TIP ondersteunt bij sterke groei in wegtransport Benelux

TIP ondersteunt bij sterke groei in wegtransport Benelux

De Benelux is al jarenlang de belangrijkste hub voor internationaal vrachtvervoer van en naar de Europese Unie. Door de positieve economische prognoses blijft de Benelux op de radarschermen staan bij transportbedrijven; het is immers een interessant gebied voor nieuwe zakelijke kansen. Wie daarbij toegang heeft tot flexibele traileroplossingen, geniet een duidelijk voordeel ten opzichte van de concurrentie. Het is niet zonder reden dat de TIP trailers in de Benelux regelmatig in het verkeer worden gezien.

 

Benelux als vervoersknooppunt

De zeehavens en de vliegvelden in de Benelux zijn enkele redenen waarom de Benelux voor de EU zo’n groot transportknooppunt is. De Benelux-zeehavens van Rotterdam (nummer 1), Antwerpen (nummer 2) en Amsterdam (nr. 4) bevinden zich allemaal in de top 5 van zeehavens van de EU. De Benelux-vliegvelden van Amsterdam, Luxemburg, Luik en Brussel bezetten de nummers 2, 7, 8 en 10 in de ranglijsten van de top 10 van luchthavens voor vrachtvervoer in de EU. In deze regio’s heeft TIP Trailer Services servicepunten waar extra trailers o.a. kunnen worden opgehaald en ingeleverd.

De Benelux is ook verantwoordelijk voor meer dan 75% van de binnenvaart. Meer dan 2,4 miljard ton goederen wordt binnen, vanuit en naar de Benelux vervoerd via haar zeehavens, waterwegen, spoorwegnet en luchthavens. In 2013 had de Benelux 28 miljoen inwoners, of 5,6% van de bevolking in de EU-28-landen. In hetzelfde jaar vervoerde de Benelux 6,9% van het vrachtvervoer over de weg in de EU. [bron: Benelux Union]

 

Spotlight op Nederland

De korte-termijn voorspelling van onderzoeksbureau Panteia’s KTV luidt dat het vrachtvervoer over de weg in Nederland in 2018 met 3,8% zal toenemen, goed voor een extra vracht van 27,8 miljoen ton dan in 2017. Deze hogere voorspelling is het gevolg van een gunstige economische groei in de wereld, het Nederlandse overheidsbeleid en het feit dat de Nederlandse btw-heffing per kilometer ongewijzigd blijft.

 

Panteia verwacht een toename van met name het transport van bouwmaterialen, chemicaliën en containers. Deze uitbreiding zal echter weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengen; de transportbranche zal bijvoorbeeld meer chauffeurs moeten werven om aan de vraag te voldoen. [bron: Aftersalestruck] De voorspelling van onderzoeksbureau

Ti Insight dat de Europese wegtransportgroei in 2018 3% zal zijn, maakt duidelijk dat de Nederlandse markt met 3,8% vooralsnog zijn Europese rivalen overtreft. [bron: Ti Insight]

TIP ondersteunt bij sterke groei in wegtransport Benelux

 

Economische indicatoren – Benelux

Economische groei is een andere indicator voor de gezondheid van de wegvervoermarkt. Volgens de EU-prognoses zal de Nederlandse economie met 2,9% groeien, de Belgische economie met 1,8% en Luxemburg met een indrukwekkende expansie van 3,9%, terwijl de EU in totaal met 2,3% zal groeien [bron: EU]

 

Flexibele traileroplossingen – de sleutel tot succes

Een sterk wisselende vraag om transport is een van de belangrijkste onderwerpen in wagenparkbeheer en winstgevendheid. Als vlootbeheerders het aantal trailers snel en eenvoudig kan verhogen of verlagen, zorgt dit voor een krachtig zakelijk voordeel. Door het huren en leasen van trailers van een toonaangevend bedrijf voor trailerdiensten zoals TIP, kunnen wagenparkbeheerders makkelijk extra trailers aan hun wagenpark toevoegen om pieken in de vraag aan te kunnen. Wanneer een rustige periode zich aandient, kunnen deze extra trailers worden ingeleverd bij de verhuurlocatie. De ideale oplossing voor wie niet constant de vaste lasten van een trailer in eigendom wil hebben.

 

Kopen en verkopen

Door bij TIP trailers te huren en/of te leasen beschikken vlootbeheerders over de mogelijkheid om eenvoudig hun trailers te upgraden zonder tijd te verspillen aan de verkoop en de juiste verkoopwaarde. TIP kan – als eigenaar van een vloot van meer dan 50.000 aanhangers – specifieke trailers voor u aankopen en de inkoopvoordelen met u delen. Daarbij heeft TIP in haar 50 jarig bestaan een indrukwekkend netwerk in de transport industrie opgebouwd. U kunt daar extra van profiteren wanneer u uw oude aanhangers wilt verkopen.

 

Trailer leasing

Voor trailer lease biedt TIP een breed scala aan oplossingen. Met één van de grootste vloten zijn we één van Europa’s grootste leasemaatschappijen voor transportmaterieel. Onze financiële oplossingen bieden u vele voordelen. TIP kan desgewenst specifiek materieel voor u aanschaffen. Met onze lease-overeenkomst betaalt u gedurende een overeengekomen periode een vast maandelijks tarief.

 

Laat anderen uw onderhoud doen

Terwijl de economie in Europa groeit heeft u uw handen vol aan het verwerken van extra orders. Waarom zou u dan het onderhoud, het onderhoud en de reparaties van uw trailers niet uitbesteden aan een lease of verhuurbedrijf zoals TIP? Dit neemt de zorgen weg van het werven, trainen en behouden van gespecialiseerde trailermonteurs. Het bespaart u ook de kosten en het onderhouden van een werkplaats met de nieuwste technologie en een magazijn met reserveonderdelen.

 

Opleggers voor elke gelegenheid

TIP biedt op verhuur- of leasebasis trailers aan in alle vormen, waaronder gesloten trailers, chassis, schuifzeilopleggers, containers, tankwagens en koelwagens om korte of langere periodes in uw transportvloot op te vullen.

 

Moet u een last-minute transport organiseren? TIP heeft de huuroplossing die u nodig hebt. Neem voor meer informatie over hoe u kunt profiteren van TIP’s flexibele traileroplossingen contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *