedrijf, die zijn uitgerust met FleetBeat-Cooler, TyrePlus en DoorPlus.

Kan DoorPlus worden aangeboden voor gebruik op niet-gekoelde trailers?

Ja, ondanks dat FleetBeat-Cooler nodig is, kan DoorPlus worden aangeboden of worden gebruikt op kastentrailers om extra zekerheid te bieden voor een waardevolle lading.

Hoe vaak geeft FleetBeat/FleetBeat-Cooler een melding?

Ondanks het vastleggen van gegevens in realtime, verzendt het telematica-apparaat alleen gegevens op intervalbasis. Wanneer het systeem wordt aangedreven (door het elektronische remsysteem of een koelmotor), verzendt het elke vijf minuten gegevens wanneer de trailer rijdt (als de trailer niet rijdt, elke 60 minuten). Tijdens stilstand worden er elke 24 uur gegevens verzonden om de batterij te sparen, dit kan tot 125 dagen.

Wat is het verschil tussen FleetBeat en FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler biedt dezelfde functionaliteit als FleetBeat, maar biedt ook temperatuurcontroles en een functionaliteit voor deursensoren.

Something went wrong. Please try again.